km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Eltiltották, mégis a volán mögé ült

Eltiltották, mégis a volán mögé ült

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt 8 hónap -végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett- börtönre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a vádlott 2021. augusztus 29-én délelőtt, Sárváron, a Nefelejcs utcában a tulajdonát képező Fiat Ducato típusú tehergépkocsit vezette annak ellenére, hogy őt a Sárvári Járásbíróság a 2021. július 19-én jogerős büntetővégzésével a 2021. május 23-i ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 1 év időtartamra eltiltotta a "B" kategóriájú közúti járművek vezetésétől.


Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott elsődlegesen a járművezetéstől eltiltás mellőzése, másodlagosan mérséklése érdekében jelentett be fellebbezést.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Változott az éves elszámolás a Távhőnél: érkezik az összesített számla
A Szomtáv eddig évente több elszámolást küldött a fogyasztóknak, most azonban ezeket egyszerre, összesített számlában kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint, célja pedig, hogy még érthetőbb és átláthatóbb legyen az éves távhős rezsiköltség, olvasható a társaság közleményében.
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.