km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Folyamatosan bántotta, esernyővel verte saját gyermekét a szombathelyi férfi

Folyamatosan bántotta, esernyővel verte saját gyermekét a szombathelyi férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki esernyővel ütlegelte a gyermekét, és okozott neki súlyos sérülést 2019 júniusában Szombathelyen, olvasható az ügyészség közleményében.

 

A vádirat szerint a vádlott és a sértett között a sértett 12 éves korától, 2016 évtől kezdődtek a konfliktusok, amiket a vádlott rendszeresen tettlegesen oldott meg, több esetben megpofozta a kiskorú sértettet. Az egyik alkalommal, egy vita hevében a vádlott ellökte a gyermeket, aki elesett, majd a vádlott megrúgta az előle a földön ülve, hátrafelé csúszva menekülni próbáló sértettet.


A vádlott megtorló jellegű büntetéseket is alkalmazott a sértettel szemben, volt, hogy a nyaralás idején kukoricán térdepeltette a teraszon, és előfordult az is, hogy a sértett nem kapott vacsorát, és a földön kellett aludnia.


A sértett szeretett volna kenyeret vásárolni egy nap a tőlük különélő édesanyjának, azonban a vádlott nem engedte el, bezárta a kaput, eltette a kulcsot, majd amikor a sértett kiabálni kezdett, befogta a száját és belökdöste a házba. Többször előfordult, hogy a vádlott kizárta az otthonából a sértettet, akinek a házhoz nem volt kulcsa és ilyenkor az édesanyjánál keresett menedéket.


Az egyik este 2019 júniusában, amikor a vádlott nem engedte be a házba a sértettet, mert késve ért haza, a sértett ismét édesanyjához fordult, azonban egy idő után újra megpróbált hazamenni. A vádlott ekkor beengedte a sértettet, akitől elvette az esernyőt, majd azzal fejbe akarta őt ütni. A sértett kitért az ütés elől, a szobájába ment, ahová a vádlott követte őt, majd ütlegelni kezdte az esernyővel. Az ágyon fekvő sértett megpróbálta eltakarni a kezeivel a fejét és az arcát, miközben a vádlott tovább ütötte a fejét és a bordáit. A vádlott egy idő után letette az esernyőt és többször pofon ütötte a sértettet, majd egy óra múlva ismét visszatért a sértett szobájába és újra megütötte őt. Az édesanyja vitte a sértettet másnap kórházba, ahol kiderült, hogy a vádlott súlyos sérülést okozott neki.


A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a felfüggesztés tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
A kormány bulvárlapjai Pataky Attilával és Nagy Feróval fejtették meg a benzinárhelyzetet
A benzinárstop megszünetétéséről kérdezte a Ripost Nagy Ferót, a Bors pedig Pataky Attilát, de hogy miért pont őket, az nem derül ki - írja a Telex.
Decemberi közgyűlés: változó menetrend, pluszkiadások a nehéz gazdasági helyzetben
Elkezdődhet a szentkirályi bölcsőde tervezése, változik a Blaguss menetrendje Herényben, tovább működik az elekromos rollerkölcsönző-hálózat. Többek között ezek a témák szerepelnek a decemberi közgyűlés napirendjén. Novemberben nem tartott rendes ülést a szombathelyi képviselő-testület, ma két hónap aktuális ügyeit vitatják meg. 19 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyal a közgyűlés. A közgyűlést ezúttal is élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán, valamint honlapunkon is.
A Thököly utcai aluljárót és környékét takarították
A Thököly Imre utcai gyalogos aluljárót és annak környékét takarította ma a Szova NZrt., számolt be Horváth Soma alpolgármester Facebook-posztjában.
Zelenszkij lett az év embere a Time-nál
15 évvel azután, hogy a Time magazin Vlagyimir Putyint választotta meg az Év emberének, 2022-ben Volodmir Zelenszkijt és Ukrajna lelkét nevezte meg az év emberének - írja a Nyugat.
Rosszul lett és fának ütközött a sofőr Gencsapátiban
A Gyöngyösfalu felé tartó gépkocsi vezetője haladás közben rosszul lett és hozzátartozója elmondása alapján az eszméletét is elvesztette. A kocsiban két gyerek is ült, szabályosan bekötve, ők sérülés nélkül megúszták a balesetet.