km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
„Felemelő érzés Hali-edzőnek lenni”: vezetőedzői értékelés a Haladás bajnoki rajtjáról

„Felemelő érzés Hali-edzőnek lenni”: vezetőedzői értékelés a Haladás bajnoki rajtjáról

Négy fordulón hét pontot szerzett a Szombathelyi Haladás NB II-es csapata. Mátyus János nagyon megszerette a várost, elképesztőnek tartja a szurkolótábort, s mint fogalmazott: azt sajnálja, hogy anno nem focizhatott a Haliban.

 

– Így, négy forduló elteltével, azt kell, hogy mondjam: a szezon előtt a próféta szólt belőlem. Folyamatosan arról beszéltem, hogy a Haladás középcsapat lesz a szezonban, ha kijön a lépés, akkor a tabella első harmadában zárhatunk – vágott bele az értékelésbe Mátyus János. 


– A felkészülés alatt elvégeztük a tervezett munkát, a bemutatkozásunk pedig álomszerűre sikeredett. Egy ötöst vágtunk a Siófoknak, ám a meccs után is kiemeltem: hasonló képességű gárdával találkoztunk. Aztán érkezett a Szolnok, amellyel itthon remiztünk. A gyirmóti vereséget sajnálom, ikszesnek éreztem azt az összecsapást is, de kissé dekoncentrált volt a védekezésünk. A múlt héten aztán épp a hátsó alakzatot tettük rendbe, és nagy örömömre vasárnap kapott gól nélkül hoztuk le a Szeged elleni bajnokit. Nyertünk, szerintem teljesen megérdemelten – fogalmazott a Haladás vezetőedzője, aki később kitért arra is, hogy jelenleg ideális körülmények között dolgozhatnak a csapattal. 


– Való igaz, korábban volt némi félreértés, de mára mindent tisztáztunk, amiért köszönet Séllei Árpád ügyvezetőnek. A menedzsment mellettünk áll, a minap sikerült egy belső védőt is igazolnunk, úgyhogy valóban minden adott, hogy csak és kizárólag a futballra koncentráljunk. Ami pedig a folytatást illeti: megyünk a Vasashoz, majd jön az Ajka. Az NB II-ben az angyalföldiek más dimenzióban léteznek, teljesen mások a lehetőségeik a Lokival együtt, mint a többi riválisnak. Ennek ellenére azt mondom: noha a fővárosiak az ütközet toronymagas esélyesei, egy mérkőzésen simán borulhat a papírforma. A srácok hozzáállásával eddig sem volt gond, és eztán sem lesz. Amit pedig külön kiemelnék, az a közeg, amelyben játszhatunk hétről-hétre. Libabőrös lettem, amikor Siófokon kimentünk a pályára, és megláttam az ötszáz drukkerünket, de ez minden találkozón így volt. A Szeged elleni meccsről hazafelé sétálva azon gondolkodtam, hogy elképesztő felemelő érzés a vasi megyeszékhelyen edzősködni, és sajnálom, hogy aktív koromban nem futballozhattam a Haliban. Ha kilépünk az utcára, lépten-nyomon úgy köszönnek nekünk Felipével, hogy „Hajrá Hali!”. Én még ilyet nem tapasztaltam, csak azt tudom ígérni, hogy minden héten harcos Haladást láthatnak fantasztikus szurkolóink – mondta végül Mátyus János.  

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Szülők az erkélyen – a tűzoltók segítettek visszajutni a lakásba
Két hónap alatt háromszor kaptak riasztást a szombathelyi tűzoltók azért, mert kiskorú gyermek kizárta a szülőjét a folyosóra vagy az erkélyre. Két esetben csak az ablaküveg betörésével tudtak behatolni a lakásba. Legutóbb a Barátság utcában egy édesanya rekedt az erkélyen. Ne hagyjuk egyedül a gyermeket, de ha mégis kis időre kimegyünk a lakásból, legyen nálunk pótkulcs, vagy legalább egy mobiltelefon - ezt tanácsolják a tűzoltók.
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.