km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Elhunyt Homonnay Gergely író, aktivista

Elhunyt Homonnay Gergely író, aktivista

Szombaton, egy római privát klub törökfürdőjében holtan találták Homonnay Gergely író.

 

Mint a Corriere della Sera olasz lap cikkéből kiderült, a férfit a klub egyik alkalmazottja találta meg, aki azonnal segítséget hívott. Homonnay Gergely 46 éves volt.  

 

A cikk szerint Homonnay halálát szívleállás okozta. A rendőrség nyomoz az ügyben, ugyanis a holttest környezetében kábítószergyanús anyagok is voltak. Holttestét egy kórházba szállították, hogy halálának körülményeit vizsgálják. A lap szerint Homonnay valószínűleg máshol ünnepelte az újévet, majd a barátainak posztolt az Instagramon, és január 1-jén hajnal 5 óra tájban érkezett a klubba. Az még nem tisztázott, hogy volt-e valaki a társaságában. 

 

Szombaton a csendőrség kihallgatta a Bananon nevű klub vezetőit. A Corriere della Sera értesülései szerint Homonnay holttestén külsérelmi nyomot nem találtak, az öltözőben azonban a holmijai között egyelőre még nem azonosított szerek voltak.

 

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán, angol–német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Puszi, Erzsi! című könyvével került be a köztudatba, amiben egy macska szemszögéből mutatja be az emberi viselkedést, kapcsolatokat és úgy alapvetően a világot. Első kötetét még több, macskaszemszögből megragadott írás követte.

 

Dolgozott fordítóként, illetve újságíróként több lapnál: publikált többek között a Best, a WMN, a Story, a Nők Lapja Psziché és a Szeretlek, Magyarország hírportál oldalain is, illetve két blogján is rendszeresen jelentek meg írásai. Az utóbbi években a Demokratikus Koalíció aktivistájaként lett ismert.

kapcsolódó cikkek
Elhunyt Babicsek Bernát, a Paddy and the Rats zenekar tagja
Elhunyt Babicsek Bernát, a Paddy and the Rats zenekar tagja
Közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot szombat este a Paddy and the Rats zenekar, hogy elhunyt Babicsek Bernát, az együttes tangóharmonikása, akit televíziós sorozatokból is ismerhet a közönség.
címkék
kapcsolódó cikkek
Elhunyt Babicsek Bernát, a Paddy and the Rats zenekar tagja
Elhunyt Babicsek Bernát, a Paddy and the Rats zenekar tagja
Közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot szombat este a Paddy and the Rats zenekar, hogy elhunyt Babicsek Bernát, az együttes tangóharmonikása, akit televíziós sorozatokból is ismerhet a közönség.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.