km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged

Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged

A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 80-74 (19-20, 25-19, 13-18, 23-17)

Szeged: Persons 13/3, Balogh S. -, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi -, Szatmári -

Edző: Simándi Árpád

Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins -.

Edző: Milos Konakov

 

Második mérkőzéséhez érkezett a legjobb négybe kerülésért Falco-Szedeák párharc, a két együttes ezúttal Szegeden nézett egymással farkasszemet. Az első felvonást 105-86-ra a szombathelyi alakulat nyerte, így ők várhatták kedvezőbb helyzetből a folytatást.

 

Szegedi középtávolival indult az összecsapás, de rögtön jött a vasiak válasza, méghozzá egy tripla formájában. A következő kosár is a sárga-feketéké volt, erre viszont a Szedeák dobott egy hármast, 5-5 volt az állás. A folytatásban zsinórban négy hazai pont következett, nem adta magát könnyen a Szeged. A vendégek egy újabb triplával zárkóztak, majd fehérmezes büntetők következtek (12-8). Jól dobott kintről a Konakov-legénység, 12-11-nél ismét egy pont volt csak közte, teljesen nyílt volt a találkozó. A negyed utolsó két percéhez érkezve 17-13 állt az eredményjelzőn, de ez a különbség pillanatok alatt elolvadt, sőt mi több, tíz perc után a Falco vezetett 20-19-re.

 

Gyors pontváltással kezdődött a második etap, majd ezt követően is felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem engedte ellépni a másikat. 25-29-nél aztán lélegzetvételnyi előnyt tudott kicsikarni a vasi együttes, Simándi Árpád pedig időt is kért. A timeout után aztán ismét felszívta magát a Szeged, 7-0-s sorozatot produkált, 32-29-nél pedig Milos Konakovnak kellett úgy dönteni, hogy magához hívja övéit. 35-31-nél Perl büntetői kerültek a helyükre, ismét egy kosáron belülre került a címvédő (35-33). Golomán egyenlített, kisvártatva felelt a Szeged, ráadásul egy tripla is érkezett hazai oldalról, 40-35 volt az állás, amikor másfél perc volt a nagyszünetig. 42-35-nél ismét Milos Konakov kért időt, a különbség viszont nem csökkent, fél perccel a félidő vége előtt 44-37 állt az eredményjelzőn. Ekkor Golomán büntetőzhetett, tette mindezt hibátlanul, húsz percnyi játék után 44-39-re vezetett a Szeged.

 

A hazaiak egy triplával nyitották a harmadik negyedet, de nem hagyta magát a Falco, a következő négy pont a szombathelyieké volt (47-43). Nagyot küzdöttek Milos Konakov tanítványai, Golomán György triplájával pedig fordítani is tudtak, 49-50-nél Simándi Árpád kért időt a negyed derekán. Hullámzott a mérkőzés, mindkét oldalon sok volt a hiba, ezt viszont inkább kevesebb, mint több sikerrel tudták kihasználni a csapatok. A negyed utolsó kosara a Falcoé volt, ezzel módosult 57-57-re az állás, döntetlenről várták a csapatok az utolsó felvonást. 

 

Jól kezdte a záró tíz percet Simándi Árpád alakulata, Alston és Keller kosaraival öt ponttal megléptek. A következő percekben egy pontnál jobban nem tudott felzárkózni a Falco, sőt Davis triplája után 70-63-ra vezettek a hazaiak öt perccel a vége előtt. Küzdött becsülettel a szombathelyi csapat, feljött még 75-72-re Perl betörése után, de az ellentámadásból a Szeged végleg eldöntötte a találkozót. Persons kilenc méterről süllyesztett el egy hármast, ahonnan már nem volt visszaút félperccel a vége előtt. A szombathelyi triplapróbálkozások kimaradtak, a végeredményt Perl büntetői állították be, 80-74-re nyert a Szeged.

 

A negyeddöntő harmadik felvonására május 24-én, kedden kerül sor 19 óra 45 perces kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.