km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Éremért utazik az országos döntőre a Derkovits iskola csapata Egerbe

Éremért utazik az országos döntőre a Derkovits iskola csapata Egerbe

Gőzerővel készül a március 4-ei országos döntőre a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata, miután a múlt héten megnyerte a gárda Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét. Török Richárd, az alsó tagozatos együttes felkészítő tanára abban bízik, hogy sikerült dobogós helyen végezni az Egerben rendezendő megmérettetésen.

Amint arról beszámoltunk, a múlt csütörtökön Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét: az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte. A kiélezett vetélkedőt a Derko nyerte, így ők jutottak az országos fináléba, ahol a legjobb nyolc iskola méri össze tudását.

- Nagyon komoly munka van a gárda mögött, szeptembertől heti négy edzéssel készülnek a gyerekek, mondnom sem kell, mekkora extra feladat ez a kicsiknek. Érdekesség, hogy ezúttal voltak olyan tehetséges első osztályosok, akik bekerültek a csapatba. Eddig megnyertük a városi elődöntőt, a döntőt, és a területi elődöntőt is. Szerencsére jó kapcsolatot ápolunk a Váci iskolával, így többször is az ő tornatermükben tudunk tréningezni. Iskolánkban komoly tradíciója van a Gyere velünk, csináld velünk programnak, korábban szép sikereket értünk el országos szinten is. Ezúttal is dobogós reményekkel utazunk Egerbe – válaszolta érdeklődésünkre Török Richárd. A Derkovits Gyula Általános Iskola csapata:  

A csapat tagjai: Bodai Kinga 1.a, Herczeg Nándor 2.a, Balassa Zalán Péter 2.b, Farkas Ádám 2.b,  Konczér Karolina 2.b, Majtényi Gabriella 3.a, Polyák Nia 3.a, Pulai Patrik 3.a, Bertha Benett 3.b,  Kovács Kira 3.b, Pap Izabella 3.b, Reiber Bence 3.b, Szabados Aisa 3.b, Takács-Tasnádi Ádám 2.b,  Majtényi Péter 4.a, Márovics Gergő 4.a, Orsós Lia 4.a, Schatzl Dóra 4.a. Felkészítő tanárok: Balassáné Bogdán Krisztina, Barcza Bence, Török Richárd.

A Gothard Jenő Általános iskola is szépen szerepelt, a városi elődöntőn 1., a városi, megyei döntőn 2. helyezést érték el, amivel az országos elődöntőre kvalifikálták magukat. A múlt héten végül az 5. pozícióban végeztek. Gothard Jenő Általános Iskola csapata: Bánfalvi Zoja, Deéry Mirkó, Szolga Bence 2.a, Ámon Hanna 2.b, Csiszár Emma, Horváth Tamás 2.c, Császár Anna, Szepesi Alexa, Szepesi Jázmin, Péter Bálint, Kalmár Kornél 3.a, Sóvári Dávid 3.c, Mészáros Noel 4.b, Horváth Liza, Pásztorházi Panna, Németh Lili, Németh Levente, Pócza-Kiss Patrik, Novák Bence 4.c. Felkészítő tanárok: Korn Tamás és Kelemen Tibor.

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet