km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról

Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról

Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.

 

Mint írják, Körmend város vasútállomásán régóta tárolnak a magyar állam tulajdonában lévő, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonos joggyakorlása alatt álló, minősítetlen vasúti anyagokat. A GYSEV Zrt.-nek engedély nélkül nem áll jogában megszűntetni a fennálló problémát.
2023. január 16-án Bebes István, Körmend polgármestere, dr. Bálizs Szabolcs, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) irodavezetője és Ikker Tibor, a GYSEV Zrt. pályavasúti igazgatója részvételével helyszíni egyeztetést tartottak a minősítetlen vasúti anyagok kérdésköréről. Az egyeztetésen elhangzott: elkészült az a szerződés, amelynek értelmében a minősítetlen vasúti anyagok GYSEV Zrt. vagyonkezelésbe kerülnek, a kontraktus aláírása folyamatban van.


Ezzel párhuzamosan a GYSEV Zrt. megkezdte az anyagok minősítését és közbeszerzést ír ki a minősítés után keletkező hulladékok elszállítására. A még építőiparban használható anyagokat értékbecslés után, a MNV Zrt. szabályzata alapján a helyszínen értékesítik.


Várhatóan az év közepétől megkezdődhet a helyszínen tárolt anyagok folyamatos értékesítése, illetve a hulladékok elszállítása, így - legkésőbb az év végétől – már csak a vasútállomás napi működéséhez szükséges anyagok tárolása történik a körmendi állomás rakterületén. 

 

Fotó: GYSEV

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.