km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Fát szállító Nissan teherautó oldalába hajtott Opel a 87-esen

Fát szállító Nissan teherautó oldalába hajtott Opel a 87-esen

A tűzifát szállító kisteherautó vezetője látta a kereszteződésben álló Opelt. Amikor elé ért, az Opel elindult és nekihajtott a hátsó keréknek.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Szombathely és Táplánszentkereszt között, a 87-es főút és Külső Rumi út kereszteződésénél, írja a 112press. A Kám felől, a 87-es főúton érkező Nissan kisteherautó vezetője balra akart bekanyarodni, a Külső Rumi útra. A sofőr látta, hogy a kereszteződésben az Elsőbbségadás kötelező tábla vonalában egy Opel várakozik. A Nissan vezetője megkezdte a kanyarodást és egyben észlelte, hogy az Opel elindul és nekihajt a fával megpakolt teherjármű oldalának. A Nissan megbillent, de nem borult fel.
Az Opel vezetője elismerte a felelősségét a balesetért. 


- Rendszeresen járok errefelé és még soha nem okoztam balesetet. Tudom, hogy ez egy forgalmas kereszteződés és többször tapasztaltam, hogy nagy sebességgel érkeznek az autók, ezért fokozott figyelemmel hajtok be. Most is megálltam, elnéztem jobbra és nem láttam érkező járművet. Elnéztem balra is és mivel onnan sem érkezett jármű, ezért elindultam - elevenítette fel az Opel vezetője. - Szinte abban a pillanatban ütköztem a teherautó oldalával és magam sem értettem, hogy honnan került elő a jármű. Most már biztos vagyok abban, hogy a Nap is közrejátszott a figyelmetlenségemben.


Az elbeszélésből és a teherautó helyzetéből ítélve a kisteherautó már viszonylag közel volt a kereszteződéshez, amikor az Opel vezetője jobbra nézett. A Nap a személyautó vezetőjének szemszögéből nézve, körülbelül "két óránál" vakított és emiatt feltehetőleg a sofőr "átugrotta" azt a részt. Mire másodszor jobbra nézett a teherautó már előtte volt.


A balesetben személyi sérülés nem történt, az útra folyt szennyező anyagot a Magyar Közút munkatársa felitatta.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.