km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől

Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől

A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR D CSOPORT 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – LEVANTE UD 2-3 (0-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Levante UD: Fede - Rubi, Maximiliano Rescia, Mario Rivillos, Pedrito, Néstor Berga, Araca, Rafa Usín, Marc Tolrá, Gallo, Hamza Amessaoud, Roger Serrano, Cayetano Catalán, Pachu

Vezetőedző: Diego Ríos

Gólszerzők: Sipos Gergő (22'), Hamza Amessaoud (29', öngól), ill. Hamza Amessaoud (14'), Araca (17'), Gallo (38')
 

 

Csütörtökön délután a spanyol Levante együttese várt a Haladás VSE-re az UEFA Futsal Bajnokok Ligája elitkörének második mérkőzésén. Mindkét csapat javítani szeretett volna első körös veresége után, ami egy remek találkozót vetített előre. 

 

A spanyolok ragadták magukhoz a kezdeményezést, főként a szombathelyi térfélen zajlott a játék, Alasztics Marcellnek pedig bőven akadt dolga. A kezdeti nyomás aztán enyhülni látszott, bátrabban, felszabadultabban futsaloztak Juanra mester tanítványai, Sipos Gergő előtt pedig két alkalommal is komoly lehetőség nyílt a gólszerzésre. Helyzet itt, helyzet ott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. A 12. percben a magyar bajnok kért időt, utána viszont egy eladott labda után a Levante örülhetett a vezetésnek (0-1). Szombathelyi oldalon nem sikerült gólra váltani a lehetőségeket, Juanra vezetőedző honfitársai viszont egy szabadrúgás-variáció után megduplázták előnyüket (0-2). A félidő végén Sipos Gergő lövését lábbal védte a Levante kapusa, az eredmény nem változott, kétgólos előnnyel mehettek pihenőre a piros-kékek. 

 

A szünet után aztán ismét a Haladás 13-asa volt a főszereplő, aki egy remekül eltalált lövésnek köszönhetően egy gólra hozta fel a vasiakat (1-2). Feszült lett a hangulat, sokat állt a játék faultok, dulakodás miatt, nem a futsalra koncentráltak ezekben a percekben a csapatok. Ez szerencsére megváltozott, sőt, mi több, Dróth Zoltán hathatós közreműködésével az egyenlítés is összejött a szombathelyieknek, a csapatkapitány sarkazásába Amessaoud tette bele a lábát, a labda pedig így talált utat a kapuba (2-2). Az egyenlítés ébresztőt fújt Diego Ríos együttesének, ráadásul a HVSE kénytelen volt kapust cserélni, miután Alasztics Marcell egy ütközést követően beütötte fejét, így nem tudta folytatni a mérkőzést. A helyére érkező Gyimesi Máté viszont remekül szállt be a mérkőzésbe, egymás után mutatta be a védéseket. A hajrához érkezve vészkapusra váltott a Haladás, a Levante ziccert hibázott, körömrágós hajrára volt kilátás. Három perccel az összecsapás vége előtt aztán a spanyolok is átálltak öt a négy elleni játékra, a szerkezetváltás pedig gólt eredményezett: Gallo maradt üresen középen és közvetlen közelről a hálóba lőtt (2-3). Az újabb egalizálás már nem sikerült a zöld-fehéreknek, akik így nagy csatában egygólos vereséget szenvedtek. 

 

Dávid Richárdék szombaton, december 4-én zárják a minitornát, méghozzá 18 órás kezdéssel az ukrán Uragan Ivano-Frankvisk ellen.

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.
Folytatódnak az útfelújítások
A Derkovits-lakótelepen és Oladon kezdődtek meg a munkálatok.