km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fogadóóra: példátlan a Herény-Kámon városrész közösségszervező ereje

Fogadóóra: példátlan a Herény-Kámon városrész közösségszervező ereje

Sorozatunkban a város képviselőivel készült interjúból idézünk, ami a Szombathelyi Televízió új műsorában, a Fogadóórában volt látható. Koczka Tibor alpolgármester, az 1. számú választókerület képviselője a Herény-Kámon városrész közösségéről, az ott zajló munkáról és jövőbeli tervekről számolt be.

„Egy település, egy településrész büszke lehet az épületeire, a múltjára, de nagy tiszteletben kell tartani azokat is, akik alkottak azon a területen” – hangsúlyozta Koczka Tibor, Szombathely 1. számú választókörzetének képviselője, amikor a Herény-Kámon városrész jelentőségéről beszélt a Szombathelyi Televízió új közéleti műsorában, a Fogadóórában. Az alpolgármester megemlítette többek között a Gothard fivéreket, Saághy Istvánt és Holper Ambrust is. „Az ő munkásságuk járult hozzá, hogy a herényiek, kámoniak ezrei tanulhatták meg a kertészkedést. Ezek mind meghatározták, hogy 17 évvel ezelőtt létrejöjjön a Herényi virágút, ami szombathely egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát a karnevál után” – mondta Koczka Tibor.

 

Összetart a közösség

 

A képviselő felidézte, hogy amikor képviselő lett és nagyobb rálátása lett a rendezvényre, arra kérte a szervezőket, hogy inkább a kertészeti-szakmai vonal legyen a fő szempont. Ezután végül sikerült elérni 17 év alatt, hogy egyre több kertészet mutatkozhat be a virágúton, ebben is sokat fejlődött az esemény és a körzet is. Koczka Tibor szerint sokat tesz a városrészért a Herényi Kulturális- és Sportegyesület is, ők is segítenek összefogni a helyieket és megszervezni a nívós programokat, ahogy a virágutat is. „Ennek közösségszervező ereje is van, a herényiek aktívan részt vesznek benne és évente várják az eseményt. Ezen kívül is vannak programjaink, hétről hétre vannak kiállítások, Nyugdíjas kör és a Herényi nótakör is sokat tesz azért, hogy élhető legyen ez a városrész. Nem utolsó sorban a Gothard Jenő Általános Iskola is folyamatos résztvevője és részese a herényi programoknak” – emelte ki a képviselő.

 

Egyre népszerűbb a kertvárosi iskola

 

Koczka Tibor elmondása szerint az elmúlt időszakban sikeresen megerősítették az oktatási-nevelési intézményeket, például a Gothard iskola igazgatóváltását is sikerült jól kezelni. „Mindeközben elkészült a fitneszpark és a kézilabdapálya is az iskola udvarán, a Mintamenza program révén pedig hamarosan megújul az iskola étkezdéje és a tálaló része is. Az országban elsőként az ötödik testnevelési óra részeként a kerékpárt vezettük be a Gothardban. Amikor az időjárás esetleg ehhez mégsem kegyes, akkor KRESZ-t tanulnak a diákok abban a magyar városban, ahol arányaiban a legtöbben bicikliznek” – sorolta a Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorában a körzet képviselője.

 

Sportolási lehetőségek minden szombathelyinek

 

Koczka Tibor szerint ahhoz, hogy szerencséje legyen egy sportembernek, készülnie kell. Örömmel számolt be róla, hogy 15 év után megújul a város sportkoncepciója; ezt további 10-15 évre tervezték. „Az önkormányzat elsődleges feladata, hogy az itt élőknek sportolási lehetőséget biztosítson. Elkészült a stadion, de elkészül majd a fedett jégpálya, a nyitott jégpálya mögötti területe, az asztalitenisz-csarnok, a vívócsarnok, emellett folyamatban vannak a lovascentrum előkészületei a szabadidőközpontban és ennek a jegyében épült vízilabda-medence az uszoda mögé. A Sugár úton pedig megújulnak a teniszpályák is” – mondta az alpolgármester, aki szerint, ha a város nem tud 21. századi lehetőségeket biztosítani, akkor nehéz lesz lecsalogatni a fiatalokat és időseket, - akár csak futni is.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.