km/óra
  2023.09.25., hétfő  •  Eufrozina, Kende napja
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt

Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt

Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, Takács József 1958-ban született Szombathelyen, itt kezdett el sportolni és tanulmányait is végezte. Takács József nemcsak iskolai, hanem városi, illetve megyei szinten is elismert szaktekintély. Általános Iskolai testnevelő tanára Unger József volt, akit tanítómestereként emlegetett.


Érettségi után a Budapesti Testnevelési Főiskolán szerezte meg diplomáját, a TF színeiben sportolóként utánpótlás válogatott magasugró volt - 212 centiméteres eredményére mindig is büszke volt. Aktív versenyzői pályafutása után, edzőként Veszprémben korosztályos bajnok és válogatott versenyzők tanítómestere volt.


1987-ben tért vissza szülővárosába, tanított a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Céltudatos személyisége volt, a sport iránti elkötelezettség, annak szeretete jellemezte, szenvedélye az atlétika mellett a TENISZ volt.


1995-ben Wagner András polgármester felkérésére városi sportvezetőként folytatta munkáját, a Polgármesteri Hivatal sport csoportját vezette.


Ebben az időszakban alakult át a városi sportirányítás rendszere. Vezetésével alakult meg a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, majd 1999-ben aktívan közreműködött a Szombathelyi Sportigazgatóság és a Szombathelyi Sportiskola létrejöttében. Nevéhez köthető és ide sorolandó még az év végi ünnepi rendezvény a Városi Sportkarácsony is, amelynek egyik ötletgazdája és megálmodója volt. Hosszú évekig tagja volt a Nemzetközi Diákjátékok nemzetközi szervezőbizottságának és képviselte Szombathelyt Európa számos rendezvényén. A 2000-es évek elején visszatért eredeti hivatásához, testnevelőként segítette a felnövekvő generációkat.


Életének 58. évében hunyt el. A szombathelyi sportéletért, a nagy hagyományú rendezvények sikeréért önzetlen munkájáért a szombathelyi sporttársadalom örökké hálás lesz.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.