km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Futsal: elvitte Szombathelyről a pontokat a Kecskemét

Futsal: elvitte Szombathelyről a pontokat a Kecskemét

A megtizedelt szombathelyiek nem tudtak visszajönni a háromgólos hátrányból, Vas Ádám találata csak szépségtapaszként tudott szolgálni.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 16. FORDULÓ

HALADÁS VSE – SG KECSKEMÉT FUTSAL 1-3 (0-2)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Horváth Bendegúz, Homlok Levente, Horváth Félix, Knizs Olivér, Horváth Zénó, Kárász Noel, Papp Zsombor, Volner Bence, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

SG KECSKEMÉT FUTSAL: Rigó László – Bíró Attila, Darko Ristic, Hadnagy István, Mánya Szabolcs, Halmavánszki Máté, Klacsák Bence, Bencsik Roland, Virágh Ferenc, Öreglaki Norbert, Boznánszky Gábor, Sallai Bence, Kovács Ádám, Kulcsár Gábor

Edző: Koós Gábor

Gólszerzők: Vas Ádám (31’), ill. Bíró Attila 2 (5’, 30’), Sallai Bence (18’)

 

A 2022-esztendőben először lépett pályára hazai közönség előtt a HVSE futsalcsapata, méghozzá a Kecskemét gárdája ellen. A zöld-fehérek továbbra sem számíthattak több kulcsemberükre, így ezúttal is az NB II-es csapatból kerültek be többen a meccskeretbe. 

 

A Kecskemét kezdett aktívabban, több veszélyes támadást is vezettek a vendégek, a szombathelyi védekezésnek, valamint Alasztics Marcellnek is jól kellett állnia a lábán. A címvédő első komoly lehetősége Vas Ádám nevéhez fűződött, bal oldalról leadott lövése azonban nem talált utat a kapuba. A másik oldalon a csapatkapitány, Mánya Szabolcs kísérlete is kimaradt, az 5. minutumban azonban egy szabadrúgásvariáció végén előnybe kerültek a Bács-Kiskun megyeiek (0-1). Ment előre a házigazda, amely érezhetően felvette a mérkőzés ritmusát, Alasztics Marcell pedig már-már mezőnyjátékosként segítette a támadások építését. A Haladás hálóőre Ristic ziccerénél is jeleskedett, Juanra Calvo tréner időt kért, majd ezt követően is Alasztics közreműködésével próbált egalizálni a vasi alakulat. A kockázatos formáció a 18. percben egy labdaszerzés után megbosszulta magát, Sallai Bence duplázta meg az alföldiek előnyét (0-2). A játékrész végjátékban Vas Ádám kétszer is közel járt a szépítéshez, gólt azonban nem sikerült szereznie, így húsz perc elteltével 0-2 állt az eredményjelző táblán. 

 

A második félidő csendesebben indult, az első komoly helyzet Kovács Máté előtt adódott, ám továbbra is érintetlen maradt a vendégek kapuja. Juanra Calvo mester fiai továbbra is emberelőnyös játékkal próbálták meglepni a Kecskemétet, a mérkőzés ezen szakaszában a kékmezeseknek a védekezésre kellett koncentrálniuk. Érett a hazaiak találata, előbb Knizs OIivér tette sarokkal kapu felé a labdát, majd Vidák Balázs lövése kerülte el nem sokkal a kaput. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az elszalasztott esélyek megbosszulták magukat, a 30. percben egy villámgyors átmenet végén Bíró Attila szerezte meg csapata harmadik, önmaga második találatát (0-3). Hogy ne legyen sokáig három gól a differencia, arról Vas Ádám gondoskodott, egy minutum sem telt el, amikor 1-3-ra módosította az állást. Próbált letámadni a HVSE és megakadályozni a vendégek labdakihozatalait, az idő azonban egyre fogyott. Juanra mester négy perccel a találkozó vége előtt időt kért, a megbeszélt sarokrúgás-figura Vidák Balázs pörgetett veszélyesen a jobb kapufa mellé, nagy lehetőséget úszott meg a Kecskemét. A hajrában aztán Knizs Olivérrel játszotta öt a négy elleni játékát a zöld-fehér gárda, amely ezúttal is az utolsó pillanatig küzdött. A 40. percben Hadnagy István kiállítása miatt megfogyatkoztak a vendégek, akik nem sokkal később kisbüntetőt is hibáztak, így az eredmény már nem változott, Koós Károly együttese 3-1-es győzelmet aratott a Haladás Sportcsarnokban.

 

A vereség ellenére a Haladás továbbra is vezeti a tabellát, az éllovas jövő héten vasárnap a nagy rivális MVFC Berettyóújfalut látja vendégül 20 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.