km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Előszűrő sátrat állítottak a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet területén

Előszűrő sátrat állítottak a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet területén

Két sátrat állítottak fel a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet területén, az egyik, az intézménybe érkező betegek szűrővizsgálatának ad helyet, a másikban pedig az orvosok öltöznek át speciális védőruhába - mondta a kórházparancsnok sajtótájékoztatón vasárnap.

 

Simon Gyula Mátyás alezredes közölte, hogy az előszűrő sátorban szűrik ki a Covid-19 vírussal fertőzötteket az intézménybe beutalóval vagy napi betegellátásra érkezők közül. Az orvosok és szakápolók átöltözésének helyet adó izolációs sátorban pedig biztonsági intézkedések mellett öltöznek át a gyógyítók - tette hozzá.  Mint mondta, a 33 négyzetméteres sátrakat a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezrede állította fel.


Közölte: egyeztetve, a tüdőgyógyintézet főigazgatójával, Medgyasszay Balázzsal, a pulmonológia 1-es, 2-es és 3-as osztályát alakítják át a koronavírussal fertőzött betegek fogadására, az átalakítás vasárnap be is fejeződik.


Az intézményben rendelkezésre állnak a betegek ellátásához szükséges védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek - fűzte hozzá. (MTI)

 

Fotó: Katonai sátrat állítanak fel a farkasgyepűi Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet udvarán 2020. április 19-én. Ezen a napon három katonai sátrat állítottak fel a tüdőgyógyintézet területén: az egyik az intézménybe érkező betegek szűrővizsgálatára, a másik az orvosok speciális védőruhába történő átöltözésére, a harmadik az orvosok pihenésére szolgál. MTI/Vasvári Tamás

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.