km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged

Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged

A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 80-74 (19-20, 25-19, 13-18, 23-17)

Szeged: Persons 13/3, Balogh S. -, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi -, Szatmári -

Edző: Simándi Árpád

Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins -.

Edző: Milos Konakov

 

Második mérkőzéséhez érkezett a legjobb négybe kerülésért Falco-Szedeák párharc, a két együttes ezúttal Szegeden nézett egymással farkasszemet. Az első felvonást 105-86-ra a szombathelyi alakulat nyerte, így ők várhatták kedvezőbb helyzetből a folytatást.

 

Szegedi középtávolival indult az összecsapás, de rögtön jött a vasiak válasza, méghozzá egy tripla formájában. A következő kosár is a sárga-feketéké volt, erre viszont a Szedeák dobott egy hármast, 5-5 volt az állás. A folytatásban zsinórban négy hazai pont következett, nem adta magát könnyen a Szeged. A vendégek egy újabb triplával zárkóztak, majd fehérmezes büntetők következtek (12-8). Jól dobott kintről a Konakov-legénység, 12-11-nél ismét egy pont volt csak közte, teljesen nyílt volt a találkozó. A negyed utolsó két percéhez érkezve 17-13 állt az eredményjelzőn, de ez a különbség pillanatok alatt elolvadt, sőt mi több, tíz perc után a Falco vezetett 20-19-re.

 

Gyors pontváltással kezdődött a második etap, majd ezt követően is felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem engedte ellépni a másikat. 25-29-nél aztán lélegzetvételnyi előnyt tudott kicsikarni a vasi együttes, Simándi Árpád pedig időt is kért. A timeout után aztán ismét felszívta magát a Szeged, 7-0-s sorozatot produkált, 32-29-nél pedig Milos Konakovnak kellett úgy dönteni, hogy magához hívja övéit. 35-31-nél Perl büntetői kerültek a helyükre, ismét egy kosáron belülre került a címvédő (35-33). Golomán egyenlített, kisvártatva felelt a Szeged, ráadásul egy tripla is érkezett hazai oldalról, 40-35 volt az állás, amikor másfél perc volt a nagyszünetig. 42-35-nél ismét Milos Konakov kért időt, a különbség viszont nem csökkent, fél perccel a félidő vége előtt 44-37 állt az eredményjelzőn. Ekkor Golomán büntetőzhetett, tette mindezt hibátlanul, húsz percnyi játék után 44-39-re vezetett a Szeged.

 

A hazaiak egy triplával nyitották a harmadik negyedet, de nem hagyta magát a Falco, a következő négy pont a szombathelyieké volt (47-43). Nagyot küzdöttek Milos Konakov tanítványai, Golomán György triplájával pedig fordítani is tudtak, 49-50-nél Simándi Árpád kért időt a negyed derekán. Hullámzott a mérkőzés, mindkét oldalon sok volt a hiba, ezt viszont inkább kevesebb, mint több sikerrel tudták kihasználni a csapatok. A negyed utolsó kosara a Falcoé volt, ezzel módosult 57-57-re az állás, döntetlenről várták a csapatok az utolsó felvonást. 

 

Jól kezdte a záró tíz percet Simándi Árpád alakulata, Alston és Keller kosaraival öt ponttal megléptek. A következő percekben egy pontnál jobban nem tudott felzárkózni a Falco, sőt Davis triplája után 70-63-ra vezettek a hazaiak öt perccel a vége előtt. Küzdött becsülettel a szombathelyi csapat, feljött még 75-72-re Perl betörése után, de az ellentámadásból a Szeged végleg eldöntötte a találkozót. Persons kilenc méterről süllyesztett el egy hármast, ahonnan már nem volt visszaút félperccel a vége előtt. A szombathelyi triplapróbálkozások kimaradtak, a végeredményt Perl büntetői állították be, 80-74-re nyert a Szeged.

 

A negyeddöntő harmadik felvonására május 24-én, kedden kerül sor 19 óra 45 perces kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.