km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Ellenzéki előválasztás: összetett támadás érhette a rendszert, hétfőn folytatódik a voksolás - Közös közleményt adtak ki a szombathelyi jelöltek

Ellenzéki előválasztás: összetett támadás érhette a rendszert, hétfőn folytatódik a voksolás - Közös közleményt adtak ki a szombathelyi jelöltek

Úgy tűnik, nemcsak a szavazók érdeklődtek nagy számban az előválasztás után, hanem mások is: az Országos Előválasztási Bizottság szerint ismeretlen eredetű, terheléses támadás érte a rendszert, amely szombat délelőtt leállt. A szervezők leállították a voksolást, az hétfő folytatódik. A három szombathelyi jelölt közös közleményben reagált.

Ahogy arról beszámoltunk, Szombathelyen is élénk érdeklődés mellett indult el az ellenzéki előválasztás, sokan szerették volna leadni a szavazatukat. Szombat délelőtt aztán országosan leállt a rendszer, a szervezők ekkor optimisták voltak, ésúgy nyilatkoztak, déli 12 óra után folytatódhat a szavazás. Aztán kiderült, nagyobb a baj, ismeretlen eredetű, informatikai visszaélés bénította meg a gépezetet, ezért az előválasztási bizottság úgy döntött, csak hétfő reggeltől lehet voksolni ismét. 

A teljes közlemény itt olvasható.:

"Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét.

Nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett.

Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit!

Országos Előválasztási Bizottság"

 

A Vas megye 01-es választókerületben induló három jelölt közös közleményben reagált.

 

Előválasztás: sajnáljuk és hétfőn folytatjuk
 

"A mai napon az előválasztási számítógépes infrastruktúrája sajnos az indulás után szinte azonnal összeomlott, majd ezt követően az Országos Előválasztási Bizottság úgy döntött, hogy hétfő reggelig felfüggeszti a szavazást. Elsőként elnézést szeretnénk kérni mindenkitől, aki ma hiába várakozott a sátraknál, és azoktól is, akik a hétvégén terveztek szavazni, de a kialakult helyzetben nem tudnak. Öröm volt látni, hogy mennyien akarnak élni a lehetőséggel, de pont ezért bosszantott minket is rendkívüli módon a rendszer összeomlása.

A nyilvánvaló hibák ellenére azt kérjük az ellenzéki szavazóktól, hogy ne veszítsék el a lelkesedésüket, és hétfőtől éljenek a szavazás lehetőségével. Mi azon fogunk dolgozni az előválasztás végéig hátralévő időszakban, hogy olyan ne fordulhasson elő, hogy bárki a technikai problémák miatt ne tudjon élni a szavazati jogával."

Czeglédy Csaba
Ungár Péter
Koczka Tibor

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.