km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Futsal: győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Haladás

Futsal: győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Haladás

Sipos Gergő találatára még tudott válaszolni Mánya Szabolcs, Dávid Richárd gólja azonban győzelmet ért a szombathelyieknek.

 

FÉRFI FUTSAL, FELSŐHÁZI RÁJTÁSZ, 1. FORDULÓ

HALADÁS-VSE - SCOREGOAL KECSKEMÉTI FC 2-1 (1-1)

Haladás VSE: Alasztics - Hajmási, Dávid, Dróth, Vas    Csere: Gyimesi, Kovács, Nagy, Simic, Sipos, Gerencsér, Szakasics, Vidák

Megbízott edző: Sziffer András

SG Kecskemét: Rigó - Klacsák, Gavrilovic, Ristic, Mánya    Csere: Tombácz, Csákó, Móra, Simic, Récsei, Scherban, Sallai, Kulcsár

Vezetőedző: Koós Károly

Gólszerzők: Sipos 9., Dávid 28., ill. Mánya 12.

 

Az alapszakasz-győzelem után pár nappal már meg is kezdte szereplését a felsőházi küzdelmekben a Haladás VSE futsalcsapata. A zöld-fehérek első ellenfele a ScoreGoal Kecskemét együttese volt. A HVSE 6, míg a vendégek 1 pontot vittek magukkal a rájátszásba. A két csapat kecskeméti találkozóján 0-2 arányban nyertek Dróth Zoltánék, míg a vasi megyeszékhelyen 6-4 lett a végeredmény.

 

Jó iramban kezdődött a találkozó, már az elejétől kezdve két támadó szellemű csapat volt a pályán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindkét kapusnak bőven akadt dolga és bravúrokat kellett, hogy bemutasson. Kiegyenlített, nyílt sisakos játék zajlott, egymást érték a tetszetős és veszélyes támadások, szép megmozdulások. A hazaiaknak mindezek mellett nagyon kellett figyelnie a faultokra is, amiket igencsak gyorsan gyűjtögettek. A 9. percben aztán megszerezte a vezetést a Haladás: egy szép szögletvariáció után Sipos volt eredményes. A kiskunságiakat nem fogta meg a bekapott gól, és ahogyan arra számítani lehetett, kisbüntetőhöz jutottak, amit a csapatkapitány Mánya értékesített. A folytatásban Milos Simic kétszer is nagyon közel járt a gólhoz, valamint Dávid is veszélyeztetett távolról, de egyik alkalommal sem született gól. A bátran játszó kecskemétieknek is megvoltak a lehetőségeik, végül 1-1-es döntetlennel zárult a félidő.

 

A szünetet követően aztán inkább a Haladás veszélyeztetett, Rigónak többször is fontos pillanatban kellett játékba avatkoznia. A vendégek ezekben a percekben a védekezésre koncentráltak és labdaszerzések után próbáltak minél gyorsabban átmenni védekezésből támadásba. Ez jóval kevesebb alkalommal sikerült, mint az első játékrészben, a vezetés megszerzéséhez a zöldmezes házigazda állt közelebb. A  28. percben nemcsak hogy közel járt hozzá, de meg is szerezte azt, méghozzá Dávid Richárd jól helyezett lövése után. A találat felébresztette az ebben a periódusban álmosabban játszó Kecskemétet, amely rögtön próbára is tette Alaszticsot. A hazaiak a mérkőzést minden bizonnyal lezáró harmadik, a vendégek pedig az egyenlítő gól megszerzéséért tettek nagy erőfeszítéseket, de mindkét védelem, valamint a kapusok is nagy munkát végeztek. Szűk öt perccel a találkozó vége előtt a vendégek vészkapus játékra váltottak, de mindezt hiába, mert így sem tudták feltörni a zöld-fehér védelmet. Egy labdaszerzés után végleg lezárhatta volna a mérkőzést a Haladás, de az üres kapuba tartó labdának Mánya állta útját. A Haladás nagyot küzdött és igazi harcos, küzdős mérkőzésen gyűjtötte be a nagyon fontos három pontot.

 

A Juanra-legénység négy nap múlva játssza következő mérkőzését a DEAC vendégeként.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Tánccal ünnepelnek a szombathelyi bölcsődei dolgozók
Április 21-e a bölcsődék napja. Ez alkalomból a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény 150 dolgozója is eljárta a Jerusalema táncot, melyet közösségi oldalukon is megosztottak.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.