km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Fülöp, a strucc az arborétumba hívta a családokat

Fülöp, a strucc az arborétumba hívta a családokat

Családi napot szerveztek a Kámoni Arborétumban szombaton. A rendezvény központi figurája Fülöp, a strucc volt, aki egy nemrég megjelent mesekönyv főszereplőjeként kalandosan ismerteti meg a gyerekekkel Szombathely látnivalóit. Vas megye címermadara ezúttal nyomozni, zenélni és kézműveskedni hívta a kicsiket és nagyokat.

 

Galambos Bernadett és Bujtás Ervin zenés mesével szórakoztatta a családokat. A szép időben sokan a fűben üldögélve követték a produkciót, és maguk is szívesen közreműködtek. A vásárban kézzel formált ékszereket, virágdíszeket, babákat kínáltak. A színes mandalák pontfestéssel, különböző méretű farudacskák segítségével készültek. A kézműves asztalnál papírfigurák születtek a gyerekek kezei között. 


Idén májusban jelent meg a Fülöp, a strucc savariai kalandjai című mesekönyv, amely Szombathely látványosságai közt kalauzolja a gyerekeket. A szórakoztató történet kedvező fogadtatásra talált, szerzője már a folytatást tervezi. Kőszegi-Arbeiter Anita meseíró elmondta, hogy tavasszal szeretnék még Szombathelyen tartani mindenképpen Fülöpöt, és sok minden mást megmutatni neki. Többek között az arborétum, a múzeumfau, a víztorony, amit még meg tud nézni.


Fülöp ezúttal lelépett a könyv lapjairól, és horgolt formában, de akár kulcstartón is meg lehetett találni. Az arborétumban több nyomot is hagyott, amit a gyerekeknek kellett megtalálniuk. Aki megfejtette a hozzájuk kapcsolódó feladványokat, annak ajándék járt. Sokan teljesítették a kilencállomásos pályát.  
A jó hangulatú, családias program meseórával folytatódott, míg meg nem érkezett az esti eső.

 

Fotó: Kámoni Arborétum Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.