km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Futsal: újabb győzelem, az Újpest ellen is nyerni tudott a Haladás

Futsal: újabb győzelem, az Újpest ellen is nyerni tudott a Haladás

A szombathelyiek zsinórban harmadik mérkőzésüket nyerték meg, így győzelemmel kezdték az előttük álló sűrű időszakot.

 

FÉRFI FUTSAL NB I., 5. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ÚJPEST FC-200VOLT 4-3 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics - Kovács, Luiggi Longo, Sipos, Henrique Diniz, Gyimesi, Nagy, Szalmás, Hajmási, Dróth, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vas

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Újpest FC-220VOLT: Vámosi - Moreira, Szeghy, Suscsák, Harnisch, Tyukász, Németh, Béres R., Sánta, Nehéz, Horváth, Camara, Panyi, Béres D.

Technikai vezető: Kovács Balázs

Gólszerzők: Dróth 2 (5., 27.), Liuggi Longo 8., Harnisch 40. (öngól)., ill. Suscsák 7., Horváth 29., Moreira 33.

 

Hétfőn este ismét hazai mérkőzésen buzdíthatták a szurkolók a Haladás VSE futsalcsapatát. A Juanra-legénység ezúttal az újonc Újpest gárdáját látta vendégül, természetesen azzal a céllal, hogy tovább folytassa győzelmi szériáját.

 

Jól is kezdtek a zöld-fehérek, főként a vendégek térfelén zajlott a játék, előbb Henrique Diniz, majd egy szabadrúgás után Dróth Zoltán járt közel a vezető gól megszerzéséhez. Ami ekkor még nem sikerült, az az 5. percben már igen: Hajmási Milán csent labdát az újpesti térfélen, majd hozta helyzetbe Dróth Zoltánt, aki előnyhöz juttatta a Haladást. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis két minutummal később egy eladott labdát követően a fővárosiak is betaláltak, ezzel pedig 1-1-re módosult az állás. MIndeközben az újpestiek bőszen gyűjtögették a faultokat, ráadásul az egyik jogosan megítélt szabadrúgást követően a vendégek játékosáról saját kapujába pattant a labda, így ismét a vasiak kerültek lépéselőnybe. A lilák ezt követően már nagyon korán óriási kockázatot vállaltak és emberelőnyös játékra váltottak, ezt azonban nem tudták gólra váltani. A félidő hajrája sem telt eseménytelenül: előbb Suscsák kínálta meg Alaszticsot, majd Sipos Gergővel szemben szabálytalankodtak, ami már a hatodik volt, a kisbüntetőt azonban nem sikerült belőni, mint ahogy a kipattanót sem. 

 

A találkozó 2-1-ről folytatódott, az Újpest felvállalva a nyílt sisakos játékot, bátran ment előre, és bizony több alkalommal is lehetőségük volt, hogy egalizáljanak. Hazai oldalon Henrique ismét nagy kedvvel játszott, kapufáig is eljutott, a 27. percben pedig Dróth Zoltán villant: egy mozdulattal két védőt is becsapott, majd egy távoli bombával kétgólosra növelte a szombathelyi előnyt. Az újonc ezt követően ismét az emberelőnyös játék mellett döntött, ezt viszont most gyorsan gólra is tudta váltani, Horváth Benedek adta vissza a reményt csapatának. Helyzet itt, helyzet ott, újabb Haladás kapufa, ezúttal Sipos Gergőtől, majd a 33. percben egy újabb vendég találat, Moreira révén egyenlített az Újpest. 3-3 után aztán mindkét csapat ment előre, előbb a lilák, majd a Haladás is átállt az öt a négy elleni játékra, a 40. percben pedig érkezett a slusszpoén: Luiggi Longo háttal a kapunak, parádés mozdulattal vette célba a kaput, a labda pedig, ha kis segítséggel is, de túljutott a gólvonalon a hazai publikum legnagyobb örömére. A szombathelyiek egy roppant nehéz és kellemetlen ellenféllel szemben tudták begyűjteni a három pontot, s várhatják a csütörtöki, 19 órakor kezdődő Aramis elleni összecsapást.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint