km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Első alkalommal ülésezett a megélhetésvédelmi és a gazdaságvédelmi munkacsoport.

Első alkalommal ülésezett a megélhetésvédelmi és a gazdaságvédelmi munkacsoport.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere számolt be a hírről hivatalos Facebook-oldalán.

A polgármester ezt posztolta: "Segíteni akarunk mindazoknak, akik önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülnek az energiaárak és az infláció növekedése miatt.

De fenn kell tudnunk tartani az önkormányzat, az önkormányzati cégek és intézmények működését, el kell látni kötelező feladatainkat is.

Mindez nagyon nehéz munka lesz a hétszeres gázár, a kétszeres áramdíj, a megnövekedett üzemanyag és bérköltségek megfizetése mellett.

Ezzel együtt a munkacsoportok javaslatai alapján a következő közgyűlésre kidolgozott javaslatot teszek le a gázra, az áramra valamint a gyógyszerre vonatkozó ártámogatásra. Továbbá a bővíteni fogjuk a szociálisan rászoruló, fával fűtők hozzáférését is a tűzifához.

Az önkormányzat és cégei energiafogyasztását, működését napi szinten fogjuk vizsgálni, ahol szükséges azonnal beavatkozunk.

Nehéz időszak jön ősszel, de Szombathely város közössége már bizonyította, hogy amikor kell, össze tud kapaszkodni, és együtt minden lehetséges."

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.