km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt

Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt

Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, Takács József 1958-ban született Szombathelyen, itt kezdett el sportolni és tanulmányait is végezte. Takács József nemcsak iskolai, hanem városi, illetve megyei szinten is elismert szaktekintély. Általános Iskolai testnevelő tanára Unger József volt, akit tanítómestereként emlegetett.


Érettségi után a Budapesti Testnevelési Főiskolán szerezte meg diplomáját, a TF színeiben sportolóként utánpótlás válogatott magasugró volt - 212 centiméteres eredményére mindig is büszke volt. Aktív versenyzői pályafutása után, edzőként Veszprémben korosztályos bajnok és válogatott versenyzők tanítómestere volt.


1987-ben tért vissza szülővárosába, tanított a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Céltudatos személyisége volt, a sport iránti elkötelezettség, annak szeretete jellemezte, szenvedélye az atlétika mellett a TENISZ volt.


1995-ben Wagner András polgármester felkérésére városi sportvezetőként folytatta munkáját, a Polgármesteri Hivatal sport csoportját vezette.


Ebben az időszakban alakult át a városi sportirányítás rendszere. Vezetésével alakult meg a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, majd 1999-ben aktívan közreműködött a Szombathelyi Sportigazgatóság és a Szombathelyi Sportiskola létrejöttében. Nevéhez köthető és ide sorolandó még az év végi ünnepi rendezvény a Városi Sportkarácsony is, amelynek egyik ötletgazdája és megálmodója volt. Hosszú évekig tagja volt a Nemzetközi Diákjátékok nemzetközi szervezőbizottságának és képviselte Szombathelyt Európa számos rendezvényén. A 2000-es évek elején visszatért eredeti hivatásához, testnevelőként segítette a felnövekvő generációkat.


Életének 58. évében hunyt el. A szombathelyi sportéletért, a nagy hagyományú rendezvények sikeréért önzetlen munkájáért a szombathelyi sporttársadalom örökké hálás lesz.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.