km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Ford ütött el egy kerékpárját toló férfit a 8-as főúton, Körmenden

Ford ütött el egy kerékpárját toló férfit a 8-as főúton, Körmenden

Az idős férfi a kerékpárját tolva szeretett volna átkelni a 8-as főúton, Körmend belterületén, amikor a Szentgotthárd felé tartó osztrák rendszámú Ford elütötte.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt június 24-én, a délelőtti órákban Körmenden, írja a 112press. Egy helyi lakos a kerékpárját tolva szeretett volna áthaladni a Gizella királyné utca és a Rákóczi Ferenc út - a 8-as főút - kereszteződésében. Egy, a Rákóczi úton a belváros felől érkező osztrák rendszámú Ford elütötte, amitől a kerékpárt toló férfi a szélvédőre csapódott, majd a földre esett.


- A balesetben a gyalogos megsérült. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság vizsgálja. A helyszíni intézkedések alatt részleges forgalomkorlátozás volt érvényben - mondta Cser Zsófia címzetes rendőr főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


A baleset helyszínén torlódás alakult ki. Többen dudálással fejezték ki nemtetszésüket a lassú haladásért. 


- A helyszínre riasztott mentőegység egy idősebb férfit talált, aki az eset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Ellátást követően, stabil állapotban kórházba szállítottuk - adott tájékoztatást a 112Press-nek Prisznyák-Gyuró Sára, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press


 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.