km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Elkezdődött a tanév: „az egész közösséget próbára teszi ez az év, de állni kell a próbát”

Elkezdődött a tanév: „az egész közösséget próbára teszi ez az év, de állni kell a próbát”

A biztonság érdekében idén nem tartották meg Szombathelyen a hagyományos városi tanévnyitót. A polgármester az eredetileg kitűzött időpontban online és a Szombathelyi Televízióban köszöntötte a tanulókat, szülőket és pedagógusokat. Szeptember 1-jén 14.700 diák kezdi meg a tanévet Szombathelyen.

 

„Tisztelt szombathelyiek, tisztelt pedagógusok, tisztelt szülők, kedves diákok! Újra elérkezett az iskolakezdés időpontja, egy olyan tanév után, amit a hagyományos módon még csak le sem tudtunk zárni. Az egész közösséget próbára teszi ez az év, de állni kell a próbát. Fontos, hogy vigyázzunk egymásra – mondta köszöntőjében dr. Nemény András. 


A hagyományos városi tanévnyitó idén elmaradt, de az iskolakezdés ünnepélyességéről a Neumann iskolások gondoskodtak. Szombathelyen több mint 14.700 tanuló, köztük 856 elsős kisdiák kezdi meg a tanévet, amely várhatóan más lesz, mint az eddigiek.


A polgármester így folytatta: „Minden olyan élethelyzetet kerülni kell, amely feleslegesen kockáztatja a biztonságunkat, márpedig egy zárt térben megtartott tanévnyitó, ahol 200 ember ott van gyerekekkel, szülőkkel, pont ez a kategória. Úgyhogy én a szervezés megkezdésekor szóltam a stábnak, hogy itt nálunk nem lesz tanévnyitó. Ezt ajánljuk is egyébként mindenkinek, és az egész év során azt gondoljuk, hogy mindenkinek figyelni kell, hogy mik azok az élethelyzetek, amelyek kerülendők a biztonságunk érdekében.”


A hagyományos tanévkezdésre felkészültek az iskolák. Szeptember 1-jét alapos fertőtlenítés, takarítás előzte meg, és a központi biztonsági szabályokat, saját intézkedésekkel egészítették ki. A polgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak, hogy Szombathely számíthat rájuk, a szülőknek pedig azért, hogy minden körülmények között ott állnak majd gyermekeik mögött. A 2020-as tanévet megnyitotta. 

 


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak