km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Fantasztikus eredmény: Halász Bence óriási egyéni csúccsal ezüstérmes a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon!

Fantasztikus eredmény: Halász Bence óriási egyéni csúccsal ezüstérmes a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon!

A szombathelyi kalapácsvető 80.92-es eredménnyel zárt és élete legnagyobb eredményét érte el.

 

Csütürtökön este rendezték a férfi kalapácsvetés döntőjét a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon, a fináléban pedig volt Halász Bence is, aki rögtön első kísérletével kvalifikálta magát a selejtezőből. A döntő az esőzés miatt az eredeti időpontnál fél órával később vette kezdetét, a szombathelyi Dobó SE EB-és VB-bronzérmes kiválóságát azonban ez nem zavarta meg, jól kezdte a finálét, 78.20-as első dobását ráadásul tovább tudta javítani 78.26-ra a második körben, mellyel a második helyen állt. Mindeközben a lengyelek egyik nagyágyúja, Pawel Fajdek két érvénytelen kísérlettel kezdett, így korántsem volt biztos, hogy ott lesz a legjobb nyolc között. 

Így érkeztünk el a harmadik sorozathoz, ahol Halász Bence óriási egyéni csúcsot dobott, 80.92 méterre szállt a kalapács, ezzel pedig csaknem 80 centimétert javított eddigi legjobbján (80.15), melyet az idei világbajnokságon ért el. A lengyelek közül Pawel Fajdek egy biztonsági kísérlettel biztosította helyét a legjobb nyolc között, Wojciech Nowicki pedig 80.91-et dobott, így nem tudta megelőzni a magyar versenyzőt. Utóbbi, az limpiai bajnoki cím védője aztán az ötödik körben "robbantott", 82 métert, a világ idei legjobbját érte el, amivel végül meg is nyerte a kontinensviadalt. Halász Bence így is élete legjobb eredményét érte el, ez volt az első alkalom, hogy ezüstérmet tudott szerezni nagy világversenyen.

 

MULTISPORT EB, MÜNCHEN
ATLÉTIKA
Férfi kalapácsvetés, döntő

1. Wojciech Nowicki (Lengyelország) 82.00
2. Halász Bence (Magyarország) 80.92
3. Eivind Henriksen Norvégia) 79.45

 

Fotó: MTI

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.