km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Falco: ismét a hajrára maradt a döntés, nyerni tudott a Körmend Szombathelyen

Falco: ismét a hajrára maradt a döntés, nyerni tudott a Körmend Szombathelyen

Fordulatos, kiélezett mérkőzésen 78-81-es győzelmet aratott Antonis Konstantinides együttese.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. BAJNOKI DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS 78-81 (23-20, 19-13, 19-23, 17-25)

 

Falco: Váradi 11/3, Somogyi 8, Benke 12/3, Golomán 6, Keller 8. Cserék: Verasztó -, Perl 10, Clark 5/3, Kovács 4, Barac 14, Hawkins -

Edző: Milos Konakov

Körmend: White 15, Takács -, Szavics 8/6, Durázi 13/9, Gordon 16. Cserék: Stokes 12/6, Kiss -, Ferencz 2, Henry 15/3

Edző: Antonis Konstantinides

 

Elképesztő végjáték után módosult 1-1-re a Falco-Körmend aranycsata összetett állása, innen várhatták a folytatást a csapatok kedden délután az Aréna Savariában. A vendégeknél ezúttal már ott volt Kamau Stokes, így Antonis Konstantinides számíthatott a légiós játékára.

 

Az első támadás joga a Falcoé volt, Keller Ákos pedig kosárral fejezte be az akciót, mint ahogy Benke is, aki egy trojkával módosította 4-0-ra az állást. Savic egy triplával zárkóztatta az Egist, de Váradi gyorsan felelt, tartotta előnyét a házigazda. Az előző mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is látszott az idegesség az együtteseken, sok volt a pontatlan kísérlet, a ki nem kényszerített hiba. Somogyi és Benke pontjainak köszönhetően 10-5-re ellépett a címvédő, majd Keller Ákos is beköszönt, a negyed derekán 12-5 állt az eredményjelzőn. White 2+1-e lőtávolon belül tartotta a Rába-partiakat, de Golomán jól dolgozott a palánk alatt és egy szép horoggal gyarapította a Falco pontjait (14-10). Ez az összecsapás is nagy csatát hozott, Benke büntetőire Henry felelt kintről, három pont volt a differencia. Somogy büntetői a helyükre kerültek, Henry csak egyet dobott be, majd Hawkins érkezett a pályára. A hátralévő időben a faultoké és a büntetőké volt a főszerep, a negyed 23-20-as eredménnyel ért véget. 

 

Henry pontjaival feljött egyre a Körmend a második felvonás elején, sőt, Gordon ziccerével meglett a fordítás is a vendégeknek, de Barac hamar válaszolni tudott, majd Kovács is visszatett egy támadólepattanót (27-24). A fiatal játékos még egyszer megvillant, futásba került a Falco, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (29-24). Kicsit megállt a támadójáték mindkét oldalon, ezen a Szombathely tudott előbb túllendülni, Perl kapott jó labdát (31-24). Gordon faulttal együtt zsákolt nagyot, a ráadás büntető azonban kimaradt, ám így is közelebb tudtak férkőzni a piros-feketék, újfent Gordont találták meg a társak, ezúttal Milos Konakov kért időt (31-28). Hiába Keller közelije, Durázi hármasa a helyére került, már csak kettő volt közte. Golomán a sarokból reagált, majd Váradi harcolt ki egy sportszerűtlen hibát, elmentek héttel a sárga-feketék (38-31). Próbálta elkapni a pillanatot a hazai csapat, Váradi újabb két pontjával már 7-0-ás rohanásban voltak (40-31). Bár több lehetőségük volt a szombathelyieknek, nem tudták átlépni a tízpontos határt, végül White tört meg egy többperces gólcsendet (40-33). A hátralevő egy minutumban már csak Barac pontjait jegyezhettük fel, kilenccel ment a Falco a nagyszünetben, 42-33 állt az eredményjelzőn.

 

45-35-nél Barac két könnyű kosarat jegyzett, a vendégek időt kértek, már tizennégy pont volt a differencia. Gordon hosszú pontcsendet tört meg, próbálta lopni a távolságot az Egis, amhez Stokes egy hármassal tette hozzá a magáét. Keller szorongatott helyzetből gondoskodott arról, hogy ismét tíz pontnál nagyobb legyen a különbség, majd ismét Stokes köszönt be kintről (51-43). Gordon kosara után három pontra is feljöhetett volna a Körmend, Benke azonban remekül szerzett labdát, az indításból Somogyi volt eredményes, nagyon kellett ez a kosár a szombathelyieknek. Felváltva estek a kosarak, a minimális előny a Falconál volt, ez pedig kitartott a harmadik etap végéig, 61-56-ról indult a záró tíz perc.

 

Perl kosara nyitotta a negyedik játékrészt, a piros-feketék pedig Henry révén tartották a lépést. Ehhez a Falconak is volt egy-két szava, Barac középtávolija a helyére került. Perl is kulcspillanatokban tudott fontos pontokat szerezni, az utolsó öt percbe 69-65-tel léptek be a csapatok. Benke triplája talpra ugrasztotta a publikumot, az Egis időt kért, majd White és Benke is dobhatott kettőt, 73-67 volt az állás. Stokes is büntetőből gyarapította pontjait, majd Benke tört be, nagy hajrára volt kilátás. 75-69-nél Durázi triplája hullott be, majd Stokes duplája és Savic hármasa következett, 75-77-nél időt kért Milos Konakov. Perl büntetőjével egy pontra olvadt a vendég előny, de labdát szerzett a Rába-parti gárda, Stokes pedig kétszer próbálkozhatott a vonalról. Mindkét büntető bement, Milos Konakov ismét időt kért, az akciót nem sikerült kosárral befejeznie a címvédőnek, ezt követően pedig Konstantinides mester is magáhot hívta övéit. Barac révén még ugyan esett egy hazai kosár, White azonban két büntetővel kialakította a végeredményt, a vendégek 78-81-es győzelmet arattak és 2-1-es előnyre tettek szert.

 

A felek pénteken Körmenden csapnak össze, a találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.