km/óra
  2021.01.24., vasárnap  •  Timót napja
Futsal: Gólfesztivált rendezett a Haladás az Aramis ellen

Futsal: Gólfesztivált rendezett a Haladás az Aramis ellen

A szombathelyieknél 2-2-es állás után kiszakadt a gólzsák és tizenegyig meg sem álltak Hajmási Milánék. A Haladás a következő fordulóban az Újpest együttesét látja vendégül.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 7. FORDULÓ

Haladás VSE–Aramis SE 11-2 (7-2)

Haladás VSE: Gyimesi – Dávid, Dróth, Vas, Vidák     Csere: Alasztics, Darrieer, Hajmási, Horváth P., Simic, Sipos, Papp, Gerencsér, Szakasics

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez


Aramis: Vámos – Moga E., Keresztury, Papp, Jenei   Csere: Molnár, Tama, Harnisch, Frankovszky, Sáhó, Juhász, Fischer, Pap

Vezetőedző: Moga Flavius Lorant


Gólszerzők: Gerencsér 2 (4., 36.), Dávid 9., Simic 11., Darrieer 14., Sipos 16., Dróth 2 (18., 20,)  Vidák 27., Hajmási 32., Papp 37., ill. Pap 2.. Moga E. 9.

 

A Kecskemét elleni idegenbeli találkozó után ezúttal hazai környezetben lépett pályára a Haladás VSE a Férfi Futsal NB I. 7. fordulójában. Dróth Zoltánék a fővárosi Aramis együttesét fogadták 18 órakor kezdődő találkozón. Meglehetősen ellentétes előjelekkel várták a csapatok az összecsapást: A Haladás eddig veretlenül menetel és magabiztosan vezeti a tabellát, míg az Aramis legutóbbi két mérkőzését elveszítette a Veszprém és a DEAC gárdája ellen.

 

Ahogyan arra számítani lehetett, agilisan kezdte a mérkőzést a hazai együttes, már a találkozó elején próbálta magához ragadni a kezdeményezést és ráerőltetni akaratát az ellenfélre. Ennek ellenére a vendég budaörsiek szerezték meg a vezetést egy szabadrúgás-variációt követően, Papp Bence volt eredményes. A korai bekapott gól nem fogta meg a zöldmezeseket, tovább játszották saját játékukat, ennek pedig a 4. percben meg is lett az eredménye, miután Simic löketébe tette bele kiválóan a lábát Gerencsér és módosította 1-1-re az eredményt. Az egyenlítés után is lendületben maradt a Juanra-legénység, az Aramis pedig főként a védekezésre összpontosított és a veszélyes ellentámadásokra építkezett. A vendégek kapusa, Vámosi folyamatosan munkában volt, többször is közbe kellett avatkoznia, hogy megmentse a góltól a csapatát. A folyamatosan erősödő hazai nyomást érzékelve aztán időt kért a vendég alakulat, ezt követően pedig Moga megpattanó lövésével ismét náluk volt az előny 1-2 arányban. Nem sokáig tartott azonban az örömük, Dávid Richárd ugyanis húsz másodperccel később estében továbbította a kapuba a labdát, ezzel újra egyenlő volt az állás. Dávid találata után aztán szinte teljesen szétesett az Aramis, ezt pedig a Haladás gólokkal büntette meg. Előbb Hajmási átadása után Simic volt eredményes, majd Darrieer egészen pazar mozdulattal rúgta el Vámos mellett a labdát a negyedik szombathelyi gólnál. A vasiak nagyon elkapták a fonalat és megmutatták, hogy miért a bajnokság egyik legnagyobb esélyesei. A szünet előtt még Sipos Gergő és Dróth Zoltán is betalált - utóbbi kétszer is - , így 7-2-es hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

 

A második felvonásban sem sokat változott a helyzet, a Haladás kiváló futballal rukkolt elő és sorra alakította ki a helyzeteket. Hét perc elteltével Vidák iratkozott fel a góllövők közé, majd Dávid találta el a kapufát. Juanra mester több ifjú tehetségnek is lehetőséget adott a bizonyításra a mérkőzés hátralévő részében, A 32. percben aztán Hajmási Milán is megszerezte a már szokásosnak mondható gólját, majd négy perccel később a Haladás első találatát szerző Gerencsér volt újból eredményes. A fiatal Papp Zsombor egy perccel később góllal hálálta meg a vezetőedző bizalmát, az ő találatával alakult ki a 11-2-es végeredmény. 

 

A HVSE kiváló mérkőzést tudhat maga mögött, igazi közönségszórakoztató játékkal szolgálták ki a publikumot. A zöld-fehér alakulat tíz nap múlva, október 30-án ismét hazai környezetben lép pályára, az ellenfél az Újpest csapata lesz 18 óra 30 perckor.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 2. szám - 2021.01.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 2. szám - 2021.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött
A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Az éttermek és szállodák pünkösdig nem számíthatnak újranyitásra Frissítés: a kormány cáfol, nincsen ilyen döntés
Levelet kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a hazai szállodások és éttermesek azzal kapcsolatban, hogy pünkösd előtt ne számítsanak nyitásra. A kormány cáfolta, hogy ilyen döntést hozott volna.
legfrissebbek
Régészeti leletekkel bukott le a szerb férfi
Orgazdaság miatt vádemelést javasol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy szerb férfi ellen, aki a gyanú szerint mintegy nyolc és fél millió forint értékű régészeti leletet akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni.
Tucatnyi bányászt mentettek ki Jentajban, Szombathely testvérvárosában
Kimentettek tizenegy bányászt a kelet-kínai Santung tartományban két hete berobbant aranybányából vasárnap - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.
Futsal: Magabiztos Haladás-győzelem a Nyírgyulaj ellen
A szombathelyieknél Vas Ádám, valamint Dróth Zoltán is duplázni tudott, rajtuk kívül Hajmási Milán volt még eredményes.
Újra téliesebb útviszonyokra kell számítani
Vasárnaptól visszatér a télies időjárás, ezért a közútkezelő munkatársai már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, s azokat folyamatosan végzik.
Megyénkben 25, országosan 1257 új fertőzött és 64 halott
1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.