km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Családok Kertje Balogunyomban

Családok Kertje Balogunyomban

Múlt szombaton 20 facsemetét ültettek el azok a szülők a balogunyomi Családok Kertjében, akiknek gyermekük az elmúlt két esztendőben született. A rendezvényen a kisbabás családok ajándékcsomagot vehettek át az önkormányzattól.

 

Szombaton délelőtt Balogunyomban, a Pipitér utcában szép számmal gyülekeztek a helybeliek. Az önkormányzat erre a délelőttre szervezte meg a Családok kertjében a 2020/2021-ben született balogunyomi gyerekek érkezésének örömére tervezett faültetést. 


A Bel Canto Énekegyüttes után Magyar Katalin, a Családok kertjének megálmodója köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve azt, hogy hatalmas örömmel tölti el, hogy a fát ültető családok körül valamennyi teljes, azaz édesanya és édesapa közösen neveli a kicsiket. Mint fogalmazott, nagyon büszke a balogunyomi apukákra, akik minden helybeli kezdeményezésben partnerek. Magyar Katalin arra is emlékeztetett, hogy a faültetés szimbolikusan az együvé tartozást is jelenti, azaz mindvégig tudják majd a gyermekek, hogy közös a gyökerük, hogy bármerre is sodorja majd őket az élet, mindig hazatalálnak.  


– A Családok kertje a közösségünkhöz való kötődést jelképezi, reméljük, hogy a jövőben is szép számmal ültethetünk el fákat a kicsik érkezésének örömére – fogalmazott a projekt megálmodója, aki mondandóját Gárdonyi Géza idézetével zárta: „A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”


Tarsoly Alfonz, a település polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Czeglédy Csaba szombathelyi városatyát, képviselőjelöltet. A polgármester megköszönte mindazoknak a segítségét, akik a Családok kertjének kivitelezését támogatták. 


– 2019-ben Magyar Katalin tiszteletére már elültettünk egy fát, aztán tavaly a koronavírus-járvány közbeszólt. Az önkormányzat ajándékát ugyan el tudtuk juttatni a 2020-ban született kicsiknek, idén viszont már az érkezésük örömére fákat is tudunk ültetni – fogalmazott Tarsoly Alfonz, aki arról is szólt, hogy az elmúlt években több, komoly fejlesztést is sikerült végrehajtani a községben a Magyar Falu Programnak köszönhetően.  


– Viszont nemcsak abban mérhető egy település sikeressége, hogy mennyi pályázati forrást tud lehívni, hanem abban is, meggyőződésem, hogy az itt élők mennyire érzik otthonuknak a községet – hangsúlyozta a polgármester, aki később arról szólt, hogy október 21-e a „Földünkért Világnapja”, ehhez az időponthoz igyekeztek csatlakozni szombati programjukkal.


– Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan – mi most pont ezt tesszük – zárta szavait Tarsoly Alfonz.  


Papp-Felber Anita önkormányzati képviselő, aki ugyancsak „élharcosa” volt a Családok Kertjének létrehozásában arról beszélt, hogy valamennyi család választhatott, hogy milyen fát szeretne ültetni a gyermek érkezésének örömére. A növények gondozását ő végzi majd, de természetesen szívesen fogadja, ha a családok is bekapcsolódnak a közös munkába. A tervek között közösségi tér és tanösvény létrehozása is szerepel, tudtuk meg. 
Mielőtt az anyukák és az apukák elkezdték volna a facsemeték ültetését, a polgármester ajándékot és emléklapot adott át a 2021-ben született kicsik szüleinek.


Összesen 20 facsemetét ültettek el szombaton délelőtt Balogunyomban.

 

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
legfrissebbek
Örömkorcsolyázással köszönt el a jégcsarnok
Elköszönt a Fedett Jégcsarnok a nagyközönségtől - szombaton jégdiscót tartottak, közönségkorcsolyázásra pedig vasárnap délelőtt volt lehetőség a szezonban utoljára. A jégkészítést az elszabadult rezsi díjak miatt állították le. A csarnok a tervek szerint néhány hét múlva görkorcsolyapályaként nyit ki újra, a hokicsapatok is részben műanyagborításon edzenek tovább.
Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat
A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját, közölte a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály.
Devizapiac: erősödött a forint reggel
A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Koronavírus: 620 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 19 beteg
A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat a Koronavírus Sajtóközpont.
Elektromos rövidzárlat miatt keletkezhetett tűz egy nemesládonyi családi házban