km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Buszelhúzással készülnek a versenyszezonra Gadó Andrásék

Buszelhúzással készülnek a versenyszezonra Gadó Andrásék

Igazán látványos edzéssel hangolt a Magyar Erősember és Erősport Liga versenysorozatára Gadó András és a korábbi többszörös magyar bajnok Dávid János. A Haladás Sportkomplexum parkolójában a focicsapat 14.5 tonnás buszának is fontos szerepe volt: a két erősember többször is elhúzta az autóbuszt, ezzel gyakorolva a hétvégi, celldömölki verseny feladatára.

 

- A hétvégén lesz a Magyar Erősember Liga úgynevezett Euro One Strongman Championship versenysorozatának első állomása Celldömölkön. Most az egyik versenyszámot próbáljuk gyakorolni, mert az első klasszikus versenyszám a kamionelhúzás lesz – kezdte Gadó András. 


A nemzetközi versenysorozatnak három állomása lesz, a celldömölki után Balatonszemesen vagy Balatonlellén folytatódik a küzdelem, a döntő állomást pedig Szombathelyen a II. Savaria Kupa Erősember verseny keretein belül rendezik. 


- Könnyűsúlyú versenyzőnek számítok, a 105 kilogrammos kategóriába tartozom, de ezen a versenysorozaton nincs súlylimit, nálam csak nagyobb súllyal rendelkező versenyzők indulnak. Én azonban ezt figyelmen kívül hagyom. Nagyon erős mezőnyt sikerült összehoznunk három-négy ország részvételével. Mindenképp a dobogót szeretném megcélozni – nyilatkozta az esélyekről Gadó András. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.