km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Falco: vereség az első hazai bajnokin, a Kaposvár elvitte a pontokat az Aréna Savariából

Falco: vereség az első hazai bajnokin, a Kaposvár elvitte a pontokat az Aréna Savariából

A vasiak mérkőzés eleji rövidzárlata rányomta a bélyegét az összecsapásra, a somogyiak 79-84-es győzelmet arattak.

 

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I/A 2. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - KOMETA KAPOSVÁRI KK 79-84 (18-24, 22-22, 18-17, 21-21)

Falco: Pot 4, Cowels 8/6, Kovács 2, Barac 10, Keller 15/3. Cserék: Perl 19/6, Brown 9/3, Verasztó -, Sövegjártó -, Tiby 12/9

Edző: Milos Konakov

Kaposvár: Aris 17/9, Puska 3/3, Griffin 19/9, Gabric 8/6, Hughes 11. Cserék: Krnjajski 12, Paár -, Bogdán -, Hendlein 8/3, Csorvási 6

Edző: Ivan Rudez

 

Hosszú idő után ismét tétmérkőzésen léphetett pályára a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese az Aréna Savariában, szombaton délután a Kaposvár gárdája látogatott a vasi megyeszékhelyre. A sárga-feketék a Honvéd elleni győzelemmel kezdték a bajnokságot, a somogyiak azonban vereséggel rajtoltak, a Szolnokkal szemben maradtak alul.

 

A Kaposvár egy triplával adta meg a találkozó alaphangját, majd ellentmondást nem tűrően kezdett: a játékrész derekán 2-13 állt az eredményjelzőn. A Falco büntetőkkel lopta a távolságot, 7-13-ra zárkózott, a somogyiak pedig időt is kértek. A timeout után Perllel szemben követtek el sportszerűtlen faultot, de a vendégek tudták tovább növelni előnyüket, 8-18-nál tíz pont volt a differencia. A sárga-feketék egy triplával jelezték, hogy még a negyed vége előtt közelebb jönnének, de mindenre volt válasza a kékmezeseknek, így ez nem ígérkezett könnyű feladatnak. A játékrészt végül Tiby hármasa zárta, az eredményjelzőn 18-24 állt, a hazaiak hátrányuk majdnem felét le tudták faragni.

 

Több, mint egy percet kellett várni a második etap első kosarára, a vendégek köszöntek be, a válasz pedig egy Perl-Tiby összjáték után utóbbitól érkezett (20-26). Sok hibával, sok pontatlansággal játszottak a csapatok, a pontok felváltva estek, 26-29-nél pedig már csak egy kosár volt közte. A Kaposvár időt kért, majd egy bravúros triplával jutott ismét lélegzetvételnyi előnyhöz, Boris Barac büntetői miatt azonban nem tartott sokáig ez az állapot. 28-32-nél aztán két vendég hármas szomorította a címvédő szimpatizánsait, 28-38-nál reagálnia is kellett Milos Konakovnak. A szusszanást követően Brown szedett támadólepattanót, amit kosárra is váltott, majd Pot köszönt be, rendkívül hullámzó volt az összecsapás (32-38). Sőt, mi több egy szép saroktripla után már 35-38-ra zárkózott a Konakov-legénység, amely egy pillanatra sem engedte meglépni ellenfelét. A nagyszünetre végül hatpontos előnnyel mehetett a Kaposvár, 40-46 volt az állás.

 

5-2-vel kezdte a második félidőt a házigazda, de a vendégek is jelezték egy triplával, hogy pontokat szeretnének hazavinni (46-51). Hatalmasat harcolt a Falco, 52-53-nál már csak egy volt közte. A somogyiakat felpaprikázta a dolog, zsinórban öt pontot szereztek, 52-58 volt az állás. A találkozó nyílt volt, egyik együttes sem lehetett nyugodt, az utolsó negyedet viszont a Kaposvár kezdhette előnyről, amely harminc percnyi játék után 58-63-ra vezetett. 

 

A záró felvonás eleje Keller Ákosról szólt, a Falco válogatott játékosa egymaga fordította meg a találkozó állását, 64-63-nál először vezetett a szombathelyi gárda. Kulcsfontosságú periódus következett, ahol döntő faktor volt, hogy melyik együttes hibázik kevesebbet. A sárga-feketék 6-0-s kezdése után ezúttal a vendégek produkáltak egy 7-0-s szériát, 64-70-re vezettek, amikor hat és fél perc volt hátra az összecsapásból. A hatpontos különbség aztán tovább nőtt, 64-72-nél pedig Milos Konakovnak magához kellett hívni övéit. Hiába az időkérés, a Falconak nem jöttek a dobások, büntető is kimaradt hazai részről. Három perccel a vége előtt 67-77 állt az eredményjelzőn Milos Konakov ismét időt kért, de továbbra sem működött olajozottan a vasi gépezet. Az utolsó két percbe 70-78-cal léptek be a csapatok, ezúttal a vendégek időkérése következett. A címvédő a hátralévő időben próbált belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, fordítania azonban nem sikerült, a Kaposvár 79-84-es győzelmet aratott.

 

A szombathelyiek szerdán a nemzetközi porondon is hazai környezetben lépnek pályára, 18 órás kezdettel a spanyol Murcia látogat az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Előadóülés az év élőlényeiről a múzeumban
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.