km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Ezúttal nem sikerült a győzelem a Falcónak, a Paks örülhetett a végén

Ezúttal nem sikerült a győzelem a Falcónak, a Paks örülhetett a végén

Ezúttal nem sikerült a győzelem a szombathelyieknek hazai környezetben, de a hétvégén már újabb fontos feladat áll Gasper Okorn fiai előtt.

 

FÉRFIKOSÁRLABDA NB I, 15. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - ATOMERŐMŰ SE 80-93 (22-24, 20-26, 21-18, 17-25)

Falco: Váradi 7, Perl 18/3, Doktor 3/3, Barac 27, Keller 1. Cserék: Benke 7/3, Anderson 10, Lake 4, Kovács B. 3/3

Vezetőedző: Gasper Okorn

ASE: Kovács 12/6, Capers 11/3, Valerio-Bodon 9/3,Lóránt 32/9, Jackson 7/3. Cserék: Paige 11/3, Eilingsfeld 11/3, Kis -, Velkey, Verrasztó -

Vezetőedző: Branislav Dzunic

 

Az Oroszlány elleni győzelem után az Atomerőmű együttesét fogadta az Aréna Savariában a Falco. A sárga-feketék kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban, ezt szerették volna tovább folytatni Branislav Dzunic csapata ellen is. 

 

Váradi kosara adta meg a találkozó alaphangját, de Jackson könnyű triplával tudott rá válaszolni. Újabb paksi triplával, majd Barac rontott büntetőjével folytatódott az összecsapás, Lóránt kosara után pedig már 2-8 volt a táblán. Doktor ezt követően kintről köszönt be, az ASE azonban nem akarta kiengedni a kezéből az előnyt. Két perccel a negyed vége előtt még mindig a vendégek vezettek négy ponttal. A Falco a folytatásban Perl kosaraival jött fel kettőre, majd Kovács Ákos és Lake is betalált, így 22-24 volt az állás az első negyed után. 

 

Finoman szólva sem fukarkodtak a csapatok a pontokkal a második tíz percben sem. Kovács Ákos és Kovács Benedek is triplát dobott, de Eilingsfeld is betalált távolról, amire a Falco csak duplával tudott válaszolni, folyamatosan a sárga-feketéknek kellett futniuk az eredmény után. A vendégeknél Lóránt Péter és Kovács Ákos is jó napot fogott ki, de összességében is a paksiak játszottak jobban, a hazaiak védekezése nem akart összeállni. Paige kosara már sok volt Gasper Okornnak, aki 31-38-as állásnál időt is kért. Lóránt triplájával tízre nőtt a paksi előny, később 36-48 és 37-50 is volt az eredményjelzőn. Barac kosarával jött vissza tízre a Falco. A negyed utolsó kosarát is ő szerezte, 42-50-nel mentek nagyszünetre a felek.

 

Capers büntetőivel indult a második félidő, majd Perl kosara érkezett. A válogatott alapembere saját palánkja alatt védőlepattanót is szed, az ellentámadásból pedig Anderson talált be. Folytatta a felzárkózást a Falco, méghozzá Barac büntetőivel. Az ASE azonban nem bizonytalanodott el, a kiválóan dobó Kovács Ákos triplájával ismét megléptek. Barac, aki a hazaiak egyik legjobbja volt, szépített, Branislav Dzunic pedig időt kért. Barac újabb kosarával tovább zárkózott a Falco, de Lóránt kétszer is megrázta magát. Barac büntetői ültek, de a következő támadásnál Capers könnyedén jutott át a szombathelyiek védekezésén. Keller büntetőt hibázott, az ellentámadásnál viszont Benke védőlepattanót szedett. A szombathelyi pont elmaradt, Capers azonban nem hibázott, az etap utolsó kosara is az ő nevéhez fűződött, ami után 63-68 volt az állás.

 

Paige büntetőivel nőtt tovább az ASE előnye, a vasiakban továbbra is Barac tartotta a lelket. Benke triplája sem tudta közelebb vinni a Falcót, mert Paige az ellentámadásból azonnal válaszolt. Barac büntetőit Lóránt triplája “ütötte ki”, állandósulni látszott a hat pont körüli paksi előny. Lóránt büntetőből sem hibázott, már kilenccel mentek a vendégek. A “tízet” Eilingsfeld tette közé, Gasper Okorn pedig időkérésre szánta el magát. A Paks a folytatásban is nagyon tudatos kosárlabdát játszott, a szombathelyieknek semmi nem sikerült. Az ASE, az utóbbi időszak gyengébb teljesítménye után, hatalmas bravúrt vitt véghez Szombathelyen és 80-93 arányban megnyerte a találkozót. 

 

A vasiak szombaton a DEAC gárdájához látogatnak 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.