km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Érezd a Kalandvárost: 20 éve ostromolják a gyerekek a soktornyú favárat

Érezd a Kalandvárost: 20 éve ostromolják a gyerekek a soktornyú favárat

Az ország legnagyobb szabadtéri játszótere, a Kalandváros 20. születésnapját nagyszabású rendezvénnyel ünnepli a hétvégén. Pénteken és szombaton várják a látogatókat színes programokkal, a belépés ezen a két napon mindenki számára ingyenes. A Kalandváros szülinapi bulija az Érezd Szombathely! projekt keretein belül jött létre, a Szova Nonprofit Zrt. és az Agora Savaria rendezésében.

A programsorozat résztvevőit pénteken délután a Szova Zrt. vezérigazgatója, Kovács Cecília köszöntötte: a szülinapra már ekkor több százan látogattak ki.  A rendezvényt dr. Nemény András  nyitotta meg, aki elmondta, hogy köszöntő beszédéhez elsősorban kisebbik lányától kért segítséget, hogy elmondja, mit is jelent neki a Kalandváros. – Csupa emlék, élmény, öröm és barátság, ami előjött – fogalmazott a polgármester, aki emlékezett azokra az alkalmakra is, amikor szülőként játszott itt gyermekeivel. „Igazi sikertörténet ez” – mondta, mely, mint több nagyszerű dolog is a városban, Szabó Gábor egykori polgármester idejéből ered. – Ők álmodták és valósították meg annak idején, köszönet nekik, és azoknak, akik fenntartották ezt az önfeledt boldogság-szigetet, és a jelenkoriak feladata, hogy ezt tiszta szívvel megünnepeljék. Éljük át együtt a játszótér, a gyermekek örömét, érezzük a Kalandvárost! – zárta szavait a polgármester.

Dr. Szabó Gábor, aki 1998 és 2002 között volt a város polgármestere, felidézte a nyitás, a szalagvágás felemelő pillanatát, amikor több száz gyermek rohamozta meg először a Kalandváros fatornyos várát.  –  Akkora volt az öröm, hogy gyermekek, szülők és nagyszülők eufóriában voltak – idézte fel Szabó Gábor, –s mi is abban voltunk, mert azt láttuk, hogy volt értelme ezt megcsinálni. Az egykori polgármester elmondta, örömmel tölti el, hogy húsz év után is jók a játékok, nem mentek tönkre, és szép a játszótér környezete is. Némi malíciával jegyzi meg, hogy még jobb lenne, ha – az egykori terveknek megfelelően – 3 generációs játszótér lenne ez, hol nemcsak a legkisebbek, de a biciklis, gördeszkás és görkoris tinik, valamint a fitneszparkba vágyó nyugdíjasok is élvezetesen tölthetnék el szabadidejüket. 

– A fiókban vannak a tervek – fordult Nemény Andráshoz a volt polgármester, s biztatja, érdemes lenne a bővítést megcsinálni, hiszen a határon túlról idelátogatókkal együtt több mint egymillió vendége volt 20 év alatt a Kalandvárosnak. – Az első „várostrom” óta eltelt évek alatt generációk nőttek fel. Tehát nemcsak múltja, de jelene és jövője is van  – zárta köszöntőjét Szabó Gábor.


A megnyitó után a Capito Gitárklub alapozta meg a hangulatot Halász Judit Boldog szülinapot! című örökzöldjével, majd tombolasorsolás következett, ahol a program fő támogatói által felajánlott nyereményeket sorsolták ki. A délután hátralévő részében arcfestés, csillámtetkó, papírsárkány-készítés és szalmakoszorú-fonás várta a gyermekeket, hat órától MóKata interaktív zenés műsora zárta a programot. Szombaton újra vár mindenkit a Kalandváros, az alábbi programokkal:

­

2022. augusztus 13. (szombat)

10:00 – 12:00.: Sportvetélkedő Varga Jenővel

10:00 – 16:00.: Arcfestés, csillámtetoválás, hennafestés

10:00 – 16:00.: Kishuszár program

14:00 – 16:00.: Sportvetélkedő Varga Jenővel

16:00 – 17:00.: Tarisznyások Zenekar

17:00 – 17:45/50.: Szamóca Színház (Csipi-Csupi bábszínháza – zenés mesejáték)

(A program „A helyi identitás és kohézió erősítése Szombathelyen” című TOP-6.9.2-16-SH1-2018-00001 projekt keretében valósul meg.)


Tar Patrícia

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.