km/óra
  2020.10.27., kedd  •  Szabina napja
Felfüggesztették a karnevál esti programjait, vasárnap ismétlik meg a felvonulást (frissítve)

Felfüggesztették a karnevál esti programjait, vasárnap ismétlik meg a felvonulást (frissítve)

A szombat estére megérkező vihar miatt a szervezők megszakították a Savaria Történelmi Karnevál felvonulását. A további programokat felfüggesztették este kilencig, a folytatásról folyamatosan közlünk információkat.

FRISSÍTÉS 21.25:

A lLEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK A PROGRAMOKRÓL

A Sörtéren a Smoking Frog koncert elkezdődött.

Borok utcájában a Budapest Klezmer Band várhatóan 21.30-kor kezdődik

Fő téren a Lyre le Temps koncert várhatóan 21.25-kor kezdődik.

Thalia Kertje: 21.40-kor kezdődik az előadás a Gayer Parkban

 

Bagossy Brothers 23.15-kor kezd a Fő téren

New Level Empire 23.30-kor kezd a sötéren


Ha zivatar érkezik, akkor akár koncert közben is le kell fújnunk, de ezt ott a helyszínen jelezni fogjuk, írták a szervezők.


A vasárnapi rogramok így módosulnak:
 

A szombat esti vihar miatt megszakadt jelmezes felvonulás az esőidőpontnak megfelelően vasárnap délelőtt 10:30-kor indul az eredeti útvonalon – nappali fényben.

A felvonulás miatt néhány program módosul a délelőtt folyamán:

-          a Civil Korzó csak a déli órákban, a felvonulás végeztével nyit ki vasárnap

-          a Forum színpadnál, a Borok utcájában és a Városháza előtt tervezett zászlóforgató és kötélugró bemutatók elmaradnak.

A többi helyszínen - amelyek nem érintettek a felvonulás nyomvonalán – minden program zavartalanul elindul.

A vasárnap délelőtti (esőnapi) felvonulás miatt a délelőtti bemutatók később lesznek láthatóak. A Történelmi Témapark előre áthatólag vasárnap 12:30-kor nyitja meg kapuit a látogatók előtt, maikor a csapatok visszaérnek a délelőtti felvonulásból. A délelőtti 3 harci bemutató sem marad el, csak az „ebédszünet” idejére tolódik. A délutáni küzdelmek sorrendje sem változik, csak eltolással valósulnak meg a bemutatók. A tervek szerint ekként alakul a Témapark vasárnapi „órarendje”:

 

12:30 Kapunyitás

13:00 Római, dák és szarmata hadviselés az 1-2. században

13:20 kelta életmód és harcmodor

13:40 Kassai Lajos és tanítványai – lovasíjász bemutató

14:00 Avar és magyar lovas harcmodor a 7-11. században

14:20 Kvád-szarmata betörés Pannóniába

14:45 Collegium Gladiatorium – Sine missione – gladiátor párharcok életre-halálra

15:05 Kassai Lajos és tanítványai – lovasíjász bemutató

15:30 Alaki gyakorlatok, fegyverzet-bemutató és távolba ható fegyverek a római hadseregben

15:45 Magor Íjász Hagyományt Őrző Egyesület – íjászbemutató

16:00 11. századi kelet-európai haditorna

16:20 10. szadi magyar lovas harcászat

16:40 Pillanatképek az ökölvívás történetéből az ókortól napjainkig

17:00 KapuzárásTamas Hodos Photography Facebook-oldal az alábbi képet tette közzé a szombat esti helyzetről:


KORÁBBAN ÍRTUK:

 

A karneváli menet este hét óra után csúszással elstartolt, azonban az  indulás után 25 perccel erős, viharos széllel megérkezett a vihar. Az élen haladó csapatok elindultak, de a szervezők közben leállították a további résztvevőket, és megszakították a felvonulást. Ennek az esőnapja vasárnap, így délelőtt fél tizenegykor - ha az időjárás engedi - elindul a menet.  A lelátókra megváltott jegyek erre a programra is érvényesek.
 

A szervezők az esti programokat felfüggesztették előreláthatólag 9 óráig, az időjárástól függ, hogyan alakul a folytatás - írásunkat frissítjük.


AMI BIZTOSAN ELMARAD:
A Magyar Udvarban a 21.00 órára tervezett a Tükrös Együttes táncháza elmarad
 


Fotó: Mészáros Zsolt

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 39. szám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam 39. szám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Új korlátozások érvényesek Ausztriában
A koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó új rendelet számos szigorítást tartalmaz Ausztriában. Kibővül többek között a maszk viselésének kötelezettsége, jelentősen csökken az események maximális létszáma, és ismét kötelező lesz a távolságtartás szabálya, olvasható az orf.at-n.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Közel 2500 fertőzött egy nap alatt Ausztriában
Az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium ma 2435 újonnan regisztrált koronavírus-esetet jelentett be. Ez az eddigi legmagasabb érték, olvasható az orf.at-n.
Ausztria szigorít: legfeljebb hatan tartózkodhatnak egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken
Szigorúbb intézkedéseket vezet be az osztrák kormány a koronavírus terjedése miatt – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn. Péntektől legfeljebb hat ember tartózkodhat egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken is, de ezt a hatóságok nem fogják ellenőrizni, hisz jogszabályt sértenének, olvasható az orf.at-n.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Amerikai elnökválasztás: a magyarok szerint Trump nyer
A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített - mint írták - egyedülálló kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint a jelenleg is hivatalban lévő Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.
Bíróság előtt a 17 ember halálát okozó szeszhamisítók
Hamisítás, csalás és 17 áldozat halálát okozó szándékos emberölés vádjával bíróság elé állítottak két iraki és egy jordániai állampolgárt Romániában, akik beismerték, hogy 70 százalékban metilalkoholt, valamint vizet és kék tojásfestéket tartalmazó folyadékot palackoztak és adtak el "egészségügyi szeszként".
Titkos licitre kerül a százmillió dolláros szobor
Titkos licittel versengenek a vásárlók Alberto Giacometti Grande femme I című szobráért egy Sotheby's által szervezett, keddig tartó aukción, amelyen legalább kilencven millió dollárt (27,8 milliárd forintot) kell megadniuk az alkotásért.
Ismét elhalasztják Merkel utódjának megválasztását
A koronavírus-járvány erősödése miatt ismét elhalasztják a legnagyobb német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökválasztó kongresszusát - jelentették be hétfőn Berlinben.
László Győző: aki 40 hektárnyi területet szerzett
László Győzőt háromszor választották meg önkormányzati képviselőnek. Egy cikluson keresztül, Wagner András mellett alpolgármester volt, most a fia dolgozik abban az irodában, amelyben egykor ő intézte a város ügyeit.