km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt

Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt

Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, Takács József 1958-ban született Szombathelyen, itt kezdett el sportolni és tanulmányait is végezte. Takács József nemcsak iskolai, hanem városi, illetve megyei szinten is elismert szaktekintély. Általános Iskolai testnevelő tanára Unger József volt, akit tanítómestereként emlegetett.


Érettségi után a Budapesti Testnevelési Főiskolán szerezte meg diplomáját, a TF színeiben sportolóként utánpótlás válogatott magasugró volt - 212 centiméteres eredményére mindig is büszke volt. Aktív versenyzői pályafutása után, edzőként Veszprémben korosztályos bajnok és válogatott versenyzők tanítómestere volt.


1987-ben tért vissza szülővárosába, tanított a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Céltudatos személyisége volt, a sport iránti elkötelezettség, annak szeretete jellemezte, szenvedélye az atlétika mellett a TENISZ volt.


1995-ben Wagner András polgármester felkérésére városi sportvezetőként folytatta munkáját, a Polgármesteri Hivatal sport csoportját vezette.


Ebben az időszakban alakult át a városi sportirányítás rendszere. Vezetésével alakult meg a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, majd 1999-ben aktívan közreműködött a Szombathelyi Sportigazgatóság és a Szombathelyi Sportiskola létrejöttében. Nevéhez köthető és ide sorolandó még az év végi ünnepi rendezvény a Városi Sportkarácsony is, amelynek egyik ötletgazdája és megálmodója volt. Hosszú évekig tagja volt a Nemzetközi Diákjátékok nemzetközi szervezőbizottságának és képviselte Szombathelyt Európa számos rendezvényén. A 2000-es évek elején visszatért eredeti hivatásához, testnevelőként segítette a felnövekvő generációkat.


Életének 58. évében hunyt el. A szombathelyi sportéletért, a nagy hagyományú rendezvények sikeréért önzetlen munkájáért a szombathelyi sporttársadalom örökké hálás lesz.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.