km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Ennyit fizettek a világ legdrágább parkolóhelyéért

Ennyit fizettek a világ legdrágább parkolóhelyéért

Valószínűleg a világ minden nagyvárosában drága a parkolás, de talán sehol nem vészes a helyzet annyira, mint Hongkongban, ahol nemrég megdőlt a világ legdrágábban eladott parkolóhelyének rekordja: 1,3 millió amerikai dollárért, vagyis 370 millió forintért vettek meg egy autónyi helyet a város legpuccosabb negyedében.

 

A város nyugati részén fekvő Mount Nicholson környéke a legtágasabb, extravagáns és legdrágább lakóhelyeit kínálja. Mindezt persze borsos áron, hiszen az itteni lakások átlagosan 100 millió dollárba kerülnek, és vérlázító módon még így sem jár hozzájuk parkolóhely – írta meg a HypeBeast.

 

Annak, aki itt vesz lakást, feltehetően nem jelent problémát, hogy a lakás árának századáért kell parkolóhelyet is vennie magának – emelte ki a Telex szemléje. Az itt lévő helyeket ráadásul aukcióval adják el, így az áhított kis földdarabkák ára elég könnyen csillagászati összegre duzzad.

 

Mindezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Hongkong a világ leggazdagabb városa, miután itt minden hetedik ember dollármilliomos. Emellett persze a városban minden ötödik ember a szegénységi küszöb alatt él, a két véglet pedig sosem volt még ilyen távol egymástól.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.