km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Eltévedt külföldiek: záróvonalnál fordult vissza a Peugeot, Toyota elé került a 89-es főúton

Eltévedt külföldiek: záróvonalnál fordult vissza a Peugeot, Toyota elé került a 89-es főúton

Egy francia és egy koszovói rendszámú autó haladt Szombathely irányába a 89-es főúton, amikor a konvojban haladó autók vezetői rájöttek, hogy elvétették a kihajtót. A felismerésre rosszul reagáltak, baleset lett a vége.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt vasárnap délután a 89-es főúton, Szombathely közelében, írja a 112Press. Ausztria felől Szombathely irányába tartott két külföldi rendszámú autó, amelyben egy társasághoz tartozó utasok ültek.


 A Szombathely-Nyugat lehajtót elhagyva a két járműben rájöttek, hogy le kellett volna kanyarodniuk a 89-es főútról.


- Már Ausztriában is a két jármű mögött haladtam, nem előztem meg őket. A séi kereszteződést elhagyva az előttem haladó koszovói rendszámú Volkswagen hirtelen jobbra indexelt és kihúzódott a padkára. Ugyanígy tett az előtte haladó, francia rendszámú Peugeot is. Elhaladtam a VW mellett, amikor a Peugeot hirtelen balra kanyarodott, a sofőr a záróvonalon keresztül akart megfordulni - mondta a magyar rendszámú Toyota vezetője.


A vétlen sofőr gyakorlatilag már semmit sem tehetett, a két autó összeütközött. A nyomok alapján a Toyota nem előzésben volt, hanem a sávjában haladt volna el a félrehúzódott autók mellett.


A baleset okozója azonnal elismerte a felelősségét. A vétlen kocsijában egy óvodás kisfiú is utazott, szabályosan bekötve.


 A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt a Szombathely felé vezető sávot csak részben lehetett használni, de nem volt szükség terelésre. Nem alakult ki torlódás.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).