km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Családok Kertje Balogunyomban

Családok Kertje Balogunyomban

Múlt szombaton 20 facsemetét ültettek el azok a szülők a balogunyomi Családok Kertjében, akiknek gyermekük az elmúlt két esztendőben született. A rendezvényen a kisbabás családok ajándékcsomagot vehettek át az önkormányzattól.

 

Szombaton délelőtt Balogunyomban, a Pipitér utcában szép számmal gyülekeztek a helybeliek. Az önkormányzat erre a délelőttre szervezte meg a Családok kertjében a 2020/2021-ben született balogunyomi gyerekek érkezésének örömére tervezett faültetést. 


A Bel Canto Énekegyüttes után Magyar Katalin, a Családok kertjének megálmodója köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve azt, hogy hatalmas örömmel tölti el, hogy a fát ültető családok körül valamennyi teljes, azaz édesanya és édesapa közösen neveli a kicsiket. Mint fogalmazott, nagyon büszke a balogunyomi apukákra, akik minden helybeli kezdeményezésben partnerek. Magyar Katalin arra is emlékeztetett, hogy a faültetés szimbolikusan az együvé tartozást is jelenti, azaz mindvégig tudják majd a gyermekek, hogy közös a gyökerük, hogy bármerre is sodorja majd őket az élet, mindig hazatalálnak.  


– A Családok kertje a közösségünkhöz való kötődést jelképezi, reméljük, hogy a jövőben is szép számmal ültethetünk el fákat a kicsik érkezésének örömére – fogalmazott a projekt megálmodója, aki mondandóját Gárdonyi Géza idézetével zárta: „A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”


Tarsoly Alfonz, a település polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Czeglédy Csaba szombathelyi városatyát, képviselőjelöltet. A polgármester megköszönte mindazoknak a segítségét, akik a Családok kertjének kivitelezését támogatták. 


– 2019-ben Magyar Katalin tiszteletére már elültettünk egy fát, aztán tavaly a koronavírus-járvány közbeszólt. Az önkormányzat ajándékát ugyan el tudtuk juttatni a 2020-ban született kicsiknek, idén viszont már az érkezésük örömére fákat is tudunk ültetni – fogalmazott Tarsoly Alfonz, aki arról is szólt, hogy az elmúlt években több, komoly fejlesztést is sikerült végrehajtani a községben a Magyar Falu Programnak köszönhetően.  


– Viszont nemcsak abban mérhető egy település sikeressége, hogy mennyi pályázati forrást tud lehívni, hanem abban is, meggyőződésem, hogy az itt élők mennyire érzik otthonuknak a községet – hangsúlyozta a polgármester, aki később arról szólt, hogy október 21-e a „Földünkért Világnapja”, ehhez az időponthoz igyekeztek csatlakozni szombati programjukkal.


– Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan – mi most pont ezt tesszük – zárta szavait Tarsoly Alfonz.  


Papp-Felber Anita önkormányzati képviselő, aki ugyancsak „élharcosa” volt a Családok Kertjének létrehozásában arról beszélt, hogy valamennyi család választhatott, hogy milyen fát szeretne ültetni a gyermek érkezésének örömére. A növények gondozását ő végzi majd, de természetesen szívesen fogadja, ha a családok is bekapcsolódnak a közös munkába. A tervek között közösségi tér és tanösvény létrehozása is szerepel, tudtuk meg. 
Mielőtt az anyukák és az apukák elkezdték volna a facsemeték ültetését, a polgármester ajándékot és emléklapot adott át a 2021-ben született kicsik szüleinek.


Összesen 20 facsemetét ültettek el szombaton délelőtt Balogunyomban.

 

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.