km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: fordulatos mérkőzésen, a hajrában maradt alul az Aramissal szemben a Haladás

Futsal: fordulatos mérkőzésen, a hajrában maradt alul az Aramissal szemben a Haladás

A zöld-fehérek a 38. percben még 4-3-ra vezettek, a végjátékban azonban Büki Baltazár háromszor is betalált.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 11. FORDULÓ

ARAMIS SE – HALADÁS VSE 6-4 (1-1)

Aramis: Soós Arnold – Horváth Szabolcs, Vattamány Dávid, Horváth Bence, Büki Baltazár, Nyerges András, Fülöp Viktor, Anton Klushyn, Bélavári Botond, Hosszú Ádám, Edvin Moga, Fekete Márk, Keresztury Márton, Lévai Dániel

Edző: Lorant Flavius Moga

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Keresztury 9., Horváth 33., Hosszú 37., Büki 3 (38., 38., 40.), ill. Hajmási 3 (15., 24., 33.), Dávid 23.

 

Bajnokok Ligája máltai minitornáján csoportelsőként, hibátlanul kvalifikálta magát Európa legjobb 16 csapata közé a Haladás, pénteken pedig már az Aramis otthonába vendégszerepelt a bajnokság 11. fordulójában. 

 

Már a mérkőzés elejétől egymásnak estek a felek, helyzet helyzetet követett, az Aramis a kapufát is eltalálta. Ahogy teltek a percek, a vendégek úgy kezdték el egyre inkább a saját játékukat játszani, birtokolták a labdát, Dróth Zoltánnak pedig minden megmozdulása életveszélyes volt hazai szempontból. Lüktetett a mérkőzés, a zöldmezesek rendre villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba, a 9. percben pedig Keresztury Márton révén meg is szerezték a vezetést (1-0). A csapatok elkényeztették a kilátogató szurkolókat, egy pillanatnyi megállás sem volt - igaz, a faultokat is szépen gyűjtögették a felek, a Haladás már a 12. minutumban ötnél járt - . Az Aramis átállt öt a négy elleni játékra, de a nagyobb helyzetek előttünk adódtak, a vendégek mestere pedig időt kért. Ezt követően nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Hajmási lövése egy hazai lábról a kapuba pattant, a 15. percben 1-1 állt az eredményjelzőn. A félidő végén Dávid Richárd több ízben is fontos mentést mutatott be, támadásban pedig előbb Sipos, majd Hajmási előtt adódott óriási helyzet, az eredmény azonban már nem változott. 

 

A második játékrész elején gyorsan összeszedett két faultot az Aramis, a szombathelyiek pedig érezhetően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak: Luiggi és Hajmási Milán is vezetéshez juttatta volna a HVSE-t, végül Dávid Richárd volt az a 23. percben, aki egy hatalmas góllal 1-2-re módosította az állást. Még fel sem ocsúdott a bekapott gól okozta sokkból a budaörsi alakulat, amikor ismét középkezdést kellett elvégeznie: a gólszerző Dávid passzára Hajmási Milán érkezett remekül a hosszún és növelte kétgólosra a vasi előnyt (1-3). Az ismét vészkapusra váltó házigazda nehezen viselte, hogy egyre távolabb került a győzelemtől, ez pedig a játék képére is rányomta a bélyegét. A 33. percben viszont ismét a szép megmozdulások és a gólok kerültek előtérbe: előbb Hajmási Milán szerezte meg csapata negyedik, saját maga harmadik találatát, majd Horváth Szabolcs használta ki az emberfölényes játékot (2-4). Juanra mester tanítványainak nagyot kellett dolgoznia védekezésben, de egymást segítve, fegyelmezetten megoldották a feladatot. Három perccel a vége előtt viszont újra sikerült feltörnie a hazai alakulatnak a Haladás védelmét, Hosszú Ádám találatának köszönhetően egy gólra kapaszkodott az Aramis (3-4). A szombathelyiek spanyol trénere időt kért, de alig, hogy folytatódott a játék, hatodik szabálytalanság után kisbüntetőhöz jutott a Pest megyei csapat, Büki Baltazár pedig nem hibázott (4-4). A zöldmezesek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, még ugyanebben a percben ismét tíz méterről jöhettek, Büki ezt is berúgta, már az Aramisnál volt az előny (5-4). A magyar bajnoktól Németh Botond masszőrt, valamint egy szabálytalanságot követően Vas Ádámot is kiállították, a harmadik hazai kisbüntető azonban már kimaradt. Pár másodperccel a vége előtt Dróth Zoltán próbálkozása elakadt a kapusban, majd a lefújás pillanatában Büki emelt a kapuba, ezzel pedig kialakult a 6-4-es végeredmény.

 

A Haladás az első fordulóban elszenvedett veszprémi veresége óta először kapott ki, jövő héten szerdán, november 10-én viszont revansot vehetnek a zöld-fehérek, ugyanis épp a bakonyi, Magyar Kupa-címvédő együttes érkezik a Haladás Sportcsarnokba. Az összecsapás 18 óra 30 perckor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.