km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Érezd Szombathelyt! 2022: 24 helyszínen 82 program várja az érdeklődőket

Érezd Szombathelyt! 2022: 24 helyszínen 82 program várja az érdeklődőket

Ma délután az Érezd Szombathelyt! 2022-es programjairól tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban. Idén május 20. és szeptember 30. között 24 helyszínen 82 program várja a kultúrakedvelő közönséget az Érezd Szombathelyt! programsorozaton belül. Kiderült az idei Savaria Karnevál pontos időpontja is: augusztus 25. és 28. között rendezik meg. A dátumot dr. Nemény András polgármester jelentette.

 

Az eseményen részt vett dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, Horváth Soma alpolgármester, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezetője, Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója, valamit Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója.


Mint elhangzott, 2022-ben a rendezvények megvalósításáért 10, többségében az önkormányzat fenntartásában működő szervezet tevékenykedik, amelyek a programok összehangolásával ismét szinte minden hétvégére tartalmas és minőségi kikapcsolódást kínálnak.


Az elsősorban szabadtéri helyszíneken megvalósuló nyári kínálatot két éve a Covid világjárvány miatti lezárások hívták életre, amikor nagylétszámú és beltéri eseményeket nem lehetett rendezni. Így az önkormányzattal közösen összefogtak a városban működő kulturális, turisztikai, művészeti, egyházi és civil szervezetek, s új, egészségügyi kockázatot nem jelentő közösségi színtereket töltöttek meg a szabad ég alatt kulturális tartalommal és élettel. A cél a járvány miatt bezárkózott lakosság és város „felrázása”, a helyiek és a Szombathelyre érkező vendégek felvidítása, számukra új közösségi élmények létrehozása volt.  


A kisebb léptékű programsorozatban az első évben – a nyár második felében - elsősorban helyi, vagy Vas megyei előadóművészek léptek fel, de tavaly – a korlátozások részleges feloldása után - a már több hónapra szóló programkínálatban neves, országos elismertségű művészek, együttesek is helyet kaptak. 


Idén sem lesz ez másként, hiszen két év után visszatérnek régi események újrahangolt tartalommal, helyi kedvencek új formációkban, új felfedezettek akusztikus hangszerelésben, s bemutatkoznak új programok a jelen kihívásainak megfelelő koncepcióval. 


Jelen gazdasági helyzetben nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a programok többsége ingyenesen látogatható, hiszen azok megvalósítását Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatta.


A 82 esemény a város teljes közösségének szól: gyermekeknek, családoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Lényeg, hogy érezzék a város és a nyár lüktetését, érezzék Szombathelyt!

 

A rendezvénysorozat teljes kínálata a Savaria Fórum eheti lapszámában és a csatolt dokumentumban olvasható.

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.