km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged

Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged

A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 80-74 (19-20, 25-19, 13-18, 23-17)

Szeged: Persons 13/3, Balogh S. -, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi -, Szatmári -

Edző: Simándi Árpád

Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins -.

Edző: Milos Konakov

 

Második mérkőzéséhez érkezett a legjobb négybe kerülésért Falco-Szedeák párharc, a két együttes ezúttal Szegeden nézett egymással farkasszemet. Az első felvonást 105-86-ra a szombathelyi alakulat nyerte, így ők várhatták kedvezőbb helyzetből a folytatást.

 

Szegedi középtávolival indult az összecsapás, de rögtön jött a vasiak válasza, méghozzá egy tripla formájában. A következő kosár is a sárga-feketéké volt, erre viszont a Szedeák dobott egy hármast, 5-5 volt az állás. A folytatásban zsinórban négy hazai pont következett, nem adta magát könnyen a Szeged. A vendégek egy újabb triplával zárkóztak, majd fehérmezes büntetők következtek (12-8). Jól dobott kintről a Konakov-legénység, 12-11-nél ismét egy pont volt csak közte, teljesen nyílt volt a találkozó. A negyed utolsó két percéhez érkezve 17-13 állt az eredményjelzőn, de ez a különbség pillanatok alatt elolvadt, sőt mi több, tíz perc után a Falco vezetett 20-19-re.

 

Gyors pontváltással kezdődött a második etap, majd ezt követően is felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem engedte ellépni a másikat. 25-29-nél aztán lélegzetvételnyi előnyt tudott kicsikarni a vasi együttes, Simándi Árpád pedig időt is kért. A timeout után aztán ismét felszívta magát a Szeged, 7-0-s sorozatot produkált, 32-29-nél pedig Milos Konakovnak kellett úgy dönteni, hogy magához hívja övéit. 35-31-nél Perl büntetői kerültek a helyükre, ismét egy kosáron belülre került a címvédő (35-33). Golomán egyenlített, kisvártatva felelt a Szeged, ráadásul egy tripla is érkezett hazai oldalról, 40-35 volt az állás, amikor másfél perc volt a nagyszünetig. 42-35-nél ismét Milos Konakov kért időt, a különbség viszont nem csökkent, fél perccel a félidő vége előtt 44-37 állt az eredményjelzőn. Ekkor Golomán büntetőzhetett, tette mindezt hibátlanul, húsz percnyi játék után 44-39-re vezetett a Szeged.

 

A hazaiak egy triplával nyitották a harmadik negyedet, de nem hagyta magát a Falco, a következő négy pont a szombathelyieké volt (47-43). Nagyot küzdöttek Milos Konakov tanítványai, Golomán György triplájával pedig fordítani is tudtak, 49-50-nél Simándi Árpád kért időt a negyed derekán. Hullámzott a mérkőzés, mindkét oldalon sok volt a hiba, ezt viszont inkább kevesebb, mint több sikerrel tudták kihasználni a csapatok. A negyed utolsó kosara a Falcoé volt, ezzel módosult 57-57-re az állás, döntetlenről várták a csapatok az utolsó felvonást. 

 

Jól kezdte a záró tíz percet Simándi Árpád alakulata, Alston és Keller kosaraival öt ponttal megléptek. A következő percekben egy pontnál jobban nem tudott felzárkózni a Falco, sőt Davis triplája után 70-63-ra vezettek a hazaiak öt perccel a vége előtt. Küzdött becsülettel a szombathelyi csapat, feljött még 75-72-re Perl betörése után, de az ellentámadásból a Szeged végleg eldöntötte a találkozót. Persons kilenc méterről süllyesztett el egy hármast, ahonnan már nem volt visszaút félperccel a vége előtt. A szombathelyi triplapróbálkozások kimaradtak, a végeredményt Perl büntetői állították be, 80-74-re nyert a Szeged.

 

A negyeddöntő harmadik felvonására május 24-én, kedden kerül sor 19 óra 45 perces kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.