km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét

Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét

A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.

 

FÉRFI FUTSAL NB I 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS SE 9-2 (2-1)  

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Nagy Kevin, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Arnon Santos Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán ,Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Aramis SE: Soós Arnold - Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Bognár Bence, Büki Baltazár, Molnár Gábor, Vattamány Dávid, Komáromi Péter, Lux Bence, Hosszú Ádám, Edvin Moga, Fekete Márk, Lévai Dániel, Sámson Zoltán

Edző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Sipos Gergő (15'), Dróth Zoltán 3 (18', 27', 29'), Hajmási Milán (31'), Nagy Kevin (32'), Henrique Diniz (33'), Rutai Balázs (36'), Fehér Dániel (37'), ill. Büki Baltazár (20'), Horváth Szabolcs (24')

 

Rangadó várt péntek kora este a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapatára, a szombathelyiek az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Aramis gárdáját fogadták a Haladás Sportcsarnokban. A Juanra-legénységnél egy nagy visszatérő is volt, apróbb sérülése után Dróth Zoltán már bevethető állapotban várta a találkozót.

 

Dávid Richárd helyzetével kezdődött az ütközet, majd Hosszú Ádám jelezte, hogy bizony az Aramis is a három pont reményében lépett pályára. Nagy küzdelem volt a pályán, sok faultot gyűjtöttek be a csapatok, a vasiak pedig a 9. percben meg is fogyatkoztak, miután Dávid Richárd előbb egy szabálytalanságért, majd labdaelrúgásért is sárga lapot kapott. Kisvártatva a zöld-fehérek mestere is időt kért, akik erősítettek, nyomás alá helyezték a budaörsi kaput, Sipos Gergő révén pedig a vezetést is megszerezték a 15. percben (1-0). Felpörögtek az események, előbb Rutai Balázs emelt fölé, majd Hajmási Milánnak kellett nagyot mentenie saját kapuja előtt, majd az ötödik szabálytalanságát is begyűjtötte a címvédő. Faultproblémák ide, faultproblémák oda, Dróth Zoltán kétgólosre növelte csapata előnyét, a 18. percben már 2-0 állt az eredményjelző táblán. A vendégek még a szünet előtt tudtak reagálni, Büki Baltazár köszönt be, így 2-1-gyel mehettek pihenőre a felek.

 

A fordulás után igazi lüktető mérkőzés alakult ki, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, rangadóhoz méltó összecsapást láthattak a kilátogatók. A 24. minutumban egy oldalberúgás után egalizált az Aramis, majd a 27. percben ismét egy Dróth Zoltán-találatnak tapsolhatott a publikum, amivel újfent a hazaiaknál volt az előny, sőt, mi több két minutummal később ismét eredményes volt a csapatkapitány, már 4-2-re vezetett a HVSE. Egyértelműen a Juanra-legénység percei következtek, ráadásul a vendégektől Büki Baltazár a kiállítás sorsára jutott, rövid idő leforgása alatt pedig Hajmási Milán, Nagy Kevin, valamint Henrique Diniz is feliratkozott a gólszerzők közé, a 33. percben 7-2 volt az állás. Eldőlni látszottak a lényegi kérdések, ennek ellenére még mindig volt találat a szombathelyi tarsolyban: a 36. percben Rutai Balázs, majd egy minutummal később Fehér Dániel köszönt be, 9-2-re módosítva ezzel a találkozó állását. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a Haladás kiütéses győzelemmel sokkolta riválisát.

 

A bajnokság két hét múlva, a válogatott horvátországi VB-selejtezője után folytatódik, a Dróth Zoltánék október 14-én a Nyírbátor otthonában vizitálnak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.
Adventi meglepetés a szombathelyi Blaguss járatokon
Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és a Blaguss Agora Hungary Kft. az adventi időszakban versekkel ajándékozza meg a Blaguss helyi járatos buszain utazó közönséget december 26-ig, olvasható a közleményükben.