km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
Felhős, esős kedd vár ránk

Felhős, esős kedd vár ránk

Nyugat felől folytatódik a felhősödés, de a Tiszántúlon csak az éjszaka második felétől kell erre számítani. A késő délutáni, esti órákban az északnyugati, északi megyékben fordulhat elő néhol gyenge csapadék, majd éjszaka előbb a Dunántúlon, később hajnaltájt a középső országrészben is sokfelé elered az eső, a nyugati megyékben jelentős mennyiség is lehullhat.

 

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, de kora délutántól délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, így a Dunántúlon már néhány órára kisüthet a nap. Országszerte várható eső, zápor: a csapadékzóna napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik, miközben gyengül, késő este az északkeleti határt is elhagyja. A délkeleti szél sokfelé lesz élénk, hétfőn a Kisalföldön erős is. Kedden átmenetileg északnyugatira vált a légmozgás, és már másutt is lehetnek erős lökések.
   

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de a derült északkeleti részeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 8 és 14 fok között alakul, de délen, délkeleten ennél enyhébb, míg a csapadékos északi, északkeleti tájakon hűvösebb is lehet.

 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

kapcsolódó cikkek
Borúsabb, esősebb lesz az időjárás november első napjaiban
Borúsabb, esősebb lesz az időjárás november első napjaiban
Mindenszentek napján még többfelé kisüt a nap, de a hét további részében borúsabb, esősebb, szelesebb időjárás várható.
címkék
kapcsolódó cikkek
Borúsabb, esősebb lesz az időjárás november első napjaiban
Borúsabb, esősebb lesz az időjárás november első napjaiban
Mindenszentek napján még többfelé kisüt a nap, de a hét további részében borúsabb, esősebb, szelesebb időjárás várható.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Kitüntetéseket adományozott a város a magyar kultúra napja alkalmából
A magyar kultúra napja alkalmából díjátadó gálán kitüntetések adományozására került sor a városháza nagytermében. Az eseményen köszöntőbeszédet mondott dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, majd kitüntetéseket adott át Horváth Soma alpolgármesterrel, valamint Putz Attilával, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnökével, olvasható a város honlapján.
Patakmeder mellé csapódott egy Toyota Vépen
A Szombathely felől Vép belvárosa felé tartó autó a Szent Imre utcában egy balra ívelő kanyarban megcsúszott. A jármű 65 éves vezetője már nem tudta elkerülni, hogy az autó egy híd mellett patakmederbe hajtson.
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel".