km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: a svéd Hammarby ellen is győzött a Haladás és hibátlan mérleggel jutott az elitkörbe

Futsal: a svéd Hammarby ellen is győzött a Haladás és hibátlan mérleggel jutott az elitkörbe

A szombathelyiek tovább folytatták parádés szereplésüket a nemzetközi porondon is.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, FŐ FORDULÓ 5. CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

HAMMARBY IF FF - HALADÁS VSE 4-6 (1-3)

Hammarby: Tolga Ayranci - Gabriel Diaz, Özgur Yasar, Trimi Makolli, Alexander Browne, Patrick Ortega Gaete, Aus Al Maliki, Jonatan Almendra Cifuentes, Alan Arslan, Peiman Pahlevan, Sebastian Holmquist, Ignatius Malki

Edző: Daniel Blanco Bravo

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Luiggi Longo, Dávid Richárd, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Aus Al Maliki (20.), Gerencsér (23. öngól), Trimi Makoli (26.), Sebastian Homquist (31.), ill. Vatamaniuc-Bartha Dávid (17.), Luiggi Longo (18.), Vas (18.), Hajmási (21.), Kovács (22.), Gerencsér (24.)

 

Már biztos továbbjutóként, ám egyértelműen győzelmi céllal lépett pályára a Haladás VSE futsalcsapata a máltai minitorna utolsó, szombat délutáni mérkőzésén a svéd Hammarby ellen. Juanra Calvo tréner ezúttal főként azoknak szavazott bizalmat, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak, így ők is szokhatták a nemzetközi porond tempóját, légkörét.

 

Az ifjú titánok bátran, motiváltan vágtak neki a mérkőzésnek, egymást érték a szombathelyi helyzetek és szebbnél szebb támadások. A HVSE a 6. percben járt a legközelebb a vezetés megszerzéséhez, a sarokrúgást követően azonban fel tudott szabadítani a svéd együttes. Két támadó szellemű csapat volt a pályán, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az első találatot a Hammarby szerezte, ám mivel a játékszer ezt megelőzően már elhagyta a játékteret, így érvénytelen volt a találat és Haladás-oldalberúgással folytatódhatott a játék. Öt perccel a félidő vége előtt Juanra-mester időt kért, Hajmási nagy helyzete kimaradt, Vatamaniuc-Bartha viszont kíméletlen volt: egy kapusról kipattanó labdát bombázott a kapuba, amivel 0-1-re vezetett a magyar bajnok. Még fel sem ocsúdtak az északiak, Luiggi Longo is beköszönt, kétgólosra növelve ezzel a zöldmezesek előnyét. Nem sokat teketóriáziott a Hammarby, vészkapus játékra váltott, ebból azonban nemhogy nem tudtak betalálni, hanem újra ők kezdhettek közepet, ugyanis Vas Ádám megszerezte a harmadik találatot. A játékrész hajrája is bőven tartogatott izgalmakat: előbb egy gyors kontrából szépítettek a svédek, majd pár másodperccel a vége előtt ismét betaláltak, ám ezúttal is kint volt már a labda, így a Haladás jöhetett. Ezzel zárult a félidő, no meg 1-3-as szombathelyi vezetéssel.

 

Álomszerűen folytatódott az összecsapás Juanra-legénység számára, ugyanis 13 másodperc elteltével újra háromgólos volt a különbség, ezúttal Hajmási Milán találatával. Tovább rohamozott a vasi alakulat, Henrique Diniz a kapufát találta el, majd Kovács Máté is beköszönt, amivel már 1-5 állt az eredményjelzőn. A folytatásban aztán Gerencsér Antal öngóljával próbált zárkózni a Hammarby, a fiatal center azonban nem sokkal később már az északiak kapuját vette be és 2-6-ra módosította az állást. Ez riadót fújt a svédeknek, akik a folytatásban mindent egy lapra feltéve nyomtak és megpróbáltak visszajönni a mérkőzésbe. Ez sikerült is nekik, ugyanis öt percen belül Makolli és Homquist is betalált, a 31. minutumban 4-6 volt az állás. Vas Ádámék egy percre sem hagyhattak ki, ugyanis a Hammarby huszáros hajrára készült és igencsak agresszív játékkal próbált zavart kelteni. Egy-egy komolyabb lehetőséget még fel lehetett jegyezni mindkét oldalon, ám a Haladás taktikus, fegyelmezett játékkal megőrizte kétgólos előnyét és 4-6 arányban megnyerte az összecsapást.

 

Dróth Zoltánék így továbbra sem találtak legyőzőre, s várhatják a sorozat további küzdelmeinek november 3-i sorsolását. A következő négyes tornára november 30. és december 5. között kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.