km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
Frontális karambolt került el az orosz nő – Suzuki elől hajtott árok Mercedesszel a 84-es főúton

Frontális karambolt került el az orosz nő – Suzuki elől hajtott árok Mercedesszel a 84-es főúton

Moszkvába indult reggel Hévíz mellől egy orosz asszony, de Sárvár és Rábapaty között balesetet szenvedett. Gyorsan kellett döntenie és ennek köszönhetően senki sem sérült meg.

 

Áttért a szemközti sávba egy Sárvár felé tartó Suzuki pénteken reggel Rábapaty közelében a 84-es főúton, írja a 112press. Szemből egy Mercedes érkezett, aminek a vezetője észlelte, hogy már nem tud megállni, vagy félrehúzódni az érkező autó elől, ezért az árokba kormányozta a néhány hónapos autót.


- Utólag tudtam meg, hogy egy traktor haladt elöl, azt követte két dobozos jármű, amik fékeztek. Én ezt későn vettem észre. A fékbe tapostam és balra rántottam a kormányt. Akkor láttam meg a szemből érkező Mercedest. Addigra viszont becsúsztam a dobozos jármű mellé, így nem tudtam visszatérni a sávomba - mondta a balesetet okozó Suzukit vezető férfi. - Láttam, hogy a Mercedes behajt előttem az árokba. Megálltam és odasiettem segíteni.


A Mercedes nem ütközött a Suzukival. Több hasonló esetben az okozó elhajt a helyszínről. A Suzuki vezetője azt mondta, hogy nem tudna elszámolni a lelkiismeretével, ha így tett volna. A balesetért vállalta a felelősséget. 


A Mercedest egy orosz asszony vezette.  


- Láttam, hogy átcsúszott a sávomba egy másik autó és a másik sávban is több autó érkezett. Hirtelen kellett döntenem, ha csak fékezek, akkor összeütközünk. Ezért hajtottam az árokba és igyekeztem elkerülni a fát - mondta az asszony, aki ekkor elsírta magát. - Elnézést, a stressztől van. Moszkvába indultam, remélem, tudom folytatni az utamat. Hálát adok Istennek azért, hogy nem történt nagyobb baj.


A Mercedest autómentő vontatta ki az árokból és bár a jármű csak néhány helyen szenvedett kisebb törést, azt javasolta a hölgynek, hogy mutassa meg Mercedes szervizben az autót szakembereknek, mielőtt elindul vele Moszkvába.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Elhajtott a baleset okozója a 84-esen, frontális karambolt előzött meg a Renault vezetője
Áttért a szemközti sávba egy jármű hajnalban a 84-es főúton. A szemből érkező Renault vezetője mentette, ami menthető és a padkára kormányozta az autóját, de így is ütköztek. Az okozó megállás nélkül elhajtott.
Megújul a város egyik emblematikus épülete
Várhatóan 2023-ra megújul a Megyeháza. A Modern Városok Program keretében 2,2 milliárd forintot fordítanak a város emblematikus épületének rekonstrukciójára. A kiemelt beruházás kivitelezése 2021 második felében indulhat.
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket támogat az önkormányzat
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a határozatával egyetértett a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program bevezetésével, ennek a segítségével kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára. A támogatni kívánt célcsoport a tehetséges, szociálisan rászorult, általános iskola 5. évfolyamába lépő gyermekek, olvasható a város honlapján.
OVSZ: félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte
Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz
Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.