km/óra
  2022.07.05., kedd  •  Emese, Sarolta napja
A távhőszolgáltatás rejtelmeibe avatták be a látogatókat az Erőművek éjszakáján

A távhőszolgáltatás rejtelmeibe avatták be a látogatókat az Erőművek éjszakáján

Több ezer szombathelyi lakásba juttat hőt és meleg vizet a Szombathelyi Távhőszolgáltató, erről tudhattak meg többet a Vízöntő utcai kazánházba látogató érdeklődők pénteken, az Erőművek Éjszakáján. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal országos rendezvénye a hatékony energiafelhasználásra is felhívta a figyelmet.

 

Hőmanó fogadta a látogatókat a harmadik Erőművek éjszakáján. Este hatkor rajtolt az első csoport: az érdeklődők munkavédelmi sisakban és láthatósági mellényben járhatták végig a távhőszolgáltató hatalmas kazánházát. Előzetes regisztráció után 10 fős csoportokban lehetett végigsétálni a létesítményen, és belesni a vezérlőbe. Érdekességben idén sem volt hiány, a legnagyobb kazán épp karbantartás miatt nyitva volt, így a kíváncsi szemek jobban láthatták a lényeget. 


Az Erőművek Éjszakájának fő szervezője idén is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, amelynek célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal. 


Kocsis Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató kft. sajtóreferense kifejtette, ha valamit megismerünk, akkor sokkal közelebb kerülünk hozzá. Hozzátette, a távhőszolgáltatás, az a szolgáltatás, melyből lakóként leginkább azt érzékeljük, hogy meleg-e a radiátor, illetve, hogy meleg víz folyik-e a csapból. Ám nagyon izgalmas megnézni azt, hogy milyen munka van a mögött, hogy mindez meg tudjon valósulni. Ebből kaptak ízelítőt a látogatók. 


A program a tudatos energiafelhasználást igyekszik közelebb hozni a lakókhoz, mely, ha nem szól közbe a vírus, jövőre is várja az érdeklődőket.

 


Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elektronikai hulladékgyűjtéset szervez júliusban és szeptemberben a SZOMHULL
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Telt házzal indult a Nyitott Városháza Teraszkoncert-sorozat
Szent László napot tartottak Zanaton, a városrész templomának védőszentje tiszteletére
Újév napján bántalmazott egy ápolónőt a Markusovszky kórházban
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 60 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű nőt, közölte a Szombathelyi Törvényszék.