km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: bravúros győzelemmel zárta nemzetközi szereplését a Haladás

Futsal: bravúros győzelemmel zárta nemzetközi szereplését a Haladás

A szombathelyiek remek játékkal 4-0-s sikert arattak az ukrán Uragan Ivano-Frankvisk ellen.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR D CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

URAGAN IVANO-FRANKVISK - HALADÁS VSE 0-4 (0-2)

Uragan Ivano Frankvisk: Taras Levandivskyi - Mykola Grytsyna, Vitaliy Radevych, Artem Fareniuk, Marian Masevych, Roman Koltok, Roman Kordoba, Sergiy Koval, Ruslan Sheremeta, Vladyslav Zavertanyi, Nazar Shved, Mykhailo Grytsyna, Danyil Abakshyn

Vezetőedző: Maksym Pavlenko

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Luiggi Longo, Sipos Gergő, Leandro Rezala, Henrique Diniz, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerők: Henrique Diniz (3'), Dróth Zoltán (20'), Hajmási Milán (25'), Leandro Rezala (36')

 

A Haladás VSE mindenképpen szeretett volna győzelemmel búcsúzni remek nemzetközi szereplésétől, ehhez pedig az Uragan Ivano-Frankviskot kellett felülmúlnia a szombat délutáni mérkőzésen. A szombathelyieknél Alasztics Marcell sérülés, míg Kovács Máté eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére.

 

A találkozó elején ismerkedtek egymással a felek, egyik oldal sem vállalt túl nagy kockázatot. A játék meglehetősen töredezett volt, faragták egymást a játékosok, mindkét csapat neve mellett gyűltek a szabálytalanságok. Így érkeztünk el a 3. perchez, amikor Henrique Diniz szánta el magát egy távoli lövésre, remekül találta el a labdát, ami a bal felső sarokban kötött ki (0-1). A vezetés megszerzése után kellemetlenebb stílusra váltott az Uragan, de felvették a kesztyűt a zöld-fehérek és remekül védekeztek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkor már négy szabálytalanságnál járt a Juanra-legénység. Dróth és Hajmási révén a magyar bajnok előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, viszont két újabb fault után tíz méterről próbálkozhattak az ukránok, de sikertelenül: Gyimesi Máté bravúrral védte a büntetőt, amit a játékvezető megismételtetett, ám másodszorra sem lehetett túljárni a Haladás kapusának eszén, így maradt a szombathelyi vezetést. Nem tettek le az egyenlítésről az ukránok, beszorult a HVSE, de jól működött a védekezés, egymást segítették ki a játékosok. Két Dróth-lövésnél is felszisszenhetett az Uragan, az egyiket a kapusuk hárította, a másik pedig nem sokkal, de kapu mellé ment. A sötétmezesek is öt faultnál jártak már ekkor, egy Henrique Dinizzel szembeni akasztás után a hatodikat is összegyűjtötték, Dróth Zoltán pedig nem hibázott és kétgólos előnyhöz juttatta csapatát (0-2), ami egyben a félidei eredményt is jelentette.

 

Az ukrán címvédő lövésével vette kezdetét a második játékrész, Gyimesi azonban ezúttal is remek napot fogott ki és ''lehúzta a rolót". A folytatásban egyértelműen ellenfele fölé tudott kerekedni a Haladás, szinte minden akciót lövéssel fejeztek be, nagyon érett az a bizonyos harmadik találat. Erre a 25. percig kellett várni, egy gyors átmenet végén Hajmási Milán fejezte be góllal az akciót (0-3). Az Uragan szenvedett és továbbra is sokat szabálytalankodott, ráadásul az emberelőnyös játéknál sem volt meg a kellő energia, labda nélküli mozgás, ritmusváltás Maksym Pavlenko fiainál. Ehhez persze a jó szombathelyi védekezés is kellett, aminek eredményeként a 36. percben újabb gól született. Egy labdaszerzés után Leandro Rezala használta ki az üres kapus szituációt és módosított 0-4-re az összecsapás állását. Nem sokkal később Henrique Diniz szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést, az ukránok pedig a szépítésért mentek előre. Ez azonban nem sikerült nekik, kapott gól nélkül hozta le a HVSE a találkozót és négygólos győzelmet aratott ukrán riválisa ellen.

 

A búcsú ellenére remek menetelést hajtottak végre Juanra mester fiai, akik öt nap múlva, december 10-án már a Kistarcsa vendégeként lépnek pályára a hazai pontvadászatban.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.