km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
Fogadóóra: példátlan a Herény-Kámon városrész közösségszervező ereje

Fogadóóra: példátlan a Herény-Kámon városrész közösségszervező ereje

Sorozatunkban a város képviselőivel készült interjúból idézünk, ami a Szombathelyi Televízió új műsorában, a Fogadóórában volt látható. Koczka Tibor alpolgármester, az 1. számú választókerület képviselője a Herény-Kámon városrész közösségéről, az ott zajló munkáról és jövőbeli tervekről számolt be.

„Egy település, egy településrész büszke lehet az épületeire, a múltjára, de nagy tiszteletben kell tartani azokat is, akik alkottak azon a területen” – hangsúlyozta Koczka Tibor, Szombathely 1. számú választókörzetének képviselője, amikor a Herény-Kámon városrész jelentőségéről beszélt a Szombathelyi Televízió új közéleti műsorában, a Fogadóórában. Az alpolgármester megemlítette többek között a Gothard fivéreket, Saághy Istvánt és Holper Ambrust is. „Az ő munkásságuk járult hozzá, hogy a herényiek, kámoniak ezrei tanulhatták meg a kertészkedést. Ezek mind meghatározták, hogy 17 évvel ezelőtt létrejöjjön a Herényi virágút, ami szombathely egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát a karnevál után” – mondta Koczka Tibor.

 

Összetart a közösség

 

A képviselő felidézte, hogy amikor képviselő lett és nagyobb rálátása lett a rendezvényre, arra kérte a szervezőket, hogy inkább a kertészeti-szakmai vonal legyen a fő szempont. Ezután végül sikerült elérni 17 év alatt, hogy egyre több kertészet mutatkozhat be a virágúton, ebben is sokat fejlődött az esemény és a körzet is. Koczka Tibor szerint sokat tesz a városrészért a Herényi Kulturális- és Sportegyesület is, ők is segítenek összefogni a helyieket és megszervezni a nívós programokat, ahogy a virágutat is. „Ennek közösségszervező ereje is van, a herényiek aktívan részt vesznek benne és évente várják az eseményt. Ezen kívül is vannak programjaink, hétről hétre vannak kiállítások, Nyugdíjas kör és a Herényi nótakör is sokat tesz azért, hogy élhető legyen ez a városrész. Nem utolsó sorban a Gothard Jenő Általános Iskola is folyamatos résztvevője és részese a herényi programoknak” – emelte ki a képviselő.

 

Egyre népszerűbb a kertvárosi iskola

 

Koczka Tibor elmondása szerint az elmúlt időszakban sikeresen megerősítették az oktatási-nevelési intézményeket, például a Gothard iskola igazgatóváltását is sikerült jól kezelni. „Mindeközben elkészült a fitneszpark és a kézilabdapálya is az iskola udvarán, a Mintamenza program révén pedig hamarosan megújul az iskola étkezdéje és a tálaló része is. Az országban elsőként az ötödik testnevelési óra részeként a kerékpárt vezettük be a Gothardban. Amikor az időjárás esetleg ehhez mégsem kegyes, akkor KRESZ-t tanulnak a diákok abban a magyar városban, ahol arányaiban a legtöbben bicikliznek” – sorolta a Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorában a körzet képviselője.

 

Sportolási lehetőségek minden szombathelyinek

 

Koczka Tibor szerint ahhoz, hogy szerencséje legyen egy sportembernek, készülnie kell. Örömmel számolt be róla, hogy 15 év után megújul a város sportkoncepciója; ezt további 10-15 évre tervezték. „Az önkormányzat elsődleges feladata, hogy az itt élőknek sportolási lehetőséget biztosítson. Elkészült a stadion, de elkészül majd a fedett jégpálya, a nyitott jégpálya mögötti területe, az asztalitenisz-csarnok, a vívócsarnok, emellett folyamatban vannak a lovascentrum előkészületei a szabadidőközpontban és ennek a jegyében épült vízilabda-medence az uszoda mögé. A Sugár úton pedig megújulnak a teniszpályák is” – mondta az alpolgármester, aki szerint, ha a város nem tud 21. századi lehetőségeket biztosítani, akkor nehéz lesz lecsalogatni a fiatalokat és időseket, - akár csak futni is.

kapcsolódó cikkek
Fordult a Koczka: az alpolgármester is elhatárolódik a Szombathelyi Hírlaptól
Fordult a Koczka: az alpolgármester is elhatárolódik a Szombathelyi Hírlaptól
Már Koczka Tibor is besokallt attól, amit a Fidesz-közeli Szombathelyi Hírlap művelt az utóbbi időben. A keddi közgyűlésen dől majd el, hogy a hetente megjelenő nyomtatvány használhatja-e a város nevét. Koczka Tibor alpolgármester elhatárolódik a lap tartalmától.
kapcsolódó cikkek
Fordult a Koczka: az alpolgármester is elhatárolódik a Szombathelyi Hírlaptól
Fordult a Koczka: az alpolgármester is elhatárolódik a Szombathelyi Hírlaptól
Már Koczka Tibor is besokallt attól, amit a Fidesz-közeli Szombathelyi Hírlap művelt az utóbbi időben. A keddi közgyűlésen dől majd el, hogy a hetente megjelenő nyomtatvány használhatja-e a város nevét. Koczka Tibor alpolgármester elhatárolódik a lap tartalmától.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Érkezik a Facebook társkeresője
Az Egyesült Államok után hamarosan Európán belül is elérhető lesz a Facebook társkereső funkciója a Dating nevű alkalmazás.
Országos tisztifőorvos: gyorsul a járvány terjedése
Világszerte, de főleg Európában gyorsul a járvány terjedése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A Falco klubvezetése megpróbálja elérni, hogy a FIBA jóváírja számukra a Novgorod elleni BL-találkozót
A szombathelyiek csupán pár órával a mérkőzés előtt értesültek az oroszoknál produkált pozitív eredményekről, és ezzel együtt a halasztásról.
Operatív törzs: már 1613-szor intézkedtek védelmi intézkedések megszegése miatt
A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.