km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Eltörölték Ausztriában a kötelező védőoltást

Eltörölték Ausztriában a kötelező védőoltást

Tavaly novemberben jelentették be, februárban szankciók nélkül lépett életbe, márciusban felfüggesztették, most pedig a kötelező oltás Ausztriában a múlté: Johannes Rauch egészségügyi miniszter és August Wöginger ÖVP-frakcióvezető csütörtökön jelentette be a döntést, olvasható az orf.at-.n.

 

Mint írják, nem lesz oltási kötelezettség Ausztriában – ezt egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Johannes Rauch egészségügyi miniszter. Ezzel végleg lekerült a napirendről a kötelező koronavírus elleni védőoltás kérdése.


Korábban már „határozatlan időre“ hatályon kívül helyezték a kötelező oltást, egészen pontosan augusztus 31-ig. Most viszont a kormány úgy döntött, végleg lekerül a napirendről ez a kérdés, tehát nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás. „A kötelező védőoltás senkit sem késztet oltásra“ – mondta Rauch. Hozzátette, hogy mély sebeket szakított fel egyesületekben, munkahelyeken és családon belül is.


Az új vírusváltozatokkal csökkent a fertőzés elleni védőoltás hatékonysága. Rauch szerint még azokat is nehezebb meggyőzni az oltás szükségességéről, akik alapvetően hajlandóak beoltatni magukat. Ausztria egyébként az egyetlen olyan ország, amely úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a védőoltást – mondta az egészségügyi miniszter. A kötelező védőoltásokról szóló viták olyan hevességet öltöttek, amely messze túlmutatott az alkalmon. Most a „szakadékok áthidalása és a hidak építése“a feladat.


A hullámok folytatódnak, de meg kell találni a tiszta, észszerű kezelési módot. Rauch utalt a mentális betegségekre és a világjárvány utóhatásaira is, amelyeknek nagyobb figyelmet kell szentelni.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.