km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
Fogadóóra: családbarát lakóteleppé vált Olad 

Fogadóóra: családbarát lakóteleppé vált Olad 

Sorozatunkban a város képviselőivel készült interjúból idézünk, ami a Szombathelyi Televízió új műsorában, a Fogadóórában volt látható. Dr. Horváth Attila, a 3. számú választókerület képviselője a közösségéről, az Oladon és a lakótelepen zajló munkáról és jövőbeli tervekről számolt be.

„Megérte indulni 2014-ben, mert sikerült nyerni. Az, hogy megérte-e, hogy képviselő lettem, az majd idén októberben fog eldőlni. Irgalmatlanul csalódott lennék, ha azt mondanák, hogy ez a munka, amit az elmúlt években csináltam, nem volt elég ahhoz, hogy újra bizalmat kapjak” – mondta dr. Horváth Attila, Szombathely 3. számú választókörzetének képviselője, amikor az oladi városrészen végzett képviselői munkájáról beszélt a Szombathelyi Televízió új közéleti műsorában, a Fogadóórában. A politikus megemlítette azt is, hogy nyár elején szeretne egy kiadványt, amiben felsorolja, amiket eddig sikerült elérni a választókörzetében. „Hála Istennek szép vastag könyv lesz majd” - mosolygott dr. Horváth Attila.


Sikeres volt az eddigi munka
 

A képviselő elárulta: az egyik parkló megépült abból a kettőből, amit terveztek, négy gyalogátkelőhelyből pedig három meglett. „Én azt mondtam az oladiaknak, hogy abban hiszek: ott kell lenni. Felhívnak, próbálok segíteni, azt hiszem, hogy ezt jól csináltam” - mondta a Fogadóórában dr. Horváth Attila. Kitért arra is, hogy ügyvédként nem tudja elfogadni, ha valamire nemleges választ kap, ilyenkor mindig a további alternatívák, lehetőségek után kutat, hogy egy problémát a leghamarabb és a legjobb módon tudjon orvosolni.


Családbarát övezet


Az Oladon élők és a körzet képviselője szerint is alapvetően egy nagyon-nagyon jó lakótelep az övüké, családbarát környezetet sikerült teremteni a városrészből. „Az egyik, ami tetszik a képviselőségben, hogy felengednek a tízemeletesek tetejére, szeretem ugyanis onnét megnézi, hogy hol is tartunk a fejlesztésekben, milyen állapotban van a környék. De bárki, aki szétnéz Oladon, azt látja, hogy olyan, mint egy erdő. Telis-tele fákkal, tele van zöldterületekkel. Igazán gyönyörű területen élünk” - büszkélkedett dr. Horváth Attila, majd megemlítette, hogy mindig tesz félre a képviselői keretéből, hogy a játszóterek is megújuljanak, így szebbek legyenek a körzetének ezen területei is.


Jó a közbiztonság


„Vannak még hangoskodások, de ez csak néha gond a kocsmák környékén. De abban nagyon hiszek, ha valaki végigdolgozta a hetet, akkor legyen már joga meginni egy rozéfröccsöt és hazamenni a családjához. Szerencsére Oladon nincs diszkó, az Árkádiában is megszűnik a szórakozóhely. A feleségem mindig fogja a fejét, de én bizony lemegyek a kocsmába, ha túl hangosak és szólok nekik. De ebből sosem volt problémám, mindig megígérik, hogy csendesebbek lesznek, aztán vagy összejön, vagy nem. Ez egy ilyen meló” - részletezte a valóban mindenre kiterjedő képviselői munkáját dr. Horváth Attila.


Ne kelljen szemetet szedni!


A képviselő szerint a térdig érő fű mellett a másik legnagyobb probléma a 3. számú választókörzetben is a szemét, amit kénytelenek az ott élők eltüntetni. „Kutyasétáltatók hívtak fel egyszer, hogy szeretnének szemetet szedni. Három fiatal hölgy és jómagam annyit szedtünk össze azon a részen, ahol kevés gyalogos jár, hogy az utánfutónak kétszer kellett fordulnia. Idegesítő, hogy szemetet kell szedni, ugyanis az ideális világban ez nem a mi dolgunk (egy ideális világban el sem dobnák), hanem önkormányzati munka lenne – világított rá a problémára a Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorában az Olad városrész képviselője, dr. Horváth Attila.

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Országos tisztifőorvos: gyorsul a járvány terjedése
Világszerte, de főleg Európában gyorsul a járvány terjedése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A Falco klubvezetése megpróbálja elérni, hogy a FIBA jóváírja számukra a Novgorod elleni BL-találkozót
A szombathelyiek csupán pár órával a mérkőzés előtt értesültek az oroszoknál produkált pozitív eredményekről, és ezzel együtt a halasztásról.
Operatív törzs: már 1613-szor intézkedtek védelmi intézkedések megszegése miatt
A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót
Elhajtott a baleset okozója a 84-esen, frontális karambolt előzött meg a Renault vezetője
Áttért a szemközti sávba egy jármű hajnalban a 84-es főúton. A szemből érkező Renault vezetője mentette, ami menthető és a padkára kormányozta az autóját, de így is ütköztek. Az okozó megállás nélkül elhajtott.