km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Az utolsó negyedben állva hagyta a Brindisit a Falco, és életben tartotta továbbjutási esélyeit

Az utolsó negyedben állva hagyta a Brindisit a Falco, és életben tartotta továbbjutási esélyeit

Az utolsó esélyt ragadhatta meg a Falco, hogy bejuthasson Európa legjobb 16 csapata közé. Ehhez Gasper Okorn együttesének a Brindisit kellett legyőznie hazai pályán, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Váradi Benedekék fantasztikus utolsó negyedet produkálva 93-83 arányban meg is nyerték a mérkőzést, így maradt még esély a továbbjutásra.

 

 

Falco-Vulcano Energia KC - Happy Casa Brindisi 93-83 (26-23, 18-30, 24-17, 25-13)

 

Falco KC: Reddic 22, Curry 8/3, Washington 6, Váradi 11/6, Benke 6   Cserék: Perl 18/3, Hooker 4, Lake-, Filipovity 18/9

Brindisi: Banks 18/12, Gaspardo 5/3, Thompson 5/3, Stone 19/15 Ikangi-   Cserék: Brown 4. Sutton 14, Zanelli 5/3, Campogrande 13/6

 

I. negyed

A mérkőzés előtt, valamint az első támadásoknál is a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt kosárlegendára, Kobe Bryant-re emlékezett az Arena Savaria. A csapatok egy Kobe-t ábrázoló pólóban melegítettek, a mérkőzés gyászszünettel kezdődött, majd a nagyszerű játékos 24-es mezszámára utalva a csapatok az első támadásnál lepörgették a 24 másodperces támadóidőt.

Mindkét oldalon egy-egy rossz támadással indult a mérkőzés, majd Reddic szerezte meg az első kosarat a mérkőzésen. Stone részéről jött a válasz tripla formájában, ezzel volt 2-3 az állás a 3. percben. Gaspardo duplájával módosult 2-5-re az állás, majd gyorsan jött Washington és 2 Falco-pont (4-5). Stone zsákolása kimaradt, az ellentámadásból pedig jöhetett 2 Falco-büntető, a csapatkapitány, Váradi Benedek pedig ki is egyenlített (5-5), majd megint az ő kosara érkezett, ezzel már a Falcónál volt az előny (7-5). A kezdeti megilletődöttség után felvette a ritmust a szombathelyi gárda, és Washington vezetésével 11-5-re vezettek az 5. percben, és hogy tovább szomorítsák az ellenfelet, Váradi is eredményes volt kintről, 14-5-nél pedig időt kért a Brindisi. Az időkérés után Stone faragott az olaszok hátrányából rögtön 4 pontot, ezzel 5-re zárkózott a vendégcsapat (14-9). Perl duplájára Thompson válaszolt kintről, aztán ismét a hazaiak 9-ese jött, és ő is dobott egy triplát (19-12). Perl büntetői után Stone tovább szórta a pontokat, már 10-nél járt (20-15). Reddic újabb pontja következett, majd Sutton iratkozott fel a pontszerzők közé, másfél perccel a negyed vége előtt 21-17 volt az eredményjelzőn. Olasz büntetők következtek, majd Sutton zsákolása, hamar ledolgozta hátrányát a Brindisi, és 21-21 volt 1 perccel a negyed vége előtt. Reddic kosara jókor érkezett, de Banks révén gyorsan egyenlítettek a vendégek. Az utolsó másodpercekben aztán érkezett Filipovity rettentő fontos triplája, az első 10 perc után 26-23-ra vezetett a Falco. 

 

II. negyed

Hooker duplája után 5 ponttal meglépett a Falco, de Sutton révén tartották a lépést a vendégek (28-25). Stone továbbra is megállíthatatlan volt, majd egy kétes szituáció után Sutton zsákolt nem túl szimpatikusan (28-30). Mindkét oldalon jött egy-egy tripla, majd 31-35-nél Gasper Okorn döntött úgy, hogy időt kér, és megpróbálja rendezni a sorokat. A timeout után Perl kosara érkezett fontos pillanatban, majd Filipovity szedte össze a lepattanót, és harcolt ki büntetőt (34-35). Olasz oldalon folytatódott a jó kinti dobóforma, megint triplával léptek meg, a 15. percben 34-38 volt az állás a vendégeknek. Zanelli sem akart kimaradni a sorból, ő is dobott egy hármast, amivel már 7-tel ment a Brindisi (34-41). Brown első pontjai után Váradi is beköszönt, majd Campogrande könnyű kosara után újabb hazai időkérés következett 36-45-nél. Ismét Sutton pontjai következtek, majd Perl gondoskodott róla, hogy ne kerüljön 10-en kívülre a Falco (38-47). Elképesztő feszültség uralkodott a csarnokban, egymást követték a furcsábbnál furcsább bírói ítéletek, amiket a hazai szurkolók nem hagytak szó nélkül. Perl faultos kosara nagyon kellett, 40-48 volt az állás másfél perccel a szünet előtt. Megintcsak egy vitatott helyzet után jött Campogrande kosara, majd az ő hibája után dobhatott Perl 2 büntetőt, jó is volt mind a kettő (42-50). Ebben a negyedben egyértelműen ő vitte a hátán a Falcót ponterős játékával, a negyed végén pedig Reddicnek osztott ki egy zsenális asszisztot. Az utolsó másodpercekben érkezett még egy olasz tripla, ezzel a szünetben 44-53-ra vezetett a Brindisi. 

 

III. negyed

Banksé volt a negyed első kosara, majd Washington gyarapította a pontjai számát (46-55). Curry átadása után Reddic szerzett könnyű kosarat, amivel 7-re zárkózott a Falco (48-55). Fontos lepattanókat szerzett ezekben a percekben a sárga-fekete együttes, majd Reddic már 13. pontját szerezte. Hullámvölgybe került az olasz gárda, egy gyors indítás után Currynek köszönhetően már csak 3 pont volt az előnyük (52-55). Reddic büntetőzött jól, a pályára pedig érkezett Filipovity Washington helyére. Gaspardo törte meg a vendégek pontcsendjét, ráadásul egy triplával, de Perlnek köszönhetően nem tudott meglépni a Brindisi. A Falco védekezése nagyon összeállt erre a negyedre, az olaszok mindössze 5 pontra voltak képesek 5 és fél perc alatt. Filipovity triplájával volt hosszú idő után ismét döntetlen az állás, 58-58-nál pedig az olaszok kértek időt. Váradi dudaszós triplája után felrobbant a csarnok, ismét a Falcónál volt az előny (61-58). Reddic is szépen termelt, már a 16. pontját szerezte,így 5 pontos volt a hazai előny (63-58). Némi közjáték után mind a két csapat dobhatott két-két büntetőt: vendégoldalon Sutton nem hibázott, Curry 50%-kal dobta (64-60). Az olaszok elszámolták a következő támadásukat, nem volt ideális helyzet, amiből dobniuk kellett, a lepattanó a Falcóé lett, majd Benke zsákolt egy óriásit (66-60). Hosszú idő után ismét pontot szerzett Stone, ráadásul hármat, majd Banks is, pillanatok alatt eltűnt a 6 pontos hazai előny (66-66). A Falco időkérése után Reddic harcolta ki az 5. olasz személyi hibát, jöhetett a két büntető, ami ugyan kimaradt, de a lepattanóból Benke szerzett kosarat. Sutton pontjaival ismét egyenlő volt, majd a negyed végén Banks duplájával már a vendégek vezettek 68-70-re az utolsó 10 perc előtt.IV .negyed

Perl ziccere épphogy nem csorgott be, Brown kosarával így már 4-gyel ment az olasz csapat (68-72). Reddic és Benke révén gyorsan 74-72 lett, újra a Falcónál volt az előny. Perl továbbra is nagyon fontos pontokat szerzett, 7 perccel a vége előtt 76-72 volt a Falcónak. Mindkét csapat kapkodósra vette a figurát, Gasper Okorn hiába próbálta nyugtatni az övéit, többször is túl hamar próbálta a Falco befejezni az akciókat kintről. Filipovity pontjai nagyon kellettek, 14. pontjával már 6-tal ment a Falco (80-74). Hihetetlen indulatok szabadultak fel a csarnokban, a szurkolókat a biztonsági embereknek kellett megfékezni, hogy ne legyen komolyabb dulakodás. Miután újra a kosárlabdáé volt a főszerep, Campogrande triplája érkezett, majd Hooker szerzett újabb 2 pontot. Curry triplája nagyon-nagyon kellett, a szurkolók teljes extázisban buzdították a sárga-feketéket 85-77-es állásnál. Ismét Reddicről jött az 5. vendég hiba, a két büntetővel pedig már 10 pont volt a Falco előnye 2 perccel a mérkőzés vége előtt. Banks triplája adott némi reményt az olaszoknak, de Filipovity kosarával  és Váradi lepattanójával jó helyzetbe került a Falco (89-80). Curry újabb pontjaival 91-80 volt, itt már a szurkolók is érezték, hogy megvan a nagyon fontos győzelem. Fél perccel a vége előtt ismét Filipovity érkezett, majd Banks triplája, de ez már nem befolyásolt semmit, a Falco rettentő fontos mérkőzést nyert meg 93-83 arányban ezzel a fantasztikus utolsó negyeddel. 

 

Elképesztően nehéz és fordulatos mérkőzést tudott megnyerni a szombathelyi gárda, ami önbizalmat adhat az utolsó, Neptunas elleni idegenbeli találkozóra, ahol győzelem esetén nem lehetetlen a továbbjutás. A Falcóra hétvégén bajnoki mérkőzés vár, Perl Zoltánék az Oroszlány otthonába látogatnak szombaton. 

 

 

Luca Campogrande, a Brindisi játékosa

– Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A mérkőzés végére elfáradtunk, főleg az utolsó negyedre, nekik pedig minden sikerült. Megyünk előre, fontos mérkőzések várnak még ránk a szezonban. 

 

Francesco Vitucci, a Brindisi vezetőedzője

– Nem tudom, mi történt velünk a második félidőben. Az első játékrészben rendben voltak a dolgok, kontrolláltuk a mérkőzést, a második periódusban viszont átvette az irányítást a Falco. Mi sokkal többet hibáztunk, nem tudtuk megszerezni a kulcsfontosságú labdákat egyik palánk alatt sem, ez pedig megbosszulta magát. Nagyon sűrű a program, egymást követik a mérkőzések, a vasárnapi mérkőzésünk, úgy tűnik, most jött ki rajtunk minden tekintetben. 

 

Perl Zoltán, a Falco játékosa

– Az első félidőben láthatóan nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, nem tudtuk ráerőltetni a játékunkat a Brindisire. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, és a második félidőben tudtunk váltani védekezésben és támadásban is egyaránt. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernie a csapatnak, megyünk tovább, és a Neptunas ellen is a maximumot fogjuk nyújtani.

 

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője

– Két részből állt a mérkőzés. Az első félidőben nem azt láttam, amit szerettem volna, viszont a szünet után összeszedték magukat a srácok, és megváltozott ennek köszönhetően a játék képe. Lepattanózásban is sikerült javulnunk, ami az egyik kulcsa volt a győzelmünknek. Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg, fontos győzelmet arattunk, ami nagyban köszönhető a fantasztikus szurkolóinknak is. 

 

FRISSÍTVE:  Mivel a Bonn nyerni tudott a Dijon ellen, így elszálltak a sárga-feketék továbbjutási esélyei, már matematikailag sem juthatnak be a legjobb 16 közé.

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.