km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: elvitte Szombathelyről a pontokat a Kecskemét

Futsal: elvitte Szombathelyről a pontokat a Kecskemét

A megtizedelt szombathelyiek nem tudtak visszajönni a háromgólos hátrányból, Vas Ádám találata csak szépségtapaszként tudott szolgálni.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 16. FORDULÓ

HALADÁS VSE – SG KECSKEMÉT FUTSAL 1-3 (0-2)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Horváth Bendegúz, Homlok Levente, Horváth Félix, Knizs Olivér, Horváth Zénó, Kárász Noel, Papp Zsombor, Volner Bence, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

SG KECSKEMÉT FUTSAL: Rigó László – Bíró Attila, Darko Ristic, Hadnagy István, Mánya Szabolcs, Halmavánszki Máté, Klacsák Bence, Bencsik Roland, Virágh Ferenc, Öreglaki Norbert, Boznánszky Gábor, Sallai Bence, Kovács Ádám, Kulcsár Gábor

Edző: Koós Gábor

Gólszerzők: Vas Ádám (31’), ill. Bíró Attila 2 (5’, 30’), Sallai Bence (18’)

 

A 2022-esztendőben először lépett pályára hazai közönség előtt a HVSE futsalcsapata, méghozzá a Kecskemét gárdája ellen. A zöld-fehérek továbbra sem számíthattak több kulcsemberükre, így ezúttal is az NB II-es csapatból kerültek be többen a meccskeretbe. 

 

A Kecskemét kezdett aktívabban, több veszélyes támadást is vezettek a vendégek, a szombathelyi védekezésnek, valamint Alasztics Marcellnek is jól kellett állnia a lábán. A címvédő első komoly lehetősége Vas Ádám nevéhez fűződött, bal oldalról leadott lövése azonban nem talált utat a kapuba. A másik oldalon a csapatkapitány, Mánya Szabolcs kísérlete is kimaradt, az 5. minutumban azonban egy szabadrúgásvariáció végén előnybe kerültek a Bács-Kiskun megyeiek (0-1). Ment előre a házigazda, amely érezhetően felvette a mérkőzés ritmusát, Alasztics Marcell pedig már-már mezőnyjátékosként segítette a támadások építését. A Haladás hálóőre Ristic ziccerénél is jeleskedett, Juanra Calvo tréner időt kért, majd ezt követően is Alasztics közreműködésével próbált egalizálni a vasi alakulat. A kockázatos formáció a 18. percben egy labdaszerzés után megbosszulta magát, Sallai Bence duplázta meg az alföldiek előnyét (0-2). A játékrész végjátékban Vas Ádám kétszer is közel járt a szépítéshez, gólt azonban nem sikerült szereznie, így húsz perc elteltével 0-2 állt az eredményjelző táblán. 

 

A második félidő csendesebben indult, az első komoly helyzet Kovács Máté előtt adódott, ám továbbra is érintetlen maradt a vendégek kapuja. Juanra Calvo mester fiai továbbra is emberelőnyös játékkal próbálták meglepni a Kecskemétet, a mérkőzés ezen szakaszában a kékmezeseknek a védekezésre kellett koncentrálniuk. Érett a hazaiak találata, előbb Knizs OIivér tette sarokkal kapu felé a labdát, majd Vidák Balázs lövése kerülte el nem sokkal a kaput. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az elszalasztott esélyek megbosszulták magukat, a 30. percben egy villámgyors átmenet végén Bíró Attila szerezte meg csapata harmadik, önmaga második találatát (0-3). Hogy ne legyen sokáig három gól a differencia, arról Vas Ádám gondoskodott, egy minutum sem telt el, amikor 1-3-ra módosította az állást. Próbált letámadni a HVSE és megakadályozni a vendégek labdakihozatalait, az idő azonban egyre fogyott. Juanra mester négy perccel a találkozó vége előtt időt kért, a megbeszélt sarokrúgás-figura Vidák Balázs pörgetett veszélyesen a jobb kapufa mellé, nagy lehetőséget úszott meg a Kecskemét. A hajrában aztán Knizs Olivérrel játszotta öt a négy elleni játékát a zöld-fehér gárda, amely ezúttal is az utolsó pillanatig küzdött. A 40. percben Hadnagy István kiállítása miatt megfogyatkoztak a vendégek, akik nem sokkal később kisbüntetőt is hibáztak, így az eredmény már nem változott, Koós Károly együttese 3-1-es győzelmet aratott a Haladás Sportcsarnokban.

 

A vereség ellenére a Haladás továbbra is vezeti a tabellát, az éllovas jövő héten vasárnap a nagy rivális MVFC Berettyóújfalut látja vendégül 20 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.