km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Falco: ismét a hajrára maradt a döntés, nyerni tudott a Körmend Szombathelyen

Falco: ismét a hajrára maradt a döntés, nyerni tudott a Körmend Szombathelyen

Fordulatos, kiélezett mérkőzésen 78-81-es győzelmet aratott Antonis Konstantinides együttese.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. BAJNOKI DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS 78-81 (23-20, 19-13, 19-23, 17-25)

 

Falco: Váradi 11/3, Somogyi 8, Benke 12/3, Golomán 6, Keller 8. Cserék: Verasztó -, Perl 10, Clark 5/3, Kovács 4, Barac 14, Hawkins -

Edző: Milos Konakov

Körmend: White 15, Takács -, Szavics 8/6, Durázi 13/9, Gordon 16. Cserék: Stokes 12/6, Kiss -, Ferencz 2, Henry 15/3

Edző: Antonis Konstantinides

 

Elképesztő végjáték után módosult 1-1-re a Falco-Körmend aranycsata összetett állása, innen várhatták a folytatást a csapatok kedden délután az Aréna Savariában. A vendégeknél ezúttal már ott volt Kamau Stokes, így Antonis Konstantinides számíthatott a légiós játékára.

 

Az első támadás joga a Falcoé volt, Keller Ákos pedig kosárral fejezte be az akciót, mint ahogy Benke is, aki egy trojkával módosította 4-0-ra az állást. Savic egy triplával zárkóztatta az Egist, de Váradi gyorsan felelt, tartotta előnyét a házigazda. Az előző mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is látszott az idegesség az együtteseken, sok volt a pontatlan kísérlet, a ki nem kényszerített hiba. Somogyi és Benke pontjainak köszönhetően 10-5-re ellépett a címvédő, majd Keller Ákos is beköszönt, a negyed derekán 12-5 állt az eredményjelzőn. White 2+1-e lőtávolon belül tartotta a Rába-partiakat, de Golomán jól dolgozott a palánk alatt és egy szép horoggal gyarapította a Falco pontjait (14-10). Ez az összecsapás is nagy csatát hozott, Benke büntetőire Henry felelt kintről, három pont volt a differencia. Somogy büntetői a helyükre kerültek, Henry csak egyet dobott be, majd Hawkins érkezett a pályára. A hátralévő időben a faultoké és a büntetőké volt a főszerep, a negyed 23-20-as eredménnyel ért véget. 

 

Henry pontjaival feljött egyre a Körmend a második felvonás elején, sőt, Gordon ziccerével meglett a fordítás is a vendégeknek, de Barac hamar válaszolni tudott, majd Kovács is visszatett egy támadólepattanót (27-24). A fiatal játékos még egyszer megvillant, futásba került a Falco, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (29-24). Kicsit megállt a támadójáték mindkét oldalon, ezen a Szombathely tudott előbb túllendülni, Perl kapott jó labdát (31-24). Gordon faulttal együtt zsákolt nagyot, a ráadás büntető azonban kimaradt, ám így is közelebb tudtak férkőzni a piros-feketék, újfent Gordont találták meg a társak, ezúttal Milos Konakov kért időt (31-28). Hiába Keller közelije, Durázi hármasa a helyére került, már csak kettő volt közte. Golomán a sarokból reagált, majd Váradi harcolt ki egy sportszerűtlen hibát, elmentek héttel a sárga-feketék (38-31). Próbálta elkapni a pillanatot a hazai csapat, Váradi újabb két pontjával már 7-0-ás rohanásban voltak (40-31). Bár több lehetőségük volt a szombathelyieknek, nem tudták átlépni a tízpontos határt, végül White tört meg egy többperces gólcsendet (40-33). A hátralevő egy minutumban már csak Barac pontjait jegyezhettük fel, kilenccel ment a Falco a nagyszünetben, 42-33 állt az eredményjelzőn.

 

45-35-nél Barac két könnyű kosarat jegyzett, a vendégek időt kértek, már tizennégy pont volt a differencia. Gordon hosszú pontcsendet tört meg, próbálta lopni a távolságot az Egis, amhez Stokes egy hármassal tette hozzá a magáét. Keller szorongatott helyzetből gondoskodott arról, hogy ismét tíz pontnál nagyobb legyen a különbség, majd ismét Stokes köszönt be kintről (51-43). Gordon kosara után három pontra is feljöhetett volna a Körmend, Benke azonban remekül szerzett labdát, az indításból Somogyi volt eredményes, nagyon kellett ez a kosár a szombathelyieknek. Felváltva estek a kosarak, a minimális előny a Falconál volt, ez pedig kitartott a harmadik etap végéig, 61-56-ról indult a záró tíz perc.

 

Perl kosara nyitotta a negyedik játékrészt, a piros-feketék pedig Henry révén tartották a lépést. Ehhez a Falconak is volt egy-két szava, Barac középtávolija a helyére került. Perl is kulcspillanatokban tudott fontos pontokat szerezni, az utolsó öt percbe 69-65-tel léptek be a csapatok. Benke triplája talpra ugrasztotta a publikumot, az Egis időt kért, majd White és Benke is dobhatott kettőt, 73-67 volt az állás. Stokes is büntetőből gyarapította pontjait, majd Benke tört be, nagy hajrára volt kilátás. 75-69-nél Durázi triplája hullott be, majd Stokes duplája és Savic hármasa következett, 75-77-nél időt kért Milos Konakov. Perl büntetőjével egy pontra olvadt a vendég előny, de labdát szerzett a Rába-parti gárda, Stokes pedig kétszer próbálkozhatott a vonalról. Mindkét büntető bement, Milos Konakov ismét időt kért, az akciót nem sikerült kosárral befejeznie a címvédőnek, ezt követően pedig Konstantinides mester is magáhot hívta övéit. Barac révén még ugyan esett egy hazai kosár, White azonban két büntetővel kialakította a végeredményt, a vendégek 78-81-es győzelmet arattak és 2-1-es előnyre tettek szert.

 

A felek pénteken Körmenden csapnak össze, a találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.