km/óra
  2020.10.19., hétfő  •  Nándor napja
Elmarad az idei Savaria Történelmi Karnevál

Elmarad az idei Savaria Történelmi Karnevál

Elmarad az idei Savaria Történelmi Karnevál, szeptemberben viszont egy másik rendezvénnyel kedveskednek a szombathelyieknek, ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatója.

 

Dr. Nemény András polgármester bejelentette, Szombathely idén nem rendezi meg a Savaria Karnevált. Hozzátette, a járványhelyzet miatt nem tudtak más döntést hozni a karnevállal kapcsolatban. Több százezres rendezvényről van szó, melyen sok külföldi is részt vesz, a biztonsági előírásokat, szabályokat pedig egy ilyen kaliberű rendezvénynél nem lehet tartani. Hozzátette, nem akartak olyan helyzetbe kerül, hogy egy esetleges gócpont alakuljon ki, s tragédia legyen belőle, erre a világban láthattunk már példát. Elmondta, a karnevált nem lehet pótolni, viszont mindenképpen szeretnének adni valamit a szombathelyieknek. 


Egy más típusú rendezvényt hoznak létre, mely élményt adhat, segítheti a kereskedőket, de kíméli  a pénztárcákat is.  Erről Horváth Soma alpolgármester beszélt. Visszautalt arra, hogy a koronavírus-járvány a város kulturális, művészeti életében nehézségeket okozott, az új rendezvénnyel szeretnének a helyi zenekaroknak, művészeknek, fellépőknek teret adni. Az új rendezvény szeptember közepén lenne, a részletekről nyár végén számolnak majd be. 


Grünwald Stefánia megköszönte mindenki türelmét, mivel rengeteg megkeresés érkezett az elmúlt időben a karnevállal kapcsolatban, de tudatosan nem adtak ki információt a pletykák elkerülése miatt. Szerettek volna minél előbb A-t vagy B-t mondani, ezért állásfoglalást kértek a hatóságoktól, de konkrét választ ebben a helyzetben senki nem mert mondani. Így az egyetlen lehetőség a karnevál lemondása maradt. Az új rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte még, nem a karnevál "kistestvére" lesz, nem szeretnék helyettesíteni a város legnépszerűbb eseményét.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó cikkek
Pénteken kiderül, hogy lesz-e idén Savaria karnevál
Pénteken kiderül, hogy lesz-e idén Savaria karnevál
Pénteken bejelentik, milyen döntés született az idei Savaria Történelmi Karneválról.
kapcsolódó galéria
kapcsolódó cikkek
Pénteken kiderül, hogy lesz-e idén Savaria karnevál
Pénteken kiderül, hogy lesz-e idén Savaria karnevál
Pénteken bejelentik, milyen döntés született az idei Savaria Történelmi Karneválról.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pedagógusok Szakszervezete: három tanár halt meg eddig koronavírusban, az egyikük Vas megyei
A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg.
A Markusovszky kórház celldömölki telephelyén átmenetileg szünetelnek az ellátások
55 új fertőzött Vasban, 1293 Magyarországon, 33-an meghaltak
1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 33 krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 953-ról 1008-ra nőtt.
Operatív törzs: csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Romániába utazni
Csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Magyarországról Romániába utazni - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
50 új fertőzött Vasban, 1025 Magyarországon, 28-an meghaltak
1025 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 28 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 865-ről 915-re nőtt.
legfrissebbek
Az OTP a bíróságon fog hadakozni Horvátországgal
Az OTP Bank Nyrt. közleményben tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy nemzetközi választott bírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) Horvátország ellen.
Bukarestben keddtől bezárják az iskolákat, kötelezővé válik a maszkviselés
Bukarestben a koronavírus-járvány miatt keddtől kezdődően közterületen - vagyis a lakáson kívül mindenütt - kötelezővé válik a védőmaszk viselése, továbbá bezárnak az óvodák, iskolák és egyetemek, a tanév pedig online folytatódik.
Nemzetek Ligája: kilenc helyet előrelépett a magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.
Eláll népszavazási kezdeményezésétől a DK
Eláll az ingyenes tesztelésről szóló népszavazási kezdeményezésétől a Demokratikus Koalíció, mert az valószínűleg nem lenne lebonyolítható jelentős járványügyi kockázatok vállalása nélkül.
Az Egyesült Államok továbbra sem nézi jó szemmel az iráni fegyverbizniszt
Az Egyesült Államok továbbra is szankcionálja az Iránnak történő fegyvereladást - hívta fel a figyelmet Mike Pompeo, amerikai külügyminiszteri.