km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Félreértés volt - nem menekültek el a helyszínről a baleset résztvevői

Félreértés volt - nem menekültek el a helyszínről a baleset résztvevői

Egy sérült elejű Mazda és egy összetört oldalú Dacia állt a járdán, mellettük egy letámasztott kerékpár egy szombathelyi kereszteződésnél, pénteken délután. A járművekhez tartozó emberek azonban nem voltak látótávolságon belül és volt, akiben felmerült az, hogy talán nem ok nélkül hagyták el a helyszínt, írja a 112press.hu.

A portál így fogalmaz: Közlekedési baleset történt pénteken délután a szombathelyi Szent Flórián körút és a Károly Róbert utca kereszteződésénél, egy Mazda és egy Dacia ütközött. Egy olvasónk elmondása alapján a baleset után nagyobb mozgolódás volt az autók mellett, több kisgyermeket is látott, majd “mindenki eltűnt” és rendőrök sem érkeztek. A két jármű a járdán állt.

Később egy kisteherautó állt meg a járművek mellett, sárga figyelmeztető jelzéssel. Olvasónk nem tudta, hívja-e a rendőrséget?

A helyszínen kiderült, hogy a kisteherautó a SZOVA autója. Az ügyeletes észlelte a törmeléket az úttesten és látta a járdán álló autókat is, amelyek elállták a járdán síkosságmentesítést végző speciális jármű útját. Azt azonban a SZOVA munkatársa sem tudta, hogy mi történt, illetve letakaríthatja-e az úttestről a törmeléket? Ha szükség van helyszíni szemlére, akkor ugyanis nem változtathatja meg a helyszínt.

Mi az utca túloldalán nyitva tartó zöldséges bolt eladónőjétől kértünk segítséget, hogy hol lehetnek a baleset érintettjei? A hölgy készségesen megmutatta a Felsőőr utcai pékséget, ahova szerinte a felek bementek a hideg elől, mivel több kisgyermek is ült valamelyik járműben.

Az üzletben meg is találtuk a két sofőrt, a gyerekeket és az egyik sofőrhöz érkező kerékpárost (tehát a bicikli nem részese a balesetnek). A felek éppen a kék-sárga baleseti bejelentőt töltötték ki. Kérdésünkre elmondták, hogy senki sem sérült meg és meg tudtak állapodni a felelősség kérdésében.

(Fotó: Tánczos Mihály)

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.