km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Falco: újabb erődemonstráció az Aréna Savariában, ezúttal a Nyíregyháza bánta

Falco: újabb erődemonstráció az Aréna Savariában, ezúttal a Nyíregyháza bánta

A sárga-feketék továbbra is remek formában kosárlabdáznak és őrzik százszázalékos mérlegüket.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 13. FORDULÓ

FALCO KC SZOMBATHELY - HÜBNER NYÍREGYHÁZA BS 109 - 79 (28-16, 32-19, 22-19, 27-25)

Falco KC Szombathely: Váradi 12, Somogyi 16/6, Benke 11/9, Golomán 12, Keller 8. Cserék: Verasztó 3/3, Takács 3/3, Horváth -, Perl 21/6, Clark 6, Barac 14, Sövegjártó 3/3

Edző: Milos Konakov

Nyíregyháza: Johnson 25/3, Bus -, Bazsó 7, Pipiras 9/6, Mokánszki 9/3. Cserék: Kiss 6/6, Vaskó -, LeDay 21, Szobi -, Kozák -, Anda 2

Edző: Pethő Ákos

 

Szerdán délután ezúttal a hazai pontvadászat 13. fordulójából előrehozott mérkőzésen lépett pályára  Falco együttese, méghozzá a Nyíregyháza ellen. A két együttes meglehetősen ellentétes előjelekkel várta a mérkőzést, hiszen amíg a sárga-feketék veretlenül menetelnek, addig a nyírségiek sereghajtóként első pontjaikat szerették volna megszerezni. 

 

Váradi Benedek jegyezte az összecsapás első kosarát, majd a vendégek egyenlítése után a Falco egy 9-0-ás sorozatot produkált és jelezte, hogy továbbra is bevehetetlen az Aréna Savaria. Pethő Ákos időt kért, a Nyíregyháza próbált zárkózni, a hazaiak azonban ellenhállhatatlanul kosárlabdáztak és hamar kialakult a tízpontos differencia. Az első negyed végén már tekintélyes volt a Konakov legénység előnye, 28-16 állt az eredményjelzőn. 

 

A Falcoban ezúttal a fiatalok is több lehetőséghez jutottak, akik éltek is ezzel és felszabadultan, jó ritmusban játszottak. Egyre csak nyílt az a bizonyos olló, 37-20-nál már csaknem húsz volt közte. Jól védekezve, mindemellett pedig ponterősen játszott a szombathelyi alakulat, a játékosok pedig szépen elosztották egymás közt a pontokat. A nagyszünetre huszonöt pontos vezetéssel, 60-35-tel mehetett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő. 

 

A játék képe a pihenő után sem változott. Benke triplát dobott, Golomán zsákolt, 65-35-nél pedig már harminccal lépett el a vasi gárda. A különbség állandósulni látszott, a cápák elfogytak, nem tudtak mit kezdeni a remekül játszó házigazdával. A vendégeket még az ág is húzta, ugyanis Pipiras megsérült, bicegve hagyta el a játékteret, s végül nem is tudta folytatni az összecsapást. A lényegi kérdések ekkorra már eldőltek, 82-54-es eredménnyel várták az utolsó etapot a felek. 

 

A negyedik tíz percre is maradtak azért szép megmozdulások, a sárga-feketék a százas határt is átlépték, de a nyírségiek is eljutottak 79 pontig. A  mérkőzés 109-79-es végeredménnyel zárult, Falco győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, magabiztosan, hatékonyan kosárlabdázva arattak újabb sikert a szombathelyiek. 

 

Benke Szilárdék október 16-án szombaton 18 órakor ismét hazai környezetben lépnek pályára, a Kaposvár érkezik a vasi megyeszékhelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.