km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen

Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen

A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.

A tudósítás szerint: "Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt szombaton este a 87-es főúton, Táplánszentkereszt határában.  Egy KIA személyautó tartott Szombathely irányába. Az autó vezetője későn észlelte a menetirány szerinti bal oldalról úton átkelő, sötét ruhás asszonyt és a jármű elütötte a nőt.

A gyalogos a szélvédőnek csapódott, majd az aszfaltra zuhant. A kiérkező mentők hosszan próbálták stabilizálni az állapotát, mielőtt elindultak a Markusovszky kórházba. Az elsődleges adatok alapján a gyalogos súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, kerülni Táplánszentkereszten keresztül lehetett.

Ott, ahol a baleset történt 90 km/óra a megengedett sebesség a 87-es főúton.

Kisebb félreértést okozott, hogy a KIA mellett heten álltak a baleset után. A sérült egyik hozzátartozója elmondta, hogy annyian nem is ülhettek volna az ötszemélyes személyautóban. A valóságban azonban a fiatal sofőr mellett csak egy ismerőse utazott és kettejük közelben lakó hozzátartozói érkeztek meg a helyszínre.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit. A szakértő a helyszíni adatok és a jármű rongálódási nyomainak rögzítése mellett műszeres fékpróbát és láthatósági vizsgálatot is végzett.

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.