km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Első alkalommal ülésezett a megélhetésvédelmi és a gazdaságvédelmi munkacsoport.

Első alkalommal ülésezett a megélhetésvédelmi és a gazdaságvédelmi munkacsoport.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere számolt be a hírről hivatalos Facebook-oldalán.

A polgármester ezt posztolta: "Segíteni akarunk mindazoknak, akik önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülnek az energiaárak és az infláció növekedése miatt.

De fenn kell tudnunk tartani az önkormányzat, az önkormányzati cégek és intézmények működését, el kell látni kötelező feladatainkat is.

Mindez nagyon nehéz munka lesz a hétszeres gázár, a kétszeres áramdíj, a megnövekedett üzemanyag és bérköltségek megfizetése mellett.

Ezzel együtt a munkacsoportok javaslatai alapján a következő közgyűlésre kidolgozott javaslatot teszek le a gázra, az áramra valamint a gyógyszerre vonatkozó ártámogatásra. Továbbá a bővíteni fogjuk a szociálisan rászoruló, fával fűtők hozzáférését is a tűzifához.

Az önkormányzat és cégei energiafogyasztását, működését napi szinten fogjuk vizsgálni, ahol szükséges azonnal beavatkozunk.

Nehéz időszak jön ősszel, de Szombathely város közössége már bizonyította, hogy amikor kell, össze tud kapaszkodni, és együtt minden lehetséges."

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.