km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Elhozta a három pontot a Haladás a DEAC otthonából

Elhozta a három pontot a Haladás a DEAC otthonából

A szombathelyieknek ez a győzelem nem csak az élmezőnyre való tapadást jelenti, de a közelgő Budaörs, valamint az éllovas DVSC elleni találkozókra is önbizalmat adhat.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 17. FORDULÓ

DEBRECNI EAC–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1 (0-1)

DEAC: Szabados – Soltész, Belényesi (Gyönyörű 85.), Papp F., Szabó K. (Burai 46.), Orosz M.  – Sándor T., Spitzmüller, Nagy K.  – Székely D., Kertész (Urbin 46.)

Vezetőedző: Sándor Tamás

Haladás: Verpecz  – Mocsi, Devecseri, Bosnjak  – Tóth D., Schuszter (Doktorics 46.), Csilus, Németh Márió (Kállai 70.), Debreceni  –  Medgyes (Tóth B. 85.), Rácz F. (Horváth O. 78.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Belényesi 23. (öngól)

 

A válogatott szünet után a DEAC elleni, idegenbeli összecsapással folytatódott a Merkantil Bank Liga a Haladás számára. Annak ellenére, hogy a Sándor Tamás vezette hajdúságiak a tabella utolsó helyét foglalják el, egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek a vasárnap kora délutáni összecsapás. Mátyus János több meghatározó játékosára nem számíthatott a vírusfertőzés miatt, a szombathelyiek vezetőedzője azonban a mérkőzést megelőzően leszögezte, bármilyen összeállításban lép pályára a csapat, a cél a három pont megszerzése. A vasiak a Szentlőrinc elleni győzelemmel mentek a kéthetes leállásra, a DEAC pedig az utolsó pillanatokban szenvedett vereséget a tavaly még NB I-es Kaposvár otthonában.

 

A vendégek birtokolták többet a labdát a mérkőzés elején, az első komolyabb lehetőség azonban a házigazda előtt adódott egy jó kiugratást követően, Kertész azonban célt tévesztett a befejezésnél. A 13. percben aztán Verpecznek kellett kitolnia egy távoli lövést. A DEAC tehát jelezte, hogy bizony szeretné megkezdeni a felzárkózást és elmozdulni a kiesőzónából. Hiába vezettek azonban több alkalommal is tetszetős támadásokat, a 23. percben Németh Márió kiváló szabadrúgása után Belényesi igyekezett menteni, de a saját kapujában kötött ki a labda, így megszerezte a vezetést a Haladás. A gól jót tett a mérkőzésnek, megélénkült a játék, a kapuk azonban nem igazán forogtak veszélyben. Mindkét oldalon az utolsó passzokba, utolsó mozzanatokba csúszott hiba, a szünetre így maradt a 0-1-es szombathelyi vezetés.

 

A fordulás után különösen Rácz volt elemében a Haladásnál, két alkalommal is szépen húzott befelé és célozta meg a hosszút, a lövések azonban elkerülték Szabados kapuját. A fehérmezes hazaiak mentek előre becsülettel az egyenlítő találatért, de továbbra is hiányzott az átütőerő és a kreativitás a játékukból. Egy csendesebb periódus után a 67. percben ismét Rácz veszélyeztetett, miután Medgyes beadása után Szabados éppen elé paskolta a labdát, de közvetlen közelről fölé bombázott. A folytatásban felpörögtek az események, előbb egy megpattanó lövéssel veszélyeztettek a deberceniek, majd nem sokkal később kapufáig is eljutottak. A hajrához közeledve aztán meglehetősen indulatossá vált az egyébként rendkívül sportszerű mérkőzés, a játékvezetőnek többször is elő kellett húznia a zsebéből a sárga lapot. A hazaiak még ekkor sem adták fel. mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, a Haladás pedig az ellentámadásokból próbált veszélyeztetni és végleg lezárni a mérkőzést. Ez ugyan nem sikerült, de az egygólos előnyük kitartott a végéig, így nagyon fontos győzelmet könyvelhettek el a szombathelyiek és a megszerzett három ponttal továbbra is tartják a lépést az élmezőnnyel. 

 

A Merkantil Bank Liga hétközi fordulóval folytatódik, a Haladás szerdán 13 órás kezdettel a tabella második helyén álló Budaörs otthonában lép pályára.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.