km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Elhunyt Risitas, a Trollfoci és a Torrente-filmek sztárja

Elhunyt Risitas, a Trollfoci és a Torrente-filmek sztárja

Szerda délután hosszan tartó betegség után, 65 éves korában meghalt Juan Joya Borja, vagyis El Risitas, akit Magyarországon leginkább a Trollfoci révén lehet ismerni.

 

A spanyol humorista tavaly szeptember óta volt kórházban, az egyik lábát is amputálni kellett a betegsége miatt – írja az ABC de Sevilla.

 

A Telex szemléje kiemeli, hogy a sevillai El Risitas élete során sok mindennel foglalkozott, volt konyhai kisegítő, és építkezéseken is dolgozott, 2000-ben azonban a tévés karrierje is elkezdett felfutni, miután elkezdték különféle beszélgetős műsorokba hívni. A humorista elsősorban a védjegyévé vált nevetésével nyűgözött le mindenkit, innen kapta a becenevét is, az El Risitas ugyanis magyarul nagyjából annyit tesz, hogy A Röhögő. Joya 2005-ben szerepelt a Torrente 3 – A védelmezőben is, a világhírt azonban nem ez, hanem az ikonikus röhögése hozta el neki.

 

A humorista 2007-ben egy tévéműsorban mesélte el, hogy még konyhai dolgozóként egyszer a tengerparton hagyott egy rakás serpenyőt, hogy a víz tisztára mossa őket, de mire reggel ment volna értük, elvitte őket a víz. Mindezt annyira szórakoztatóan tálalta, hogy már akkor egymilliós nézettséget ért el vele a YouTube-on, igazán népszerű azonban csak hét-nyolc évvel később lett, amikor elkezdték feliratozni az eredeti videót.

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
OKF: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait!
A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. Többfelé 100 kilométer/órás szél is lehet.
Több helyen csaptak fel a lángok Rábapaty határában
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.