km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Fülbemászó nyári dallal rukkolt elő az Andalgó zenekar

Fülbemászó nyári dallal rukkolt elő az Andalgó zenekar

Klip is készült Léhárt Míra, Polgár Patrik és Magyar Marcell, azaz a Vas megyei kötődésű Andalgó zenekar legújabb dalához, amit a szombathelyi Végállomás Klubban forgattak.

Léhárt Míra és Polgár Patrik duója tavaly novemberben egészült ki Magyar Marcell ütőhangszeressel, és bár a formáció még csak fél éve alakult, ott voltak A Dal 2024-ben és több alkalommal megfordultak már a Szerencseszombat című műsorban is. Tavasszal 10 állomásos országos turnéra indultak, melynek utolsó állomása május 31-én lesz Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső VMK-ban.

Közben pedig klipforgatásra is volt idejük, méghozzá Mást nem látok című dalukhoz. Mint Patrik lapunknak elárulta, a dal szövege és alapvető harmóniamenete már nagyon-nagyon régen megszületett, az első írásai egyike volt.

„Azóta eltelt legalább 13 év. Ez idő alatt több zenekarnál is megfordultam, volt ahol játszottuk is ezt a dalt, de nem éreztem azt eddig, hogy ki tudott volna teljesedni az évek alatt. Az Andalgóban mindannyian szeretjük ezt a dalt, a közönségünknek sem lesz teljesen ismeretlen, hiszen a koncertjeink nagy részét ezzel szoktuk zárni” – mondta.

A dalszöveg egyfajta útkeresésről szól. Patrik szerint mindenki életében eljön az a pillanat, amikor csalódik valakiben, amikor hamis barátok veszik körül vagy éppen hamis ígéretek, de ezeken mindenkinek át kell esnie, hiszen az ilyen élethelyzetekből tanulunk és rájövünk, hogy mi az utunk, hogyan szeretnénk élni az életünket.

„Ez egyfajta vívódás önmagunkkal, és amíg nem találjuk meg a megoldást, addig sodródunk az árral” – foglalta össze röviden a dal mondanivalóját.

A dal stúdiófelvételeit, a keverést, a mastert és a zenei produceri munkálatokat Somogyvári Dániel készítette, akivel nagyon jól tudnak együtt dolgozni, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ez már a harmadik „közös” daluk.

A fiatalok elárulták azt is, hogy miután elnyerte végleges formáját a dal, mindannyian rögtön érezték, hogy videoklipet kell forgatniuk hozzá és egyetértettek abban, hogy egy koncerttel és az arra való készüléssel tudnák legjobban visszaadni a hangulatát.

„A helyszín a szombathelyi Végállomás Klub volt, ezúton is köszönjük Hufnágel Szabolcs Hufinak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a klubot, valamint Gerencsér Péternek és Antal Norbertnek is köszönjük a hang- és fénytechnikai segítséget a forgatás alatt. A klipet ezúttal is Gerócs Balázs készítette, aki minden várakozásunkat felülmúlta, nagyon szeretünk vele dolgozni. Illetve külön köszönet Kapustka Csabának, hogy kisegített minket basszusgitáron valamint Hegyes Anettnek aki a forgatásról készített egy werket, ezt a megjelenés utáni héten tesszük közzé” – avatott be Patrik.

A pihenés viszont még várat magára, ahogy véget ér a tavaszi turné, már indítják is a nyári szezont: kis túlzással minden hétvégén játszani fognak. Első alkalommal az Aurevoir és a The Pontiac zenekarok vendégei lesznek a körmendi Rába Sport és Szabadidőcentrumban június 7-én.

„A sűrű koncertezés mellett pedig nem titok, hogy szeretnénk még idén további tagokkal bővülni, valamint új dalokkal, videoklippel, live session anyagokkal is készülünk az év hátralévő részében” – árulták el.

 

CzB

Fotó: Hegyes Anett

kapcsolódó cikkek
Új Vas megyei zenekar indul hódító útjára 2024-ben
Új Vas megyei zenekar indul hódító útjára 2024-ben
Összeállt három fiatal tehetség, Léhárt Míra, Polgár Patrik és Magyar Marcell, így született meg az Andalgó.
A Dal 2024: Vas megyei zenekarért is izgulhatunk szombaton
A Dal 2024: Vas megyei zenekarért is izgulhatunk szombaton
Gőzerővel készül A Dal 2024 első élő show-jára az Andalgó. A fiatal vasi zenészekből álló zenekar olyan előadók között bizonyíthat, mint a Sugarloaf vagy Kocsis Tibor.
kapcsolódó cikkek
Új Vas megyei zenekar indul hódító útjára 2024-ben
Új Vas megyei zenekar indul hódító útjára 2024-ben
Összeállt három fiatal tehetség, Léhárt Míra, Polgár Patrik és Magyar Marcell, így született meg az Andalgó.
A Dal 2024: Vas megyei zenekarért is izgulhatunk szombaton
A Dal 2024: Vas megyei zenekarért is izgulhatunk szombaton
Gőzerővel készül A Dal 2024 első élő show-jára az Andalgó. A fiatal vasi zenészekből álló zenekar olyan előadók között bizonyíthat, mint a Sugarloaf vagy Kocsis Tibor.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.