km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Elkezdődött a tanév: „az egész közösséget próbára teszi ez az év, de állni kell a próbát”

Elkezdődött a tanév: „az egész közösséget próbára teszi ez az év, de állni kell a próbát”

A biztonság érdekében idén nem tartották meg Szombathelyen a hagyományos városi tanévnyitót. A polgármester az eredetileg kitűzött időpontban online és a Szombathelyi Televízióban köszöntötte a tanulókat, szülőket és pedagógusokat. Szeptember 1-jén 14.700 diák kezdi meg a tanévet Szombathelyen.

 

„Tisztelt szombathelyiek, tisztelt pedagógusok, tisztelt szülők, kedves diákok! Újra elérkezett az iskolakezdés időpontja, egy olyan tanév után, amit a hagyományos módon még csak le sem tudtunk zárni. Az egész közösséget próbára teszi ez az év, de állni kell a próbát. Fontos, hogy vigyázzunk egymásra – mondta köszöntőjében dr. Nemény András. 


A hagyományos városi tanévnyitó idén elmaradt, de az iskolakezdés ünnepélyességéről a Neumann iskolások gondoskodtak. Szombathelyen több mint 14.700 tanuló, köztük 856 elsős kisdiák kezdi meg a tanévet, amely várhatóan más lesz, mint az eddigiek.


A polgármester így folytatta: „Minden olyan élethelyzetet kerülni kell, amely feleslegesen kockáztatja a biztonságunkat, márpedig egy zárt térben megtartott tanévnyitó, ahol 200 ember ott van gyerekekkel, szülőkkel, pont ez a kategória. Úgyhogy én a szervezés megkezdésekor szóltam a stábnak, hogy itt nálunk nem lesz tanévnyitó. Ezt ajánljuk is egyébként mindenkinek, és az egész év során azt gondoljuk, hogy mindenkinek figyelni kell, hogy mik azok az élethelyzetek, amelyek kerülendők a biztonságunk érdekében.”


A hagyományos tanévkezdésre felkészültek az iskolák. Szeptember 1-jét alapos fertőtlenítés, takarítás előzte meg, és a központi biztonsági szabályokat, saját intézkedésekkel egészítették ki. A polgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak, hogy Szombathely számíthat rájuk, a szülőknek pedig azért, hogy minden körülmények között ott állnak majd gyermekeik mögött. A 2020-as tanévet megnyitotta. 

 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.