km/óra
  2023.03.26., vasárnap  •  Emánuel napja
Fülöp Attila: négy új családotthon épül Kőszegen

Fülöp Attila: négy új családotthon épül Kőszegen

Több mint 620 millió forintos beruházással négy új 12 fős családotthon épül fel 2021 végéig Kőszegen, "kitagolva" azt a korszerűtlen körülmények között lévő gyermekvédelmi intézményt, amely jelenleg a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézmény falai között működik - közölte a Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón.

 

Fülöp Attila hangsúlyozta: a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek is minél inkább családias környezetben fejlődjenek, ennek feltételeit szeretnék megteremteni. Hozzátette: a gyermekvédelem rendszerében jelenleg 23 ezer állami gondoskodásban részesülő gyermeket tartanak nyilván, akiknek kétharmada nevelőszülőknél, egyharmada pedig intézményekben él. Az elmúlt időszakban igyekeztek megerősíteni a nevelőszülői hálózatot, az intézményeknél pedig az a céljuk, hogy nagy létszámú, korszerűtlen intézmények helyett kisebb létszámú, a családi otthonhoz jobban hasonlító egységek jöjjenek létre - mondta.


Fülöp Attila bejelentette azt is: a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézményből is szeretnének 30 eltérő igényű - például beszédjavításra szoruló - gyermeket jobb körülmények közé helyezni. Ehhez elmondása szerint újabb családotthon építésére lesz szükség, amelyre még nincs kiírás, de egy a tárcához tartozó kőszegi szociális intézményen belül kínálkozik lehetőség.


Szólt arról is, meg kívánják oldani az olyan gyerekek és fiatalok elhelyezését is, akik speciális igényűek - például magatartási zavaraik vannak -, de ezt az  intézményt elmondása szerint nem Kőszegre tervezik. (MTI)

 

Fotó: Ágh Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b) beszél a Kőszegen megvalósuló gyermekvédelmi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón a városban 2020. október 9-én. Középen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára, mellette Básthy Béla (Fidesz), Kőszeg polgármestere. MTI/Filep István

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
legfrissebbek
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Hiába vezetett sokáig, vereséget szenvedett a Falco a vasi klasszikuson
A címvédő 21 ponttal is vezetett, a Körmend azonban fordított és 80-87-re nyert az Aréna Savariában.
Sitkei Rockfesztivál 2023: Ossian, Lord, Beatrice, Zorall, Mobilmánia is fellép
Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület.
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.